Glaseret kalkunbryst er nem og lækker aftensmad, der sagtens også kan bruges som gæstemad. Her er kalkunbrystet langtidsstegt i ovn. Inkl. nem sennepssky.
Opskriften på glaseret kalkunbryst er beregnet som en hovedret til fire personer.
Det langtidsstegte kalkunbryst er i øvrigt fin gæstemad.
Ingredienser til glaseret kalkunbryst
Ca. 900 gram kalkunbryst
4 spiseskefulde brun farin
3 spiseskefulde sennep
Salt og friskkværnet peber
2 deciliter vand
Frisk rosmarin
2 deciliter fløde
En halv citron
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 150 grader over- og undervarme.
- Rids kalkunbrystet forsigtigt i skrå tern på oversiden, og læg det i et ildfast fad eller bradepande.
- Rør brun farin godt sammen med sennep, og kom lidt salt og peber ved.
- Smør kalkunbrystet grundigt med glaseringen.
- Hæld to deciliter vand i i bunden af fadet. Det skal bruges til en nem sennepssky.
- Glaseret kalkunbryst skal nu have to timer i ovnen, hvor det helt passer sig selv. De sidste 15 minutter skrues temperaturen i ovnen op på 200 grader.
- Tag kødet ud og lad det hvile på et skærebræt.
- Hæld skyen i en lille gryde, og kog den op sammen med fløde.
- Hak et par spiseskefulde friske rosmarinblade, og kom dem i. Smag til med salt, peber, sukker og friskpresset citronsaft.
Glaseret kalkunbryst serveres med råstegte kartofler, sennepssky og en lækker spidskålssalat med avocado.
Ved servering skæres det langtidsstegte kalkunbryst ud i tynde skiver, og rester anvendes til pålæg.
Se også mine opskrifter på:
Kalkun i fad med flødekartofler
Ovnstegt kalkunbryst med bacon
Kalkunfad
Din vurdering
-
Glaseret kalkunbryst
Astrid
Hvilken temperatur foregår langtidsstegningen ved (inden man skruer op til 200)?…det savner jeg i din opskrift. Mvh. Astridå