• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Cremestang

Cremestang

billederesultat for cremestang
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.7k
SHARES
FacebookMessenger2.7kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 17. april 2023

Cremestang er en nem og lækker bløddejskage, der laves med creme. Det er en typisk kaffekage, som alle kan lide. Cremestængerne kan fryses.

Cremestang er en lækker og let kage, der naturligvis bages med masser af den lækre vaniljecreme.

Opskriften giver to cremestænger, og de kan sagtens fryses ned.

Se også mine opskrifter på:

  • Kanelstang
  • H.C. Andersen kage
  • Medaljer

Opskrift på cremestang

billederesultat for cremestang
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cremestang

4.78 fra 9 stemmer
Cremestang er en nem og lækker bløddejskage, der laves med creme. Det er en typisk kaffekage, som alle kan lide. Cremestængerne kan fryses.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet hævetid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 1293
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 125 g sødmælk
  • 30 g gær
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 nip salt
  • 100 g smør - blødt
Creme
  • 300 g vaniljecreme - se min opskrift på vaniljecreme her
Pynt
  • 1 æg
  • perlesukker
  • mandelflager

Fremgangsmåde
 

  1. Det nemmeste er at lave dejen til cremestang på røremaskine med påmonteret dejkrog, hvor du starter med at røre gæren ud i mælken.
  2. Vej hvedemel af sammen med sukker og lidt kardemomme, og blandt med det en smule salt.
  3. Kom så æg i røreskålen sammen med melblandingen og det bløde smør - og lad det ælte ca. 10 minutter ved middel hastighed.
  4. Virk dejen op, kom den tilbage i skålen og lad den hæve overdækket med viskestykke i ca. 30 minutter.
  5. Lav vaniljecreme som anvist i linket.
  6. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
  7. Tag dejen op og del den i to lige stykker, der hver rulles ud til cirka 35 gange 20 centimter.
  8. Fold hver ende lidt ind og hver langside ind mod midten, så de netop rører hinanden. Klem en smule sammen i midten, og læg en god stribe creme på. Se billedet.
  9. Pensl med sammenpisket æg, og drys med lidt perlesukker og mandelflager.
  10. Lad cremestængerne stå og efterhæve i ca. 10 minutter.
  11. Bag cremestængerne i cirka 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 1293kcalKulhydrater: 188gProtein: 25gFedt: 49gMættet fedt: 29gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 2gKolesterol: 279mgNatrium: 752mgKalium: 433mgKostfibre: 6gSukker: 64gVitamin A: 1588IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 144mgJern: 8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte cremestang (cremestænger) har bedst af at køle lidt af inden de spises. Men de må gerne serveres lune.

Cremestængerne kan i øvrigt sagtens fryses ned.

cremestang ubagt
Cremestængerne laver du ved at folde dejen sammen mod midten, og derefter lægges en stribe creme i samlingen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
cremestang med vaniljecreme
Færdigbagt cremestang med den lækre creme i midten. Kagen er drysset med mandelflager og perlesukker. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina Rasmussen

    februar 14, 2025 at 4:21 pm

    Dejlig kage, meget nem at lave

    Svar
  2. benny kokholm

    september 26, 2020 at 1:22 am

    hvorfor er dine opskrifter ikke printvenlige, den her vil , hvis man ikke redigerer i den , fylde TRETTEN ! 13 sider

    Svar
    • Jolanda

      april 17, 2023 at 1:48 pm

      Hej Benny.
      Det er faktisk meget nemt. Du skal rulle helt op næsten til begyndelsen. Der ser du en faktaboks hvori der bl.a står: ret...køkken...arbejdstid...mm. Nederst i denne boks kan du enten gemme opskriften eller printe. Håber, det lykkes for dig.
      Jolanda

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required