• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Fuldkornsbrød med fuldkorns hvedemel

Fuldkornsbrød med fuldkorns hvedemel

billede med fuldkornsbrød
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. marts 2024 - Udgivet: 9. marts 2024

Bag et lækkert fuldkornsbrød, og det er meget nemt.

Dejen har jeg lavet med fuldkorns hvedemel og mere almindeligt hvedemel, der helst skal have et proteinindhold på mindst 10.

Der er ikke smør i brødet, men i stedet er der anvendt rapsolie. Du får 1 brød ud af opskriften.

Se også disse opskrifter:

  • Luftigt franskbrød med mælk og smør
  • Fuldkornsboller
  • Hjemmebagte boller med smør
  • Fødselsdagsboller

Opskrift

billede med fuldkornsbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fuldkornsbrød med fuldkorns hvedemel

5 fra 3 stemmer
Min opskrift på et lækkert fuldkornsbrød, der er nemt at bage. Brødet er med fuldkorns hvedemel og bages med rapsolie i stedet for smør.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 40 minutter min
Antal: 1 brød
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 1974
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g mælk - lun, svarende til 3 dl.
  • 25 g gær
  • 10 g sukker
  • 250 g hvedemel - med mindst 12% protein
  • 150 g fuldkorns hvedemel
  • 10 g bageenzymer
  • 6 g salt
  • 35 g rapsolie
  • sesamfrø
  • blå birkes

Fremgangsmåde
 

  1. Til fuldkornsbrød starter du med lune300 g mælk.
  2. Rør derefter 25 g gær og 10 g sukker ud i den lune mælk.Gør det i skålen til din røremaskine, det er det nemmeste.
  3. Vej derefter 250 g hvedemel af i skålen sammen med 150 g fuldkorns hvedemel, 10 g bageenzymer, 6 g salt og 35 g rapsolie. Bageenzymerne kan undlades.
  4. Æltes med dejkrog ved middel hastighed i ca. 10 minutter.
  5. Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord og virk dejen op. Se i min video hvordan du gør det.
  6. Lad dejen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 15 minutter.
  7. Træk dejen lidt, så den passer i en brødform. Jeg bruger en form på 3 liter. Læg dejen ned i formen, og tryk den let ud.
  8. Pensles med vand og drysses med sesamfrø og blå birkes. Lad dit fuldkornsbrød hæve tildækket i 45 minutter.
  9. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 1974kcalKulhydrater: 327gProtein: 58gFedt: 51gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 29gKolesterol: 36mgNatrium: 2456mgKalium: 1413mgKostfibre: 25gSukker: 26gVitamin A: 500IUVitamin C: 0.03mgCalcium: 464mgJern: 18mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det færdigbagte fuldkornsbrød køles helt af på en rist, hvorefter det kan skæres ud.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent

    juli 16, 2024 at 10:35 am

    Rigtig godt brød. Kan man bruge groft rugmel i stedet for groft hvedemel.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 16, 2024 at 11:15 am

      Hej Bent
      Tak for det - og ja, det kan du sagtens. Omend det får en lidt mere grov konsistens.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kirsten Kammann

    maj 24, 2024 at 6:00 pm

    Hej Holger Rørby
    Vil du skrive lxbxh på din form, for jeg skal omregne til min form til airfryer: den er 17x9x9.
    Kan dine fuldkornsboller bages som brød, og ca hvor meget mængde i forhold til bollerne .
    Vh
    KIRSTEN

    Svar
  3. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    marts 12, 2024 at 3:47 pm

    Det skal jeg bestemt prøve. Tror det vil være skønt på morgenbordet. Let groft uden masser af kerner. Så bliver man "vækket lidt blidt". Mums 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 12, 2024 at 4:13 pm

      Hej Lone
      Mange tak - det er også et nemt og lækkert fuldkornsbrød, så rigtig god bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required