Her kan du se, hvordan du laver den lækre pavlova med jordbær. Opskriften giver seks mini pavlova, med en til hver person. Marengs kan bages i forvejen.
Dette er min nemme og skønne opskrift på mini pavlova med jordbær og en dejlig flødeskum med vanilje.
Opskriften er til seks personer.
Ingredienser til pavlova med jordbær
3 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)
150 gram flormelis
1 teskefuld eddike
50 gram rå marcipan
3 deciliter piskefløde
1 teskefuld vaniljesukker
Jordbær
Fremgangsmåde
- Æggehvider piskes stive sammen med flormelis og eddike. Du kan anvende en elpisker eller røremaskine. Men æggehviderne skal være så stive, at du kan lave tricket med, at holde skålen på hovedet, uden at æggehviderne falder ud.
- Riv marcipanen på rivejernet, og vend den forsigtigt i æggehviderne.
- Beklæd en bagepladen med bagepapir, og lav seks små fuglereder af marengs på pladen. Hold lidt afstand, fordi marengsen udvider sig lidt under bagningen.
- Bag marengskagerne i en forvarmet ovn ved 120 grader varmluft, hvor de skal have cirka en time. Nu er de sprøde udenpå, men lidt seje indeni, og sådan er en perfekte pavlova.
- Sluk ovnen, og lad kagerne køle af i ovnen i et par timer. Eller tag dem ud og lad dem køle af på køkkenbordet.
- Når marengsen er afkølet, fyldes den med pisket flødeskum med vanilje.
- Fordel flødeskum på hver kage, og tryk halve jordbær ganske let fast i fløden. Serveres straks.
Note
De færdige mine pavlova med jordbær kan eventelt drysses med sigtet flormelis og pyntes yderligere med lidt mynte.
Jordbær kan selvfølgelig erstattes med andre bær, og her er blandt andet hindbær, brombær og blåbær gode.
Her kan du i øvrigt se flere opskrifter på kager.
Se mere indhold her:
Din vurdering
-
Pavlova med jordbær
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments