Verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Opskrift på pandekager med banan og havregryn, der nemt bages på få minutter.
Min bedste opskrift på lækre bananpandekager, som er en sikker vinder hos både store og små.
Bananpandekagerne laves med havregryn og bananer, og hvis vi ser bort fra en smule vaniljesukker, så er der ikke tilsat yderligere sukker i opskriften.
PSSST: Pandekagerne smager fremragende med et lag Nutella på.
Opskriften give cirka 15 bananpandekager, hvilket er nok til fire personer.
Opskrift på bananpandekager
Ingredienser
- 4 æg
- 125 gram havregryn
- 75 gram hvedemel
- 5 gram bagepulver
- 5 gram vaniljesukker
- Lidt kardemomme
- 200 gram mælk
- 2 bananer skal være modne
Sådan gør du
- Slå de fire æg ud i en skål, og pisk dem let sammen.
- Vej havregryn af i en skål (jeg foretrækker grovvalsede havregryn til mine bananpandekager, men de finvalsede kan også bruges), sammen med hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og et drys kardemomme. Bland det sammen.
- Pisk det derefter sammen med æggene.
- Derefter piskes mælken gradvist i, og du skal piske indtil der ikke er klumper i pandekagedejen. Det er nu ret nemt, da dejen ikke plejer at klumpe ret meget.
- Lad dejen stå på bordet i cirka 20 minutter.
- Mos de modne bananer grundigt med en gaffel og kom den i pandekagedejen. Vend dejen rundt så bananer bliver godt fordelt.
- Varm en pande op ved middel varme, du skal ikke bage pandekager med banan ved for kraftig varme, da de så hurtigt bliver for mørke. Kom en lille klat smør på panden, men ikke for meget.
- Brug to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage, og du kan bage tre bananpandekager ad gangen.
- Bages 1-2 minutter på hver side og vendes. Samme bagetid på den anden side.
- På samme måde bages resten af pandekagerne, og du skal regne med at få omkring 15 pandekager med banan af denne opskrift.
Næringsindhold
Tips
De lækre pandekager med banan er meget nemme at lave.
Dejen er nem at arbejde med i forhold til at få den rigtige mængde og størrelse på pandekagerne, hvor du bruger to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage.
Samtidig går pandekagerne ikke i stykker på panden, de er nemme at vende og så har de altså bare den helt rigtige smag.
Ønsker du en endnu mere kraftig smag af banan i pandekagerne, kan du nemt tilsætte en moden banan mere i opskriften.
Bananpandekager er gode når de lige er bagte, men de er bestemt mindst lige så lækre når de er kolde.
Derfor kan du med fordel bage rigeligt, og komme dem med i ungernes madpakke. Pandekagerne indeholder altså en del havregryn, så der er masser af fibre i dem.
Bananpandekager til baby
Du kan også lave nemme pandekager med banan til baby.
Her kommes to æg i en blender sammen med to modne bananer og cirka 40 gram finvalsede havregryn.
Blendes grundigt, hvorefter der bages små pandekager. Du kan også her have tre ad gangen på panden. Bages i en smule smør.
Se flere opskrifter
Fakta om bananpandekager
Det er gode og sunde pandekager, der bages med banan og masser af havregryn. Gode til både brunch og madpakken.
Her undlader du blot æg i opskriften, og måske skal du tilsætte en smule mere mælk. Pandekagerne bliver lidt mindre faste.
Som i opskriften uden æg. Her skiftes mælk ud med sojamælk. Samme fremgangsmåde ellers.
Her blendes to æg med to bananer og 40 gram finvalsede havregryn. Se fremgangsmåden i opskriften.
Havregrynene gør jo at dejen ikke bliver helt homogen, men det er vel okay? Tak for inspirationen til sunde lækre pandekager!