Min opskrift på verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Lækre pandekager med banan og havregryn, der bages på få minutter.
Du får min bedste opskrift på lækre bananpandekager, som er en sikker vinder hos både store og små. De laves med havregryn og bananer, og der er ikke tilsat sukker i opskriften.
De smager i øvrigt fremragende med et lag Nutella på. Opskriften give ca. 9 stk., hvilket er nok til fire personer. Se også fremgangsmåde i min video længere nede.
Indhold
- Min opskrift på verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Lækre pandekager med banan og havregryn, der bages på få minutter.
- Bananpandekager
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Video til opskriften
- Billeder
- Tips
- Tidligere opskrift
- Sundhedsfordele
- Variationer
- Pandekager
- Amerikanske pandekager
- Pandekager med øl
- Verdens bedste banankage
- Bananmuffins
- Bananlagkage med banan og chokolade - nem opskrift
- FAQ
- Kommentarer

Bananpandekager
Ingredienser
- 2 bananer - skal være modne
- 40 g havregryn
- 3 æg
- 75 g hvedemel
- 1 nip salt
- 2 spsk smør - til stegning
Fremgangsmåde
- Til bananpandekager starter du med, at mose bananer, som derefter kommes i en skål. Du kan bare mose bananerne med en gaffel, men gør det grundigt. Brug modne bananer, så bliver bananpandekagerne bedst.
- Kom havregryn i skålen til de moste bananer sammen med æg, hvedemel og salt. Rør dejen godt sammen. Du kan også køre det hele i en blender.
- Varm en pande op ved middel varme, du skal ikke bage pandekager med banan ved for kraftig varme, da de så hurtigt bliver for mørke. Kom en lille klat smør på panden, men ikke for meget.
- Brug to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage, og du kan bage tre bananpandekager ad gangen.
- Bages 1-2 minutter på hver side og vendes. Vend når de begynder at boble op på oversiden. Samme bagetid på den anden side.
- På samme måde bages resten af pandekagerne, og du skal regne med at få omkring 9 pandekager med banan af denne opskrift.
Næringsindhold
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her er lidt billeder fra fremstillingen af bananpandekager:
Tips
De lækre pandekager med banan er meget nemme at lave. Dejen er nem at arbejde med i forhold til at få den rigtige mængde og størrelse på pandekagerne, hvor du bruger to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage.
Samtidig går pandekagerne ikke i stykker på panden, de er nemme at vende og så har de altså bare den helt rigtige smag.
Ønsker du en endnu mere kraftig smag af banan i pandekagerne, kan du nemt tilsætte en moden banan mere i opskriften.
Bananpandekagerne er gode når de lige er bagte, men de er bestemt mindst lige så lækre når de er kolde.
Derfor kan du med fordel bage rigeligt, og komme dem med i ungernes madpakke. De indeholder altså en del havregryn, så der er masser af fibre i dem.
Tidligere opskrift
Denne opskrift er en opdateret version af min tidligere udgave af bananpandekagerne. Men da jeg ved, at mange også var glade for den, kan du se her hvordan du laver dem.
Du skal bruge
4 æg
125 gram havregryn
75 gram hvedemel
5 gram bagepulver
5 gram vaniljesukker
Lidt kardemomme
200 gram mælk
2 modne bananer
Fremgangsmåde
- Slå æg ud i en skål, og pisk dem let sammen.
- Vej havregryn af i en skål (jeg foretrækker grovvalsede havregryn til mine bananpandekager, men de finvalsede kan også bruges), sammen med hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og et drys kardemomme. Bland det sammen.
- Pisk det derefter sammen med æggene. Derefter piskes mælken gradvist i, og du skal piske indtil der ikke er klumper i pandekagedejen. Lad dejen stå på bordet i cirka 20 minutter.
- Mos de modne bananer grundigt med en gaffel og kom den i pandekagedejen. Vend dejen rundt så bananer bliver godt fordelt.
- Varm en pande op ved middel varme, du skal ikke bage pandekager med banan ved for kraftig varme, da de så hurtigt bliver for mørke. Kom en lille klat smør på panden, men ikke for meget.
