Kromandens æggekage med stegt flæsk er en luftig æggekage, som du kan lave på ca. 25 min. Æggekagen bages færdig i ovnen, så det er nemt.
Her er den bedste opskrift på æggekage med stegt flæsk, og den er som kromanden ville lave den.
Ganske simpel æggekage med æg, mælk og lidt Maizena - og altså serveret med sprøde skiver stegt flæsk, tomat og purløg.
Æggekagen er jo nærmet en dansk nationalret, og i samme kategori hører stegt flæsk, så derfor bliver det næsten ikke mere dansk end denne opskrift.
Samtidig slipper du for at røre i panden når du laver æggekage. For æggemassen hældes i den varme pande med resten af fedtstoffet fra stegningen af flæsket - hvorefter panden blot stilles i ovnen i cirka 15 minutter.
Ud kommer så den mest luftige og lækre æggekage - det kan da ikke blive nemmere.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på æggekage med stegt flæsk
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan også se min video med fremgangsmåde.
Æggekage med stegt flæsk
Ingredienser
- 8 skiver flæsk
- 8 æg - str. M/L
- 3 deciliter sødmælk
- 3 teskefulde Maizena - majsstivelse
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld purløg
- 4 tomater - skåret i både
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
- Varm panden op og steg flæskeskiverne sprøde. Stegt flæsk skal være sprødt, men pas på det ikke bliver for tørt! Du behøver ikke tilsætte ekstra fedtstof, da flæsket normalt indeholder tilstrækkeligt med fedt til stegningen.
- Læg flæskeskiverne til side, krydr dem med salt og peber - men smid ikke fedtet på panden ud. Det er muligt du skal stege flæskeskiverne ad to gange for at få det bedste resultat.
- Imens flæsket steges sprødt, slår du æggene ud i en stor skål.
- Rør Maizena ud i lidt af den kolde mælk, og rør derefter resten af mælken i.
- Kom mælk med Maizena ned til æggene, og krydr også med lidt salt og friskkværnet peber. Pisk det godt sammen med et piskeris.
- Når flæsket er stegt færdigt kommes æggemassen forsigtigt i panden.
- Stil derefter panden ind i ovnen, og her skal æggekagen nu have ca. 15 minutter ved 225 grader varmluft. Bemærk hvordan æggekagen hæver op og bliver super lækker.
- Efter et kvarter tages æggekagen ud af ovnen, og bliv ikke forskrækket over hvor luftig den er. Lad den lige falde en smule sammen.
- Pynt så med skiver af stegt flæsk, lidt tomater i både og masser af finthakket purløg. Viola - så er din æggekage med stegt flæsk klar til servering. Præcist som kromanden laver den.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Den færdigbagte æggekage med stegt flæsk serveres straks. Eventuelt sammen med en lækker spidskålssalat.
Og selvfølgelig et godt stykke rugbrød.
Ruth
I teksten kommes flæsket på panden og derefter æggemassen. I videoen kommes flæsket i ovnen. Desuden ser man ikke æggekagen komme i ovnen og hvor mange grader og tid den skal have ? Er lidt forvirret🙁
Britt
Videoen passer ikke til opskriften så skal man gå efter teksten eller videoen ?