Opskrift på verdens bedste kanelgifler, og kanelgiflerne er gode at fryse ned. De lækre gifler laves med en lækker kanelremonce. Mums.
Her får du en nem opskrift på verdens bedste kanelgifler. Det synes jeg i hvert fald de er.
Lækre gifler med en lækker kanelremonce, og kanelgiflerne kan sagtens fryses ned.
Opskriften giver ca. 50 stk., men det afhænger selvfølgelig af hvor store du ønsker dem.
Opskrift på kanelgifler
Ingredienser
- 3 deciliter sødmælk
- 20 gram gær
- 1 æg
- 50 gram rørsukker
- 1 teske kardemomme en lille teske!
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 1 teske salt
- 500 gram hvedemel
- 75 gram smør blødt
Remonce til kanelgifler laves af
- 75 gram rørsukker eller alm. sukker
- 100 gram brun farin
- 100 gram smør blødt
- 3 teskefulde kanel
Pynt på kanelgiflerne
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- Lidt rørsukker elle alm. sukker
Sådan gør du
- Lun sødmælken til den er cirka 38 grader, og hæld den i skålen til din røremaskine. Smuldr gæren i og rør den ud. Brug dejkrogen. Tilsæt så æg og rørsukker, og rør det ud.
- I en anden skål vejer du mel af, tilsætter kardemomme, vaniljesukker og salt, og blander det sammen. Rør det nu gradvist ind i dejen.
- Til sidst ælter du det bløde smør i. Lad dejen ælte ved lavere hastighed i 10 minutter, overdæk med et viskestykke, og lad den hæve i en time.
- Lav remoncen ved at blande rørsukker med brun farin, blødt smør og kanel, og ælt det sammen med fingrene.
- Del dejen i to lige store stykke. Tril den første dejklump til en lang pølse på cirka 65-70 centimeter. Rul den lidt flad på den lange led - og derefter ud til en bredde på cirka 10 centimeter.
- Tag halvdelen af remoncen, og fordel den ud over dejen.
- Fold nu en tredjedel af dejen op, og den sidste tredjedel over denne. Som en klassisk giffel.
- Skær ud med en skarp kniv så dine kanegifler er cirka 2,5 centimeter lange, og læg dem på en bageplade med foldningen nedad. Læg et viskestykke over, og lad dem hæve i 20 minutter.
- Fortsæt på samme måde med den anden dejklump.
- Lige før bagning pensles kanelgiflerne med æggeblomme, og de drysses med lidt rørsukker.
- Bag verdens bedste kanelgifler i cirka otte minutter ved 200 grader varmluft, og lad dem derefter køle af inden de nydes.
- Vær ikke forskrækket over, at noget af fyldet er løbet ud under turen i ovnen. Løft dem over på et andet stykke bagepapir et par minutter efter at de er kommet ud af ovnen.
Næringsindhold
Note
Verdens bedste kanelgifler smager fantastisk når de er nybagte - men de er også gode at fryse ned.
Så har du altid lækre kanegifler ved hånden - og hvem kan ikke altid bruge sådan en, når man er blevet lidt lækkersulten.
Så gifler med kanel er altså fryseegnet.
Se også disse opskrifter:
Hold da op, hvor er de gode. Men næste gang laver jeg dem noget bredere, da de hæver op i ovnen og vælter, da tyngdepunktet er forkert, når de er højere end de er brede. Men de skal helt klart bages igen. Snart 😊
Hej Charlotte
Super godt at høre, og jo - kanelgiflerne kan sagtens varieres i størrelse. Og nu fik jeg helt lyst til en nybagt kanelgiffel 🙂
Alt det bedste
Holger