Her får du den bedste opskrift på nemme makronsnitter, der laves med sprød bund, hindbærmarmelade og lækker makronmasse med marcipan øverst.
Makronsnitter er en af mine favoritkager, og her er min bedste opskrift på de lækre snitter med marmelade og makron.
Det er nemme og gammeldags makronsnitter, som laves med en sprød bund, marmelade efter eget valg og den lækre makronmasse på toppen.
Jeg plejer at lave snitterne med hindbærmarmelade, men andre marmelader med eks. solbær er også fremragende.
Du får ca. 12 snitter med makron af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af, hvor store eller små du skærer dem ud.
Opskrift på makronsnitter
Ingredienser
Bund til makronsnitter
- 225 gram hvedemel
- 125 gram smør - skal være koldt
- 1 teskefuld bagepulver
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 100 gram rørsukker - eller alm. sukker
- 2 æggeblommer
Fyld
- 175 gram hindbærmarmelade
- 150 gram flormelis
- 125 gram marcipan - rives groft
- 2 æggehvider
Sådan gør du
- Tænd og forvarm din ovn på 175 °C (ikke varmluft).
- Kom hvedemel i en skål sammen med koldt smør i tern, bagepulver, rørsukker og vaniljesukker. Smuldr smør godt ud i blandingen.
- Tilsæt æggeblommer og vend dejen sammen. Den er stadig tør og smuldrende, og det skal den være.
- Et fad eller en bradepande på ca. 20 gange 25 centimeter beklædes med et stykke bagepapir.
- Fordel dejen i fadet og tryk den let til som en bund til dine makronsnitter. Bages i ca. 15 minutter.
- Tag sø bunden ud og lad den køle en smule af mens du laver makronmasse. Skru ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Her kommes flormelis, reven marcipan og æggehvider i en skål, og det piskes godt sammen med en elpisker til en luftig makronmasse.
- Fordel marmelade ovenpå den forbagte bund, og og derefter fordeles makronmassen ovenpå marmeladen. Det gør du ved med en ske, at sætte toppe af makronmasse på marmelade - du skal ikke forsøge at smøre det ud over marmeladen. Det bliver ikke godt.
- Bag dine makronsnitter færdige i ovnen, hvor de skal have ca. 20 minutter mere. Klik her og start det smarte minutur med indstillet bagetid.
Næringsindhold
Noter
Lad fadet med dine makronsnitter køle helt af. Derefter kan de tages over på et skærebræt, og skæres ud i passende stykker.
Tip: Du kan også tilsætte lidt mærk chokolade til makronsnitterne. Her hakkes lidt mørk chokolade, og kommes over marmeladen, inden du topper den med makronmasse.
Opbevaring og holdbarhed
De færdigbagte makronsnitter kan holde sig i op til 5-6 dage i en lufttæt beholder.
Du kan også fryse snitterne ned, og her skal de blot tages op en times tid før brug, hvorefter de er klar til kaffen.
Se flere lækre kageopskrifter

Lone Moeslund Hansen
Jeg bruger en sprøjtepose når jeg kommer makron massen på, det meget nemmere end med en ske og dejskraber😀
Mie
hvorfor kan man ikke printe mange af opskrifterne ud når man trykker på printer linkede ?
klix
Hej.
Vil gerne bruge denne dej til hindbærsnitter, skal der så forbages, lægges hindbærmarmelade på og derefter dej , og så bages igen.
Makronsnitterne er formidable.
Mvh
Klix
Mette Kristensen
Underligt at der slet ikke er makroner i makronsnitter 🤔
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Men det er netop en makronmasse, der er øverst i kagen 🙂
Og den smager fremragende.
Alt det bedste
Holger
Marianne
Hej. Kan man bruge andet end smør i opskriften, da smør efterhånden er meget dyrt?