Opskrift på æggekage i ovn, der er verdens bedste æggekage. Æggekagen bages godt af, og pyntes med bacon, tomater og purløg. Bagetiden er cirka 40 minutter.
Æggekage i ovn er fantastisk både som hovedmåltid, men bestemt også på frokostbordet.
Luftig æggekage
Bagningen i ovnen sikrer en meget let og luftig æggekage, og så er æggekager jo meget nemme at lave.
Og med denne opskrift er du altid sikker på et godt resultat, der hverken er tør eller kedelig. Men netop har den helt rigtige smag af æggekage.
Opskriften er til fire personer. Se flere opskrifter:
- Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg
- Æggekage med spidskål og bacon som nem aftensmad
- Æggekage med grøntsager i ovn (den nemme opskrift)
- Æggekage med kartofler og kylling i tern
Opskrift på æggekage i ovn
Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)
Ingredienser
- 10 hele æg
- 1,5 deciliter piskefløde
- 1 teskefuld bagepulver - gerne med lidt top
- Salt og friskkværnet peber
- 8 skiver bacon
- 1 bundt purløg
- 1 håndfuld tomater
Sådan gør du
- De 10 hele æg slås ud i en skål, og piskes let sammen.
- Derefter kommes fløde i sammen med bagepulver, salt og friskkværnet peber.
- Pisk nu æggemassen let og luftig med en elpisker.
- Smør et ildfast fad med smør, og hæld æggemassen i.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag æggekagen i cirka 35 minutter, så den bliver godt bagt af. Der ligger nemlig masser af smag i selve afbagningen af æggekage, så den del er vigtig.
- Imens kan du stege baconskiverne sprøde på en pande (eller i ovnen - se opskriften lidt længere nede), og lade dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Tomaterne skæres i skiver, og purløg skylles og hakkes fint.
- Anret æggekagen direkte fra ovnen pyntet med bacon, friskklippet purløg og tomater.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tilbehør
Æggekage kan med fordel serveres med et godt stykke hjemmebagt rugbrød til, og så er det næsten et hovedmåltid.
Se alle de lækre retter med æg.
Ulla
Smagte fantastisk.
Holger Rørby Madsen
Tusind tak for det, Ulla - det er jeg meget glad for.
De bedste hilsner
Holger
Niels
Jeg laver den med 5 æg, og halvere ellers opskriften. Jeg tilføjer gerne en pølse og 200 gram skinketern. Den skal så have ca. 20 minutter i ovnen. Men så er den bare superlækker
Heidi Pederesen
Fantastisk lavede det til 30 og alle roste den❤️❤️
janne
Fik den serveret hos min søn, jeg døbte den til tærte- æggekage pga. smagen og den luftige konsistens, som rammer lige plet mellem to af mine ynglings retter.
arne Linneberg
fantastisk nem og god
Mogens Christensen
Hvis man reducerer portionerne til 2, dvs. 5æg, skal retten ikke være i ovnen mere end 15. min.,
ellers bliver æggekagen fuldstændig tør og uden smag!
venlig hilsen
Mogens
Jørgen Frank Andersen
Kanongode opskrifter der inspirerer en. Selv jeg, der ikke har lavet mad før. Kan nemt følge opskrifterne, og det udvider unægteligt cirklen med frikadeller,hakkebøf og medisterpølse.
UG herfra.
Holger Rørby Madsen
Hej Jørgen
Mange tak for de pæne ord - det er jeg meget glad for at høre.
Fortsat god fornøjelse i køkkenet.
Alt det bedste
Holger
Jeanette Marky
Super lækker. Bedste æggekage ever
Morten Merstrand
Dårligste æggekage nogensinde, har fulgt den slavisk og den er helt flad..
Holger Rørby Madsen
Hej Morten
Øv, det var da træls. Jeg ved ikke lige hvad der er gået galt hos dig, for det har jeg ikke oplevet før. Den plejer at være luftig og fin - men de falder selvfølgelig altid lidt sammen når de kommer ud af ovnen 🙂
Alt det bedste
Holger
René Durin
Det er altså et problem at der i videoen bliver brugt majsstivelse og mælk og der IKKE er hverken majsstivelse, mel eller mælk i den skrevne opskrift???
