• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Bananpandekager med banan og havregryn

Bananpandekager med banan og havregryn

bananpandekager
4.7 fra 248 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. maj 2025 - Udgivet: 1. august 2020

Min opskrift på verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Lækre pandekager med banan og havregryn, der bages på få minutter.

Du får min bedste opskrift på lækre bananpandekager, som er en sikker vinder hos både store og små. De laves med havregryn og bananer, og der er ikke tilsat sukker i opskriften.

De smager i øvrigt fremragende med et lag Nutella på. Opskriften give ca. 9 stk., hvilket er nok til fire personer. Se også fremgangsmåde i min video længere nede.

Indhold
  • Min opskrift på verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Lækre pandekager med banan og havregryn, der bages på få minutter.
  • Bananpandekager
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Billeder
  • Tips
  • Tidligere opskrift
  • Sundhedsfordele
  • Variationer
  • Pandekager
  • Amerikanske pandekager
  • Pandekager med øl
  • Verdens bedste banankage
  • Bananmuffins
  • Bananlagkage med banan og chokolade - nem opskrift
  • FAQ
  • Kommentarer
bananpandekager
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bananpandekager

4.73 fra 248 stemmer
Min opskrift på verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Lækre pandekager med banan og havregryn, der bages på få minutter.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 9 stk.
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 89
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 bananer - skal være modne
  • 40 g havregryn
  • 3 æg
  • 75 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 2 spsk smør - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Til bananpandekager starter du med, at mose bananer, som derefter kommes i en skål. Du kan bare mose bananerne med en gaffel, men gør det grundigt. Brug modne bananer, så bliver bananpandekagerne bedst.
  2. Kom havregryn i skålen til de moste bananer sammen med æg, hvedemel og salt. Rør dejen godt sammen. Du kan også køre det hele i en blender.
  3. Varm en pande op ved middel varme, du skal ikke bage pandekager med banan ved for kraftig varme, da de så hurtigt bliver for mørke. Kom en lille klat smør på panden, men ikke for meget.
  4. Brug to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage, og du kan bage tre bananpandekager ad gangen.
  5. Bages 1-2 minutter på hver side og vendes. Vend når de begynder at boble op på oversiden. Samme bagetid på den anden side.
  6. På samme måde bages resten af pandekagerne, og du skal regne med at få omkring 9 pandekager med banan af denne opskrift.

Næringsindhold

Kalorier: 89kcalKulhydrater: 13gProtein: 3gFedt: 3gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 58mgNatrium: 36mgKalium: 127mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 135IUVitamin C: 2mgCalcium: 12mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er lidt billeder fra fremstillingen af bananpandekager:

bananer moses til bananpandekager
bananpandekagerne steges i lidt smør på pande
pynt bananpandekagerne med sirup og blåbær
bananpandekager klar til servering

Tips

De lækre pandekager med banan er meget nemme at lave. Dejen er nem at arbejde med i forhold til at få den rigtige mængde og størrelse på pandekagerne, hvor du bruger to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage.

Samtidig går pandekagerne ikke i stykker på panden, de er nemme at vende og så har de altså bare den helt rigtige smag.

Ønsker du en endnu mere kraftig smag af banan i pandekagerne, kan du nemt tilsætte en moden banan mere i opskriften.

Bananpandekagerne er gode når de lige er bagte, men de er bestemt mindst lige så lækre når de er kolde.

Derfor kan du med fordel bage rigeligt, og komme dem med i ungernes madpakke. De indeholder altså en del havregryn, så der er masser af fibre i dem.

Tidligere opskrift

Denne opskrift er en opdateret version af min tidligere udgave af bananpandekagerne. Men da jeg ved, at mange også var glade for den, kan du se her hvordan du laver dem.

billede med bananpandekager

Du skal bruge

4 æg
125 gram havregryn
75 gram hvedemel
5 gram bagepulver
5 gram vaniljesukker
Lidt kardemomme
200 gram mælk
2 modne bananer

Fremgangsmåde

  1. Slå æg ud i en skål, og pisk dem let sammen.
  2. Vej havregryn af i en skål (jeg foretrækker grovvalsede havregryn til mine bananpandekager, men de finvalsede kan også bruges), sammen med hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og et drys kardemomme. Bland det sammen.
  3. Pisk det derefter sammen med æggene. Derefter piskes mælken gradvist i, og du skal piske indtil der ikke er klumper i pandekagedejen. Lad dejen stå på bordet i cirka 20 minutter.
  4. Mos de modne bananer grundigt med en gaffel og kom den i pandekagedejen. Vend dejen rundt så bananer bliver godt fordelt.
  5. Varm en pande op ved middel varme, du skal ikke bage pandekager med banan ved for kraftig varme, da de så hurtigt bliver for mørke. Kom en lille klat smør på panden, men ikke for meget.
  6. Brug to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage, og du kan bage tre bananpandekager ad gangen. Bages 1-2 minutter på hver side og vendes. Samme bagetid på den anden side. Vend når dejen bobler lidt op.

Sundhedsfordele

  • Naturligt sødet - ingen tilsat sukker nødvendigt
  • Gode kilder til kostfibre, kalium og vitamin B6 fra bananer
  • Indeholder protein (hvis du bruger æg)
  • Velegnede til både børn og voksne, og populære som babymad
  • Kan nemt laves glutenfri og laktosefri

Variationer

Veganske bananpandekager: uden æg - brug eks. chiafrø, æblemos eller plantemælk.

