Gunvor kage er en både super nem og lækker dessertkage, som helt sikkert bliver en ny favorit hos dig. Kagen er bla. andet med marengs og frisk frugt.
Gunvor kage er en af de bedste dessertkager, jeg nogensinde har smagt. Og så er den meget nem at lave.
Kagen er nemlig ikke vammel-sød, som nogle dessertkager sagtens kan være, og så har kagen en lækker konsistens og er meget præsentabel.
Opskriften stammer fra en nabo med navnet Gunvor - og derfor hedder kagen som den gør.
Jeg vil anbefale Jer på det varmeste at lave den, for jeg kan ikke rose den nok! Opskriften er til en lille bradepande, men du kan fordoble mængderne, og så passer den til en stor bradepande.
Lad dig i øvrigt ikke skræmme af, at det lyder af en lille mængde dej. For lige meget om du laver denne portion, eller en der er dobbelt så stor, så skal den være sådan.
Konsistensen på bunden ligner sådan nærmest mazarinbund, og det skyldes at der kommes marengs ovenpå den, hvor bunden nærmest bliver dampet under bagningen.
Opskriften passer nok til ca. 6 personer. Måske 8.
Opskrift på Gunvor kage
Ingredienser
- 125 g smør
- 80 g rørsukker
- 2 æggeblommer
- 1 dl kaffefløde 9%
- 75 g mel
- 1½ tsk. bagepulver
- Lidt vaniljesukker
Marengs
- 2 æggehvider
- 150 g sukker
- korn af ½ stang vanilie
Topping
- 2 dl piskefløde
- 2 dl creme fraiche 19%
- vaniljesukker
Pynt
- jordbær i skiver
- vindruer uden kerner, halverede
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker og æggeblommer luftigt og tykt med en el-mikser.
- Bland mel og bagepulver sammen og rør det i med en (træ)ske skiftevis med kaffefløden.
- Hæld dejen i en lille bradepande, der er beklædt med bagepapir eller smurt.
- Pisk æggehviderne helt stive og kom sukkeret i lidt efter lidt, til det bliver til marengs.
- Tilsæt vaniljekorn og pisk til kornene er godt fordelt.
- Fordel marengsmassen over dejen og sæt formen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Tjek den, ovntider er forskellige!
- Lad kagen afkøle helt.
- Pisk fløden stiv og vend vaniliesukker og creme fraiche i. Vend godt rundt, til creme fraichen er helt fordelt i den piskede flødeskum.
- Fordel massen over den helt kolde kage (lige inden servering), vurder selv hvor meget - eller hvor lidt du vil have på.
- Pynt med frugt i skiver (se note) og server.
Næringsindhold
Tips
Til Gunvor kage kan du bruge den frugt, som du bedst kan lide eller har.
Andre muligheder er blandt andet kiwi, mandarinbåde eller modne ferskner i skiver.
Jo flottere farver, jo smukkere bliver din Gunvor kage.
Se også disse lækre kager med marengs:
Kan den bages dagen før, den skal serveres?
Mvh Liljan
Bagte du kagen dagen før.? Hvis ja, hvordan blev resultatet.? 😊
Sagtens. Bag bunden, køl af, dæk med viskestykke. Kan holde sådan et par dage. UDEN fyld. Det kommes først på tidligst 1-2 timer før den ska spises. Når fyldet er kommet på, skal den dog opbevares på køl.
Tak for lækker kage. Vi lavede en hel bradepande til 18 Pers. 15 personer spiste den som dessert og flere skraber fadet efterfølgende. Virkelig god kage.