- Og der står jo: "Se video til opskrift." - Så der burde jo være den samme???
- Og skulle der ikke hverken mel eller majsstivelse i??? (Findes ikke i den skrevne opskrift, som jeg har gået efter...)
Peter
Jeg lavede den efter opskriften, dog i en pande jeg satte i ovnen , i 35 min på 200 gr. Det vat alt for lang tid den blev grå indvendig og gummi agtig ,
Holger Rørby Madsen
Hej Peter
Tak for det. Jeg ved ikke hvad der er gået galt hos dig, for det har jeg ikke oplevet før. Måske varmer din ovn mere.
Giv æggekagen lidt kortere tid næste gang.
Alt det bedste
Holger
Daniel Dam
Jeg har nu nærstuderet din skrevne opskrift og videoen som du har lavet.
Må sige at disse 2 overhovedet ikke hænger sammen.
I følge den skrevne opskrift skal der 1 tsk bagepulver i med top, men på videoen så det ud som om der kommer 3 tsk i. Det må siges at være en overordentlig stor top der skal på den ene tsk.
Udover dette, så står der 10 æg i den skrevne opskrift, men der tilsættes kun 8 i videoen.
Ud fra mit relativ skarpe syn, så ligner det ej heller at du nøjes med 1,5 dl fløde i videoen som skrevet i opskriften.
Du skriver også at æggene slåes ud og man derefter tilsætter bagepulver. Men i videoen tilsætter du bagepulver og fløde som du pisker ud, for derefter at tilsætte æggene.
Kald det flueknepperi fra min side, men i min desværre simple hjerne skaber det desværre en vis usikkerhed omkring hvordan proceduren er for at lave æggekagen på din måde ;-(
Carina
Rigtig god opskrift. Da jeg ville lave den, gik jeg bare ind og søgte på din æggekage i ovn for at se proportioner (Har med god erfaring benyttet dine andre opskrifter). Og går man ikke ind på 'se fuld fremgangsmåde' på din opskrift, siger din opskrift 5 dl fløde til 10 æg. Først når man går helt ind på din side, siger den 1,5 dl fløde og 10 æg. Bare så du ved det. 🙂
Einar Sørensen
i opskrift pkt.6 henvises til * se opskriften længere nede* hvor er det ?
den viste video kan da ikke være samme opskrift ?
amatøren
Jette Møller
Hvorfor blev min æggekage bagt i bradepande i ovn grålig
Jan
Brug hvid peber! ;O)
Torben Jensen
Ciabatta brødet fra Jer er blevet en klassiker hos mig. Har bagt brød i 50 år, men aldrig opnået et resultat som dette.
Anja
Rigtig god æggekage, jeg tilsætter dog lidt kartoffelmel, så hæver den knap så meget og falder ikke sammen, så man får en rigtig fin æggekage.
restauranter Fredericia
Tak for en herlig ægge opskrift! 😀
Hanne.
Minkom lidt bagepulver i massen og brug et mindre faddre fad, og lidt bagepulver i æggemassen
Rl
Hvor stort et fad skal bruges, det kan jo være ret afgørende for det flrdige resultat efter turen i ovnen i 40 minutter.
Madensverden.dk
Hej
Det er rigtigt 🙂 Jeg har her anvendt et fad på cirka 20 gange 25 centimeter.
De bedste hilsner
Holger
Grethe Risum Knudsen
Jeg vil gerne høre om hvorfor der ikke bliver svaret på spørgsmål omkring videoen og den opskrift?
Lene Voigt
Hej!
Jeg har lavet din æggekage ..
den faldt desværre sammen! Og blev en anelse tør🙄
Hvad mon jeg har gjort galt ?
Mvh. Lene
Madensverden.dk
Hej Lene
Tak for din tilbagemelding, og det ved jeg ikke helt. Det er ikke unormalt, at en ovnbagt æggekage falder lidt sammen når den bliver kølet lidt ned, men den skal i hvert fald ikke være tør.
Måske skal du give den lidt mindre varme næste gang, og så har jeg i øvrigt eksperimenteret med at bage æggekagen næsten færdig i ovnen, derefter slukke ovnen og lade den trække 10 minutter inden man tager den ud. Det har i hvert fald betydet, at den ikke falder så meget sammen.
Med de bedste hilsner
Holger