Kalkunbryst i ovn tager en times tid at lave, og den omviklede bacon hindrer, at kalkunkødet bliver tørt og kedeligt under turen i ovnen.
Kalkunbryst i ovn er samtidig fedtfattig mad, da fjerkræ indeholder ganske lidt fedt.
Netop det er til gengæld så også udfordringen, når du steger det i ovnen.
For du risikerer kødet bliver tørt og kedeligt. Derfor er det god idé, at omvikle det med en god omgang bacon.
Til dette kalkunbryst har jeg brugt otte skiver bacon af frilandsgris. Det giver samtidig kødet en dejlig smag af bacon - og den er vi jo mange, der vældig godt kan lide 🙂
Opskriften er til fire personer.
Du kan servere kalkunbryst i ovn med hjemmelavede pommes frites og en paprikasovs.
Ingredienser til kalkunbryst i ovn
900 gram fersk kalkunbryst
8 skiver bacon
1 teskefuld Colmans sennepspulver
2 teskefuld paprika
1 teskefuld hvidløgssalt
Friskkværnet peber
Stegetid for kalkunbryst i ovn: Cirka 60 minutter ved 190 grader varmluft.
Fremgangsmåde
- Skær eventuelle fedtstykker og urenheder af kalkunbrystet - vi vil gerne spise rent kød, og ikke snask.
- Krydr først kødet med en halv teskefuld sennepspulver, en teskefuld paprika, en halv teskefuld hvidløgssalt samt friskkværnet peber på den ene side, og gnid det lidt ind i kødet.
- Vend så kødet om, og giv det samme tur på den anden side.
- Læg så otte skiver bacon på tværs af kalkunbrystet, så de lige overlapper hinanden. Fold dem ind under kødet, så de ikke flapper op under turen i ovnen.
- Læg kalkunbrystet på en rist i et ildfast fad, og hæld lidt vand i bunden af fadet.
- Sæt fadet ind i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, og nu skal den stege her i cirka 60 minutter.
- Kalkunbryst i ovn skal have en kernetemperatur på 75 grader, og det er altid vigtigt, at gennemstege fjerkræ!
Kalkunbrystet serveres straks, hvor det skæres ud i skiver. Flødekartofler er i øvrigt klassisk tilbehør til.
SE OGSÅ hvordan du laver en perfekt kylling i ovn
Eller min opskrift på kalkun nuggets i ovn.