Bagesukker er en finere form for sukker, der bruges til blandt andet bagning. Her kan du læse mere om forskellen og brugen af bagesukkeret.
Du har måske undret dig over hvad forskellen på bagesukker og almindeligt bagesukker er, og der er faktisk en forskel.
Og der er nogle gode fordele ved at anvende bagesukker når du eksempelvis skal bage, og det kan du blive lidt klogere på her.
Bagesukker kontra sukker
Kort fortalt så er bagesukker finere end almindeligt sukker.
Det skyldes at sukkerkrystallerne er mindre, hvilket blandt andet har den fordel at sukkeret opløses hurtigere.
Derfor kan du med bagesukkeret også piske mere luft ind i en dej til blandt andet muffins, end du vil kunne gøre med det almindelige sukker.
Derfor får dit bagværk mere fylde, og det er ofte en fordel. Hvem vil ikke gerne have fyldige og luftige chokolademuffins eller bananmuffins.
Anvendelse af bagesukker
Det finere bagesukker anvendes som sagt til muffins og andet bagværk.
Herunder altså cupcakes, men også til bagning af lagkagebunde og marengs.
Især til marengs kan du med fordel anvende bagesukkeret i stedet for det lidt grovere almindelige sukker, for sukkeret er meget nemmere at piske ud i æggehviderne.
Jeg bruger i øvrigt også bagesukker som drys på jordbær og andre bær, da det på grund af de små krystaller opløses hurtigere på bærrene. Bare endnu et godt tip.
Og det kan også bruges til fremstilling af hjemmelavet is, igen fordi det simpelthen er nemmere at røre ud.
Omregnet vægt
Skal du bage med bagesukkeret, kan du bruge denne omregning:
1 spiseskefuld svarer til cirka 10 gram.
1 deciliter vejer cirka 90 gram.
Derfor skal du bruge 1,1 deciliter for at opnå 100 gram.
Næringsindhold
Indhold pr. 100 gram
Kalorier: 400
Fedt: 0 gram
Kulhydrater: 100 gram
Protein: 0 gram
Se også de populære kageopskrifter på:
Alletiders mumse chokoladekage - nem opskrift
Jørgen Madsen
Hvorfor lægger man ikke bare ind i opskriften, at sukkeret skal en gang i blenderen eller Foodprocessoren, fordi det giver de ovenfor oplyste fordele.
Ingelise Hansen
Har høret at de hos bageren bruger en anden mel, som ikke er så tung. Derfor Vil jeg gerne vide, hvor man kan købe bagemel, som de bruger hos bageren.
Tak for dejlige opskrifter. Ingelise
Anne Elmegaard
Hej Ingelise Hansen
Det hedder kagemel, og jeg køber det i Føtex.
Prøv at tjekke bagværk.dk - Lene gør meget ud af, at vi skal bruge kagemel.
Med venlig hilsen
Anne Elmegaard