Opskrift på æggekage i ovn, der er verdens bedste æggekage. Æggekagen bages godt af, og pyntes med bacon, tomater og purløg. Bagetiden er cirka 40 minutter.
Æggekage i ovn er fantastisk både som hovedmåltid, men bestemt også på frokostbordet.
Luftig æggekage
Bagningen i ovnen sikrer en meget let og luftig æggekage, og så er æggekager jo meget nemme at lave.
Og med denne opskrift er du altid sikker på et godt resultat, der hverken er tør eller kedelig. Men netop har den helt rigtige smag af æggekage.
Opskriften er til fire personer. Se flere opskrifter:
- Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg
- Æggekage med spidskål og bacon som nem aftensmad
- Æggekage med grøntsager i ovn (den nemme opskrift)
- Æggekage med kartofler og kylling i tern
Opskrift på æggekage i ovn
Ingredienser
- 10 hele æg
- 1,5 deciliter piskefløde
- 1 teskefuld bagepulver gerne med lidt top
- Salt og friskkværnet peber
- 8 skiver bacon
- 1 bundt purløg
- 1 håndfuld tomater
Sådan gør du
- De 10 hele æg slås ud i en skål, og piskes let sammen.
- Derefter kommes fløde i sammen med bagepulver, salt og friskkværnet peber.
- Pisk nu æggemassen let og luftig med en elpisker.
- Smør et ildfast fad med smør, og hæld æggemassen i.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag æggekagen i cirka 35 minutter, så den bliver godt bagt af. Der ligger nemlig masser af smag i selve afbagningen af æggekage, så den del er vigtig.
- Imens kan du stege baconskiverne sprøde på en pande (eller i ovnen - se opskriften lidt længere nede), og lade dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Tomaterne skæres i skiver, og purløg skylles og hakkes fint.
- Anret æggekagen direkte fra ovnen pyntet med bacon, friskklippet purløg og tomater.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tilbehør
Æggekage kan med fordel serveres med et godt stykke hjemmebagt rugbrød til, og så er det næsten et hovedmåltid.
Se alle de lækre retter med æg.
Rigtig god opskrift. Da jeg ville lave den, gik jeg bare ind og søgte på din æggekage i ovn for at se proportioner (Har med god erfaring benyttet dine andre opskrifter). Og går man ikke ind på 'se fuld fremgangsmåde' på din opskrift, siger din opskrift 5 dl fløde til 10 æg. Først når man går helt ind på din side, siger den 1,5 dl fløde og 10 æg. Bare så du ved det. 🙂