Proteinbananpandekager: tilsæt proteinpulver.

Bananvafler: samme dej - bare i et vaffeljern.

Flere inspirerende opskrifter:

Pandekager

4.8 fra 980 stemmer
Opskrift på pandekager som mormor laver dem. Med de bedste tips til gammeldags pandekagedej uden klumper, så dine pandekager bliver perfekte.
Gå til opskrift
billede med pandekager klar til servering

Amerikanske pandekager

4.8 fra 70 stemmer
Min opskrift på amerikanske pandekager toppet med sirup og blåbær. De er små og tykke, og så passer de perfekt til morgenmad eller brunch.
Gå til opskrift
billede med amerikanske pandekager med blåbær og sirup

Pandekager med øl

4.8 fra 86 stemmer
Pandekager med øl giver dig mere sprøde pandekager, og her får du den nemme opskrift. Anvend gerne en pilsner eller hvidtøl, men de smager ikke af øl.
Gå til opskrift
billede med ølpandekager, der er pandekager med øl

Verdens bedste banankage

4.7 fra 250 stemmer
Få opskriften på en lækker banankage med fyldig smag og blød konsistens. Hemmeligheden er modne bananer og forsigtig omrøring.
Gå til opskrift
billede med banankage

Bananmuffins

4.7 fra 207 stemmer
Nem og lækker opskrift på svampede bananmuffins, der kan laves med eller uden chokolade. De er nemme og hurtige, så børn kan også være med.
Gå til opskrift
billede med bananmuffins

Bananlagkage med banan og chokolade - nem opskrift

4.7 fra 40 stemmer
Her er min opskrift på bananlagkage. Verdens bedste lagkage med banan og chokoladeglasur på toppen, og bananlagkagen er meget nem at lave i tre lag.
Gå til opskrift
billederesultat for bananlagkage lagkage med banan

FAQ

Hvordan laver man bananpandekager til baby?

Du kan også lave nemme pandekager med banan til baby. Her kommes to æg i en blender sammen med to modne bananer og cirka 40 gram finvalsede havregryn. Blendes grundigt, hvorefter der bages små pandekager. Du kan også her have tre ad gangen på panden. Bages i en smule smør.

Hvordan laver man veganske pandekager?

Som i opskriften uden æg. Her skiftes mælk ud med sojamælk. Samme fremgangsmåde ellers.

Hvordan laver man veganske pandekager?

Her undlader du blot æg i opskriften, og måske skal du tilsætte en smule mere mælk. Pandekagerne bliver lidt mindre faste.

Hvad er bananpandekager?

Det er gode og sunde pandekager, der bages med banan og masser af havregryn. Gode til både brunch og madpakken.

Hvor lang holdbarhed har bananpandekager?

Rester af bananpandekagerne kan opbevares i køleskab, hvor de har en holdbarhed på 2–3 dage.

Kan man fryse bananpandekager?

Du kan sagtens fryse bananpandekager. De varmes hurtigt op igen i toaster eller ovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Else

    marts 26, 2025 at 6:42 pm

    Nemme og smager godt.

    Svar
  2. Anna Kaastrup Winther

    september 29, 2023 at 10:47 am

    Kan man mon fryse bananpandekagerne? Og hvis ja, hvor længe kan de så holde sig i fryseren og hvordan varmer man dem bedst fra frost?

    Svar
  3. Hanne

    juli 03, 2023 at 10:51 am

    Hej. Du har lavet om på opskriften. Vil du ikke ligge den gamle opskrift op, så de begge er der, tak 😃
    Mvh Hanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 03, 2023 at 3:00 pm

      Hej Hanne
      Tak for det, og jo - jeg prøver jo på at forbedre opskrifterne løbende 🙂
      Jeg lagt den gamle opskrift ind på siden igen - lidt længere nede.
      God fornøjelse
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Dana

    juni 26, 2023 at 2:17 pm

    Disse bananpandekager er seriøst de bedste sunde pandekager, som hele familien nogensinde har prøvet. Endelig!!! Børnene og jeg er blevet enige at nedskrive den og hænge den på køleskabet, så den altid er klar og tilgængelig. Lidt ærgerligt, at jeg siden ikke vil lade mig give den 5 stjerner! Tak for den!

    Svar
  5. Maria Pedersen

    juli 07, 2022 at 10:14 am

    Havregrynene gør jo at dejen ikke bliver helt homogen, men det er vel okay? Tak for inspirationen til sunde lækre pandekager!

    Svar
  6. Vibeke

    februar 15, 2022 at 7:12 am

    Mon de kan tåle at komme en tur i fryseren?

    Svar
  7. Henriette

    september 10, 2020 at 8:56 am

    Tror der er en regnefejl. Jeg får hele portionen til ca 1500-1600 kcal og hvis du regner med 4 personer, så bliver det 400 kcal pr person, og ikke 200 som du skriver. Men lækker opskrift 👍

    Svar
  8. Mette

    september 09, 2020 at 11:45 am

    Jeg er vild med dine/jeres opskrifter - følger flittigt med via facebook!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 18, 2023 at 7:59 am

      Tusind tak, Mette - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. pidj@vordingborg.dk

    juni 24, 2020 at 11:14 am

    De er rigtig gode !!!
    Brugte vaniljepulver i stedet for vaniljesukker, da jeg synes, at bananerne gav rigeligt sødme 😉

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 24, 2020 at 8:55 pm

      Dejligt at høre - og et godt fif med vaniljepulver 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required