Kalkungryde med ris er nem og dejlig hverdagsmad, der laves på en halv time. Kalkungryden er sund og nærende, og koges i 30 minutter.
Kalkungryde med kogte ris er en hurtig ret på travle hverdage, fordi du kan lave retten på samlet under en halv time.
Når først rettten er samlet, skal den blot koges i 10 minutter, hvorefter den smages til.
Du kan med fordel lave kalkungryden i en stor gryde eller en sauterpande.
Opskriften er beregnet til til fire personer.
Opskrift på kalkungryde
Ingredienser
- 250 gram champignon i kvarte
- 600 gram kalkunbryst i tern
- 1 teskefuld paprika
- 2 teskefulde karry
- 1 rødløg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 rød peberfrugt i tynde strimler
- 1 gul peberfrugt i tynde strimler
- 1 deciliter vand
- 1 bouillonterning gerne høns
- 2 deciliter fløde
- salt og friskkværnet peber
- 300 gram ris koges som anvist
Sådan gør du
- Rist først champignon i kvarte ved god varme, og læg til side.
- Kalkunbryst skæres i mindre tern, som derefter svitses i lidt olivenolie i en gryde eller på en varm sauterpande. Kødet skal brunes godt af, for der er masser af smag i stegeskorpen.
- Steg kalkunkødet et par minutter, hvorefter paprika og karry kommes ved. Svits yderligere et minut.
- Finthakket løg og hvidløg svitses så med, inden rød og gul peberfrugt i tynde strimler kommes i sammen med de ristede champignon.
- Vand, bouillonterning og fløde hældes i og kalkungryden koges op, inden den simrer i 10 minutter.
- Kog ris som anvist på pakken.
- Smag din kalkungryde til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt mere paprika og karry efter smag.
Næringsindhold
Noter
Kalkungryde serveres straks sammen med de kogte ris, og du kan med fordel også servere lidt madbrød eller en salat med kål og ananas til.
Du kan i øvrigt sagtens udskifte kalkun med kylling, hvis du mere er til det. Fremgangsmåde er den samme.
Se også: Kalkun i paprikasauce med champignon
Comments
No Comments