Dette er en opskrift på fragilité, der er en kage med marengs, flødecreme og jordbær. Her får du også gode råd til bagning af fragilité.
Fragilité lyder måske som en besværlig konditorkage, der er næsten umulig at lave selv.
Men sådan er det på ingen måde, og hvis du følger denne opskrift får du en fragilitékage, der altid vækker lykke.
Se også: Hjemmelavet marengs og kyskager - opskrift og guide
Opskriften er beregnet til cirka seks personer.
Opskrift på fragilité kage
Nem opskrift på fragilité med flødecreme og jordbær
Ingredienser
- 3 pasteuriserede æggehvider - 2 bægre
- 150 gram flormelis
- 150 gram mandelmel
- 1 spiseskefuld hvedemel
- 1 teskefuld eddike
Fyld og pynt til fragilité
- 3 deciliter fløde
- 1 portion kagecreme - opskrift på kagecreme her
- 400 gram jordbær
- mynte - nogle blade
Sådan gør du
- Kom æggehvider op i skålen til røremaskinen, og anvend piskeriset. Pisk hviderne næsten stive. Du kan selvfølgelig også anvende en elpisker, men det er nemmest med røremaskinen.
- Kom flormelis i æggehviderne sammen en smule eddike, og pisk videre indtil du har en luftig marengsmasse. Du skal piske så længe, at du kan lave æggehvidetesten, hvor du kan vende bunden af skålen i vejret uden at marengsmassen falder ud. Men heller ikke piske længere end dette!
- Sigt hvedemel i og vend også mandelmel i æggehviderne. Brug en dejskraber og gør det forsigtigt, så du ikke slår for meget luft ud af marengsen.
- Forvarm ovnen til 125 grader varmluft.
- Beklæd to bageplader med bagepapir, og tegn to cirkler på den ene og en enkelt cirkel på den anden. Diameteren skal være cirka 20 centimeter, og du kan med fordel blot tegne uden om en tallerken, der passer med denne diameter.
- Fordel nu marengsen i de tre cirkler, så de bliver lige store.
- Begge bageplader sættes i ovnen, hvor de bages cirka 30 minutter.
- Tag de færdigbagte fragilité bunde ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.
- Lav kagecreme som anvist længere oppe (det er meget nemt), og lad cremen køle af.
- Pisk flødeskummet stift og klargør jordbær, som vaskes, nippes og skæres i skiver.
- Vend forsigtigt cremen sammen med flødeskum, og saml din fragilité. Læg en bund nederst, så flødecreme og et lag jordbær, næste bund med flødecreme og jordbær, og til sidst den tredje bund, hvorpå der lægges et lag flødecreme og afsluttes med jordbær og friske mynteblade. Drys eventuelt med sigtet flormelis.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Hvad betyder fragilité?
Fragilité kommer fra Frankrig, og selve navnet hentyder til ordet fragili, der betyder sårbar eller skrøbelig.
Her henvises der selvfølgelig til de sprøde marengsbunde, og man skal dog også være varsom, når man løfter bundene af bagepladen.
Men når du blot udviser en smule forsigtighed, så går de altså ikke så let i stykker.
Sidder bundene fast på bagepapiret efter bagningen, kan du nemt løsne dem ved at trække en paletkniv forsigtigt ind under dem.
Relaterede opskrifter er pavlova med flødeskum og bær, mini pavlova med jordbær, fuglereder af marengs eller en lidt anderledes cheesecake med jordbær.
Jolanda
Dejlig kage. Anden gang jeg bagte den, kom jeg hasselnøddeflager på marengsbundene inden de blev bagt. Kan anbefales.
Jolanda