Kalkunschnitzel er god at grille. Kødet har en ret mild smag, og derfor skal du krydre eller marinere din kalkunschnitzel.
Stegetiden på kalkunschnitzel er blot et par minutter på hver side ved direkte varme.
Du skal bruge - pr. person:
1 kalkunschnitzel på omkring 150 gram
Grillolie, andet krydderi eller marinade
Sådan griller du kalkunschnitzel:
Start med at gøre din kalkunschnitzel klar til grillen. Skær eventuelle urenheder og brusk væk - det gider vi ikke putte i munden.
Anden opskrift: Den møreste culotte på gasgrill - opskrift med billeder
Så finder du en god grillolie, dit yndlingskrydderi eller marinade frem, og giver kødet en god omgang. Kalkunkød er mildt i smagen, og derfor skal det krydres godt. Lad dine kalkunschnitzler trække 10 minutter.
Tænd grillen. Vi skal grille ved direkte varme, så på gasgrill tænder du begge brændere. I kuglegrill lægger du kullene 50/50, så du har kullene liggende i den ene halvdel.
Lad risten blive godt varm, og smør så lige inden vi griller. Kom lidt olie i en kop, og tag et stykke køkkenrulle. Dyp det i olien, og tør risten af.
Info: Hvor mange kalorier er der i kalkun? Kalkun indeholder 109 kalorier pr. 100 gram.
Læg så kalkunschnitzlen på grillen, og luk låget. Nu skal ødet grille i to minutter - lidt afhængig af tykkelsen på din kalkunschnitzel, men to minutter passer på en almindelig schnitzel.
Vend så din kalkunschnitzel, og grill den to minutter på den anden side også. Du kan godt vælge, at pensle kødet med en marinade eller grillolie under vendingen, men det er ikke nødvendigt.
Når dine kalkunschnitzler er grillet i alt fire minutter tager du af, og drysser med flagesalt (eller almindelig salt).
Lad gerne lige kødet hvile fem minutter inden servering.
Generelt om kalkun: Kødet på en kalkun er meget magert, men også lidt grovere i konsistens end kylling.
Det er meget mildt i smagen, og derfor skal du altid krydse kalkunkød godt.
Kalkun indeholder blot to gram fedt pr. 100 gram, og som med alt andet fjerkræ skal du huske at gennemstege kødet.
Du kan eventuelt servere hasselbach kartofler til din kalkun.
Del dine ideer og tanker med os andre her: