Opskrift på æggekage i ovn, der er verdens bedste æggekage. Æggekagen bages godt af, og pyntes med bacon, tomater og purløg. Bagetiden er cirka 40 minutter.
Æggekage i ovn er fantastisk både som hovedmåltid, men bestemt også på frokostbordet.
Luftig æggekage
Bagningen i ovnen sikrer en meget let og luftig æggekage, og så er æggekager jo meget nemme at lave.
Og med denne opskrift er du altid sikker på et godt resultat, der hverken er tør eller kedelig. Men netop har den helt rigtige smag af æggekage.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på æggekage i ovn
Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 10 hele æg
- 1,5 deciliter piskefløde
- 1 teskefuld bagepulver gerne med lidt top
- Salt og friskkværnet peber
- 8 skiver bacon
- 1 bundt purløg
- 1 håndfuld tomater
Sådan gør du
- De 10 hele æg slås ud i en skål, og piskes let sammen.
- Derefter kommes fløde i sammen med bagepulver, salt og friskkværnet peber.
- Pisk nu æggemassen let og luftig med en elpisker.
- Smør et ildfast fad med smør, og hæld æggemassen i.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag æggekagen i cirka 35 minutter, så den bliver godt bagt af. Der ligger nemlig masser af smag i selve afbagningen af æggekage, så den del er vigtig.
- Imens kan du stege baconskiverne sprøde på en pande (eller i ovnen - se opskriften lidt længere nede), og lade dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Tomaterne skæres i skiver, og purløg skylles og hakkes fint.
- Anret æggekagen direkte fra ovnen pyntet med bacon, friskklippet purløg og tomater.
Tilbehør
Æggekage kan med fordel serveres med et godt stykke hjemmebagt rugbrød til, og så er det næsten et hovedmåltid.
Relaterede opskrifter
Er blandt andet disse på hvordan du steger æggekagen på panden og hvordan du laver en rigtig omelet.
Tak for en herlig ægge opskrift! 😀
Minkom lidt bagepulver i massen og brug et mindre faddre fad, og lidt bagepulver i æggemassen
Hej
Det er rigtigt 🙂 Jeg har her anvendt et fad på cirka 20 gange 25 centimeter.
De bedste hilsner
Holger
Hvor stort et fad skal bruges, det kan jo være ret afgørende for det flrdige resultat efter turen i ovnen i 40 minutter.
Hej Lene
Tak for din tilbagemelding, og det ved jeg ikke helt. Det er ikke unormalt, at en ovnbagt æggekage falder lidt sammen når den bliver kølet lidt ned, men den skal i hvert fald ikke være tør.
Måske skal du give den lidt mindre varme næste gang, og så har jeg i øvrigt eksperimenteret med at bage æggekagen næsten færdig i ovnen, derefter slukke ovnen og lade den trække 10 minutter inden man tager den ud. Det har i hvert fald betydet, at den ikke falder så meget sammen.
Med de bedste hilsner
Holger
Hej!
Jeg har lavet din æggekage ..
den faldt desværre sammen! Og blev en anelse tør🙄
Hvad mon jeg har gjort galt ?
Mvh. Lene