Min opskrift på et lækkert fuldkornsbrød, der er nemt at bage. Brødet er med fuldkorns hvedemel og bages med rapsolie i stedet for smør.
Bag et lækkert fuldkornsbrød, og det er meget nemt.
Dejen har jeg lavet med fuldkorns hvedemel og mere almindeligt hvedemel, der helst skal have et proteinindhold på mindst 10.
Der er ikke smør i brødet, men i stedet er der anvendt rapsolie. Du får 1 brød ud af opskriften.
Opskrift på fuldkornsbrød
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 300 gram mælk - lun, svarende til 3 dl.
- 25 gram gær
- 10 gram sukker
- 250 gram hvedemel - med mindst 12% protein
- 150 gram fuldkorns hvedemel
- 10 gram bageenzymer
- 6 gram salt
- 35 gram rapsolie
- sesamfrø
- blå birkes
Sådan gør du
- Til fuldkornsbrød starter du med lune300 gram mælk.
- Rør derefter 25 gram gær og 10 gram sukker ud i den lune mælk.Gør det i skålen til din røremaskine, det er det nemmeste.
- Vej derefter 250 gram hvedemel af i skålen sammen med 150 gram fuldkorns hvedemel, 10 gram bageenzymer, 6 gram salt og 35 gram rapsolie. Bageenzymerne kan undlades.
- Æltes med dejkrog ved middel hastighed i ca. 10 minutter.
- Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord og virk dejen op. Se i min video hvordan du gør det.
- Lad dejen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 15 minutter.
- Træk dejen lidt, så den passer i en brødform. Jeg bruger en form på 3 liter. Læg dejen ned i formen, og tryk den let ud.
- Pensles med vand og drysses med sesamfrø og blå birkes. Lad dit fuldkornsbrød hæve tildækket i 45 minutter.
- Bages ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Video
Tips
Det færdigbagte fuldkornsbrød køles helt af på en rist, hvorefter det kan skæres ud.
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Det skal jeg bestemt prøve. Tror det vil være skønt på morgenbordet. Let groft uden masser af kerner. Så bliver man "vækket lidt blidt". Mums 😊
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Mange tak - det er også et nemt og lækkert fuldkornsbrød, så rigtig god bagelyst 🙂
Alt det bedste
Holger