Hvad er smagsneutral olie til brug i dej, når du bager kager og brød? Her kan du se hvilke olier uden smag, du kan bruge til bagning.
Flere brugere har spurgt hvad en smagsneutral olie er, og det skyldes at der ofte i opskrifter står, at man skal anvende en olie uden smag.
Typisk anvendes smagsneutrale olier til bagning af brød og kager, herunder blandt andet i den populære black magic kage.
Og her duer det ikke med en olie, der smager af for meget, hvilket gør at eks. en olivenolie ikke kan bruges.
4 olier uden smag
Derfor skal du anvende en smagsneutral olie, og det kan eksempelvis være en af disse olier:
- Vindruekerneolie
- Solsikkeolie
- Koldpresset rapsolie
- Majsolie
Personligt plejer jeg at bruge en solsikkeolie til bagning af brød og kager, men de øvrige er også fine.
Jeg synes dog, at solsikkeolien fungerer perfekt i en kagedej.
Formålet med en smagsneutral olie er, at olien tilfører fedtstof til dejen, men altså uden at afgive smag.
Se mere indhold:
Din bedømmelse
-
Smagsneutral olie
Stem her
( stemme)
Jan Sørensen
Så vidt jeg kan regne ud kan ca. 20% af os godt smage rapsolie. Personligt kan jeg ikke lide smagen og undgår det, ligesom jeg undgår blandingsprodukter med rapsolie