Du kan sagtens skifte smør ud med olie når du bager, og her kan du se hvor meget olie du skal bruge i stedet for smør.
Kan man skifte smør ud med olie når man bager kager?
Det er et af de mange spørgsmål, der ofte dukker op i mailboksen her på Madens Verden, og derfor har jeg lavet denne lille artikel med svaret.
Og jo, det kan du sagtens. Og du får stadig en rigtig god kage.
Smør eller olie i bagværk?
Der kan være mange grunde til, at man vil skifte smør ud med olie i kagedejen.
Oftest skyldes det, at man vil undgå det mættede fedt i smør, og i stedet skifte det ud med det umættede fedt i olie. Hvilket er godt, hvis du eks. kæmper med et for højt kolesteroltal.
Men det kan jo også være, at man simpelthen ikke har smør nok til en kageopskrift, og derfor skal bytte noget af smørret ud med noget olie.
Mængde af olie vs. smør
Når du bytter smør ud med olie, skal du bruge 85 gram olie i stedet for 100 gram smør.
Så skal der bruges 200 gram smør i opskriften svarer det til 170 gram olie, Og så fremdeles.
Og 50 gram smør erstattes altså med ca. 42 gram olie.
Brug smagsneutral olie
Når smør udskiftes med olie er det vigtigt, at du anvender en smagsneutral olie.
Jeg foretrækker selv en solsikkeolie, men du kan også bruge vindruekerneolie, majsolie eller koldpresset rapsolie til dine kager.
Endelig skal det siges, at undtagelsen er småkager, hvor du ikke kan erstatte smør med olie, og selvfølgelig heller ikke i wienerbrød eller butterdej.
Se flere opskrifter:
Henrik Brunstedt
Smør smager langt bedre. Olie bliver brugt på kager fra supermarkeder og andre tvivlsomme bagere. Der står helhærdet kokossoyaolie i indholdsfortegnelsen. Jeg kan lige se olie kommer fra hvor orangutangen engang boede