Maste kartofler. Knuste kartofler. Mashed potatoes. Kært barn har mange navne, men her er den bedste opskrift på maste kartofler med persille.
Maste kartofler kan laves på mange måder, men her er den bedste og klassiske opskrift med smør og persille. Det er virkelig lækker, dansk sommermad, der passer til mange kødretter.
Knuste kartofler
Jeg har tidligere lavet maste kartofler (knuste kartofler) med rosmarin (eller timian) og eddike, og det smager også fantastisk. Det kan du se opskriften på lige her.
Kog kartoflerne møre, og kom dem i et ildfast fad. Smør dem med en god omgang olivenolie, og krydr med rosmarin og salt.
Bag de knuste kartofler i 20 minutter ved 200 grader varmluft, og pensl dem med hvidvinseddike når de kommer ud af ovnen. Det smager også godt. Servér straks.
Men her er hvordan du laver knuste kartofler med frisk persille.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til maste kartofler (knuste kartofler)
700 gram kartofler med skræl
50 gram smør
1 håndfuld friskhakket persille
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Vask kartoflerne grundigt i koldt vand, og kom dem op i en gryde. Er det store kartofler, skal de deles i halve eller kvarte.
- Hæld så meget vand i gryden at kartoflerne er dækket af vandet, og tilsæt en teskefuld salt.
- Kog nu kartoflerne møre under låg - det tager cirka 25 minutter.
- Hæld vandet fra, og kom de kogte kartofler i et ildfast fad.
- Giv dem nu et pres med bagsiden af en spiseske, så de bliver mast eller knust.
- Skær smørret i tynde skiver, som du fordeler henover kartoflerne. Fordel også den friskhakkede persille på kartoflerne.
- Giv et lille drys salt og en omgang friskkværnet peber.
- Bag så kartoflerne i ovnen ved 200 grader, hvor de skal bages i cirka 20 minutter.
Tag de maste kartofler ud af ovnen og server til en god bøf eller grillet okseculotte.
Se også mine opskrifter på:
erik ballesgaard
jeg mangler udskriv opskrift?