Her får du min opskrift på koteletter med spinat og broccoli. En sund ret med masser af smag, som også sagtens kan serveres som gæstemad.
Koteletter med spinat og broccoli er en virkelig nem og lækker ret til aftensmad, og den kan sagtens også serveres som gæstemad og skøn weekendmad.
Her serveres koteletterne på en bund af stegte grøntsager, herunder selvfølgelig spinat og broccoli.
Se også: 10 nemme opskrifter med koteletter
Lad være med at stege grøntsagerne for længe, da de gerne må have en smule bid.
Koteletterne steges typisk 3 minutter på hver side, men det afhænger selvfølgelig af tykkelsen på dem.
Ønskes mere sauce til retten, kan du tilføre lidt fløde eller madlavningsfløde til grøntsagerne - det smager bestemt også godt.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på koteletter med spinat
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
Koteletter
- 4 koteletter - på ca. 175 g/stk.
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 2 spiseskefulde rosmarin - finthakket
- 4 spiseskefulde olivenolie
Spinat og det andet
- 2 rødløg - skåret i tynde både
- 4 fed hvidløg - i tynde skiver
- 1 lille broccoli - i meget små buketter
- 2 gulerødder - i tynde skiver
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 200 gram spinat - frisk
- 0,5 deciliter vand
- 1 spiseskefuld akaciehonning
- 1 spiseskefuld balsamico
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Kartofler
- 650 gram kartofler - små
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 2 teskefulde hvidløgspulver
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til koteletter med spinat starter du med, at marinere 4 koteletter i en frysepose sammen med 4 fed hvidløg, 2 spiseskefulde rosmarin, 4 spiseskefulde olivenolie og lidt salt og friskkværnet peber. Mindst en time, men gerne længere.
- 650 gram kartofler (små) vendes med 2 spiseskefulde olivenolie, 2 teskefulde hvidløgspulver (kan udelades), salt og peber. Fordeles i en bradepande og bages ca. 35 minutter ved 200 grader varmluft.
- Gør 2 rødløg, 4 fed hvidløg, 1 lille broccoli og 2 gulerødder klar som beskrevet. Kom grøntsagerne i en skål.
- Steg de marinerede koteletter ca. 3 minutter på hver side. Krydr med lidt ekstra salt og peber, og læg derefter koteletterne til side.
- Kom 4 spiseskefulde olivenolie olivenolie på panden, og steg grøntsagerne ved høj varme. Altså rødløg, hvidløg, broccoli og gulerødder. De skal bare lige have 30 sekunder.
- Tilsæt 1 spiseskefuld akaciehonning sammen med 1 spiseskefuld balsamico og lidt friskpresset citronsaft.
- Kom derefter 200 gram spinat gradvist ved sammen med 0,5 deciliter vand, lad netop spinaten falde sammen. Tilsæt eventuelt 1-2 spiseskefulde olie mere, da der ikke laves yderligere sauce til retten.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt også lidt mere citronsaft.
Næringsindhold
Tips
Koteletter med spinat og broccoli serveres straks sammen med kartoflerne. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.
Retten kan også serveres med kogte ris eller pasta. Det er op til dig.
Se også mine populære opskrifter på:
- Nemme koteletter i fad med grøntsager
- Gammeldags koteletter i fad med flødesovs
- Koteletter i airfryer - fedtfattig opskrift i fad
Del dine ideer og tanker med os andre her: