Få min bedste opskrift på fyldt kalkunbryst med soltørrede tomater og hvidløg, der smager himmelsk godt. Og så undgår du tørt kalkunkød.
Fyldt kalkunbryst med soltørrede tomater og hvidløg er en lækker ret til aftensmad, som du også sagtens kan servere for gæster.
Her får du et meget fedtfattigt stykke kød, men på grund af både fyldet og serranoskinken er det på ingen måde tørt.
Jeg bruger altid soltørrede tomater i olie på glas, og her skal du anvende ca. 100 gram. Mængden af hvidløg kan varieres efter smag og behag. Serranoskinken kan også erstattes med parmaskinke eller bacon.
Opskriften er beregnet til 4 personer.
Opskrift på fyldt kalkunbryst
Fyldt kalkunbryst med soltørrede tomater og hvidløg
Ingredienser
- 700 gram kalkunbryst
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 100 gram soltørrede tomater - hakket, i olie i glas
- 6 fed hvidløg - finthakket
- 3 spiseskefulde persille - finthakket
- salt og friskkværnet peber
- 5 skiver Serranoskinke
Sådan gør du
- Til fyldt kalkunbryst starter du med at skære 700 gram kalkunbryst op, så kødet kan foldes ud. Se på billedet.
- Fyldet røres sammen af 4 spiseskefulde olivenolie, 100 gram soltørrede tomater, der hakkes eller strimles, 6 fed hvidløg og 3 spiseskefulde persille. Krydderurterne hakkes groft. Vend det godt sammen.
- Krydr kalkunkødet med salt og friskkværnet peber, hvorefter fyldes fordeles, men uden at komme helt ud til kanten.
- Fold kødet sammen så fyldet er lukket inde i midten.
- Dæk det fyldte kalkunbryst til med 5 skiver Serranoskinke.
- Bind stegen sammen med bomuldssnor, så den ikke åbner sig under turen i ovnen.
- Kalkunbrystet skal nu have 1 time ved 200 grader over- og undervarme, altså ikke varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad det stegte og fyldte kalkunbryst køle lidt af, hvorefter du kan fjerne bomuldssnoren.
Skær kalkunstegen i passende skiver, og server den med passende tilbehør. Det kan være flødekartofler og en spidskålssalat. Kan også serveres med en nem paprikasovs.
Men mange slags tilbehør passer til kalkunkød, så der er nok at vælge imellem.
Se også mine populære opskrifter på:
Kalkunbryst i ovn opskrift (omviklet med bacon)
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Nesloalle
Hejsa. I opskriften til fyldt kalkunbryst står der, at der skal 2 spiseskefulde og 3 spiseskefulde persille i. Hvordan skal det forstås. Og kan man erstatte persille med andet grønt?
Mvh. Ella
Holger Rørby Madsen
Hej Ella
Tak for det, og der var kommet en linje for meget med. Beklager. Det er 3 spsk. persille, og jeg har rettet den til. Tak.
Alt det bedste
Holger