• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Kanelgifler

Kanelgifler

billede med kanelgifler
4.9 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
366
SHARES
FacebookMessenger366PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. april 2024 - Udgivet: 27. oktober 2021

Opskrift på verdens bedste kanelgifler, der smager himmelsk godt. Giflerne laves med en lækker kanelremonce, og de er gode at fryse ned.

Her får du en nem opskrift på verdens bedste kanelgifler. Det synes jeg i hvert fald de er.

Lækre gifler med en lækker kanelremonce, og giflerne kan sagtens fryses ned.

Opskriften giver ca. 50 stk., men det afhænger selvfølgelig af hvor store du ønsker dem.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Kanelsnegle
  • Rabarber gifler
  • Kanelstang

Opskrift på nemme kanelgifler

billede med kanelgifler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kanelgifler - nem opskrift

4.88 fra 32 stemmer
Opskrift på verdens bedste kanelgifler, der smager himmelsk godt. Giflerne laves med en lækker kanelremonce, og de er gode at fryse ned.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet hævetid 1 time t 20 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 50 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 85
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl sødmælk - svarende til 300 g
  • 20 g gær
  • 1 æg
  • 50 g rørsukker
  • 1 tsk kardemomme - en lille teske!
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • 75 g smør - blødt
Remonce til kanelgifler laves af
  • 75 g rørsukker - eller alm. sukker
  • 100 g brun farin
  • 100 g smør - blødt
  • 3 tsk kanel
Pynt på kanelgiflerne
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • Lidt rørsukker - elle alm. sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Lun sødmælken til den er cirka 38 grader, og hæld den i skålen til din røremaskine. Smuldr gæren i og rør den ud. Brug dejkrogen. Tilsæt så æg og rørsukker, og rør det ud.
  2. I en anden skål vejer du mel af, tilsætter kardemomme, vaniljesukker og salt, og blander det sammen. Rør det nu gradvist ind i dejen.
  3. Til sidst ælter du det bløde smør i. Lad dejen ælte ved lavere hastighed i 10 minutter, overdæk med et viskestykke, og lad den hæve i en time.
  4. Lav remoncen ved at blande rørsukker med brun farin, blødt smør og kanel, og ælt det sammen med fingrene.
  5. Del dejen i to lige store stykke. Tril den første dejklump til en lang pølse på cirka 65-70 centimeter. Rul den lidt flad på den lange led - og derefter ud til en bredde på cirka 10 centimeter.
  6. Tag halvdelen af remoncen, og fordel den ud over dejen.
  7. Fold nu en tredjedel af dejen op, og den sidste tredjedel over denne. Som en klassisk giffel.
  8. Skær ud med en skarp kniv så dine kanegifler er cirka 2,5 centimeter lange, og læg dem på en bageplade med foldningen nedad. Læg et viskestykke over, og lad dem hæve i 20 minutter.
  9. Fortsæt på samme måde med den anden dejklump.
  10. Lige før bagning pensles kanelgiflerne med æggeblomme, og de drysses med lidt rørsukker.
  11. Bag verdens bedste kanelgifler i cirka otte minutter ved 200 grader varmluft, og lad dem derefter køle af inden de nydes.
  12. Vær ikke forskrækket over, at noget af fyldet er løbet ud under turen i ovnen. Løft dem over på et andet stykke bagepapir et par minutter efter at de er kommet ud af ovnen.

Næringsindhold

Kalorier: 85kcalKulhydrater: 13gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 12mgNatrium: 73mgKalium: 25mgKostfibre: 0.4gSukker: 5gVitamin A: 103IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 12mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Verdens bedste kanelgifler smager fantastisk når de er nybagte - men de er også gode at fryse ned.

Så har du altid lækre gifler ved hånden - og hvem kan ikke altid bruge sådan en, når man er blevet lidt lækkersulten. Så giflerne med er altså fryseegnet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Camilla

    januar 18, 2025 at 5:33 pm

    Beklager, men det var en stor skuffelse.
    Dejen var alt for klistret og meget svær at arbejde med. Og da de var bagt, var al remoncen gledet ud og efterlod en tør og kedelig giffel.. 👎😟

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 18, 2025 at 6:12 pm

      Hej Camilla
      Tak for feedback, og jeg ved ikke lige hvad der er sket hos dig. Men med dej kan det desværre indimellem være, at der skal lidt mere eller mindre mel til, hvilket kan afhænge af flere forhold.
      Du må prøve igen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Camilla

        januar 19, 2025 at 3:31 pm

        Undskyld, men svaret, 'at der skal lidt mere eller mindre mel til, hvilket kan afhænge af flere forhold.', kan jeg ikke bruge til noget. Hvilke forhold snakker du om?? Og til en dej som skal hæve, skal melet være ordentligt afstemt - jeg kan jo ikke putte mere mel i, efter den er hævet uden af ødelægge den.
        Jo, jeg prøver igen, men en anden opskrift.

      • Holger Rørby Madsen

        januar 19, 2025 at 6:11 pm

        Hej Camilla
        Det kan eks. være størrelsen på æg, typen af hvedemel eller hvor præcis din vægt eller målebæger er. Så der er en række forhold der spiller ind.
        Tilsæt mel indtil dejen slipper kanten af røreskålen, hvorefter den er klar til hævning.
        Jeg har bagt disse kanelgifler mange gange, og de plejer at sidde lige i skabet 🙂
        Alt det bedste
        Holger

  2. Charlotte

    februar 10, 2022 at 8:16 pm

    Hold da op, hvor er de gode. Men næste gang laver jeg dem noget bredere, da de hæver op i ovnen og vælter, da tyngdepunktet er forkert, når de er højere end de er brede. Men de skal helt klart bages igen. Snart 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 12, 2022 at 6:59 am

      Hej Charlotte
      Super godt at høre, og jo - kanelgiflerne kan sagtens varieres i størrelse. Og nu fik jeg helt lyst til en nybagt kanelgiffel 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Marianne

    oktober 15, 2021 at 5:35 pm

    Hej. Hvorfor skal det være past. æggeblommer til pensling og ikke i opskriften? Sker der noget ved at dele opskriften til det halve?Hilsen Marianne

    Svar
  4. Julie Isabella Søegaard Hansen

    februar 20, 2021 at 10:09 pm

    De ser så gode ud😋Jeg synes kanelgifler er så gode! Men hjemmelavede er selfølgelig bedst. Jeg skal lave kanelgifler i morgen, og glæder mig.
    Tak for opskriften!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required