Kalkungryde med ris er nem og dejlig hverdagsmad, der laves på en halv time. Kalkungryden er sund og nærende, og koges i 10 minutter.
Kalkungryde med kogte ris er en hurtig ret på travle hverdage, fordi du kan lave retten på samlet under en halv time.
Når først rettten er samlet, skal den blot koges i 10 minutter, hvorefter den smages til.
Du kan med fordel lave kalkungryden i en stor gryde eller en sauterpande.
Opskriften er til fire personer.
Til kalkungryde skal du bruge:
600 gram kalkunbryst i tern
1 teskefuld paprika
1 teskefuld karry
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
250 gram champignon
1 deciliter vand
1 bouillonterning
2 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
Kogte ris til fire personer
-> SÅDAN LAVER du en cremet græskarsuppe
Sådan laver du kalkungryde med ris:
- Rist først champignon i kvarte ved god varme, og læg til side.
- Kalkunbryst skæres i mindre tern, som derefter svitses i lidt olivenolie i en gryde eller på en varm sauterpande. Kødet skal brunes godt af, for der er masser af smag i stegeskorpen. Steges et par minutter, hvorefter paprika og karry kommes ved. Svits yderligere et minut.
- Finthakket løg og hvidløg svitses så med, inden rød og gul peberfrugt i tynde strimler kommes i sammen med de ristede champignon.
- Vand, bouillonterning og fløde hældes i og kalkungryden koges op, inden den simrer i 10 minutter.
- Smages til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt mere paprika og karry efter smag.
- Nydes med kogte ris, og jeg synes at især basmati ris er perfekte til kalkungryde.
-> SE OGSÅ hvordan du laver nemme forårsruller i onen