Her får du min opskrift på koteletter med spinat og broccoli. En sund ret med masser af smag, som også sagtens kan serveres som gæstemad.
Koteletter med spinat og broccoli er en virkelig nem og lækker ret til aftensmad, og den kan sagtens også serveres som gæstemad og skøn weekendmad.
Her serveres koteletterne på en bund af stegte grøntsager, herunder selvfølgelig spinat og broccoli.
Se også: 10 nemme opskrifter med koteletter
Lad være med at stege grøntsagerne for længe, da de gerne må have en smule bid.
Koteletterne steges typisk 3 minutter på hver side, men det afhænger selvfølgelig af tykkelsen på dem.
Ønskes mere sauce til retten, kan du tilføre lidt fløde eller madlavningsfløde til grøntsagerne - det smager bestemt også godt.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på koteletter med spinat
Ingredienser
Koteletter
- 4 koteletter på ca. 175 g/stk.
- 4 fed hvidløg finthakket
- 2 spiseskefulde rosmarin finthakket
- 4 spiseskefulde olivenolie
Spinat og det andet
- 2 rødløg skåret i tynde både
- 4 fed hvidløg i tynde skiver
- 1 lille broccoli i meget små buketter
- 2 gulerødder i tynde skiver
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 200 gram spinat frisk
- 0,5 deciliter vand
- 1 spiseskefuld akaciehonning
- 1 spiseskefuld balsamico
- 1 citron lidt friskpresset citrtonsaft
- salt og friskkværnet peber
Kartofler
- 650 gram kartofler små
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 2 teskefulde hvidløgspulver
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til koteletter med spinat starter du med, at marinere koteletterne i en frysepose sammen med hvidløg, rosmarin, olivenolie og lidt salt og peber. Mindst en time, men gerne længere.
- De små kartofler vendes med olie, hvidløgspulver (kan udelades), salt og peber. Fordeles i en bradepande og bages ca. 35 minutter ved 200 grader varmluft.
- Gør rødløg, hvidløg, broccoli og gulerødder klar som beskrevet. Kom grøntsagerne i en skål.
- Steg de marinerede koteletter ca. 3 minutter på hver side. Krydr med lidt ekstra salt og peber, og læg derefter koteletterne til side.
- Kom et par spiseskefulde olivenolie på panden, og steg grøntsagerne ved høj varme. Altså rødløg, hvidløg, broccoli og gulerødder. De skal bare lige have 30 sekunder.
- Tilsæt akaciehonning sammen med balsamico og lidt friskpresset citronsaft.
- Kom derefter frisk spinat gradvist ved sammen med lidt vand, lad netop spinaten falde sammen. Tilsæt eventuelt 1-2 spiseskefulde olie mere, da der ikke laves yderligere sauce til retten.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt også lidt mere citronsaft.
Næringsindhold
Tips
Koteletter med spinat og broccoli serveres straks sammen med kartoflerne. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.
Retten kan også serveres med kogte ris eller pasta. Det er op til dig.
Se også: Nemme koteletter i fad med grøntsager
Comments
No Comments