- Brug to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage, og du kan bage tre bananpandekager ad gangen. Bages 1-2 minutter på hver side og vendes. Samme bagetid på den anden side. Vend når dejen bobler lidt op.
Sundhedsfordele
- Naturligt sødet - ingen tilsat sukker nødvendigt
- Gode kilder til kostfibre, kalium og vitamin B6 fra bananer
- Indeholder protein (hvis du bruger æg)
- Velegnede til både børn og voksne, og populære som babymad
- Kan nemt laves glutenfri og laktosefri
Variationer
Veganske bananpandekager: uden æg - brug eks. chiafrø, æblemos eller plantemælk.
Proteinbananpandekager: tilsæt proteinpulver.
Bananvafler: samme dej - bare i et vaffeljern.
Flere inspirerende opskrifter:
Pandekager
Amerikanske pandekager
Pandekager med øl
Verdens bedste banankage
Bananmuffins
Bananlagkage med banan og chokolade - nem opskrift
FAQ
Hvordan laver man bananpandekager til baby?
Du kan også lave nemme pandekager med banan til baby. Her kommes to æg i en blender sammen med to modne bananer og cirka 40 gram finvalsede havregryn. Blendes grundigt, hvorefter der bages små pandekager. Du kan også her have tre ad gangen på panden. Bages i en smule smør.
Hvordan laver man veganske pandekager?
Som i opskriften uden æg. Her skiftes mælk ud med sojamælk. Samme fremgangsmåde ellers.
Hvordan laver man veganske pandekager?
Her undlader du blot æg i opskriften, og måske skal du tilsætte en smule mere mælk. Pandekagerne bliver lidt mindre faste.
Hvad er bananpandekager?
Det er gode og sunde pandekager, der bages med banan og masser af havregryn. Gode til både brunch og madpakken.
Hvor lang holdbarhed har bananpandekager?
Rester af bananpandekagerne kan opbevares i køleskab, hvor de har en holdbarhed på 2–3 dage.
Kan man fryse bananpandekager?
Du kan sagtens fryse bananpandekager. De varmes hurtigt op igen i toaster eller ovn.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Else
Nemme og smager godt.
Anna Kaastrup Winther
Kan man mon fryse bananpandekagerne? Og hvis ja, hvor længe kan de så holde sig i fryseren og hvordan varmer man dem bedst fra frost?
Hanne
Hej. Du har lavet om på opskriften. Vil du ikke ligge den gamle opskrift op, så de begge er der, tak 😃
Mvh Hanne
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Tak for det, og jo - jeg prøver jo på at forbedre opskrifterne løbende 🙂
Jeg lagt den gamle opskrift ind på siden igen - lidt længere nede.
God fornøjelse
Alt det bedste
Holger
Dana
Disse bananpandekager er seriøst de bedste sunde pandekager, som hele familien nogensinde har prøvet. Endelig!!! Børnene og jeg er blevet enige at nedskrive den og hænge den på køleskabet, så den altid er klar og tilgængelig. Lidt ærgerligt, at jeg siden ikke vil lade mig give den 5 stjerner! Tak for den!
Maria Pedersen
Havregrynene gør jo at dejen ikke bliver helt homogen, men det er vel okay? Tak for inspirationen til sunde lækre pandekager!
Vibeke
Mon de kan tåle at komme en tur i fryseren?
Henriette
Tror der er en regnefejl. Jeg får hele portionen til ca 1500-1600 kcal og hvis du regner med 4 personer, så bliver det 400 kcal pr person, og ikke 200 som du skriver. Men lækker opskrift 👍
Mette
Jeg er vild med dine/jeres opskrifter - følger flittigt med via facebook!
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Mette - det er jeg glad for at høre.
Alt det bedste
Holger
pidj@vordingborg.dk
De er rigtig gode !!!
Brugte vaniljepulver i stedet for vaniljesukker, da jeg synes, at bananerne gav rigeligt sødme 😉
Holger Rørby Madsen
Dejligt at høre - og et godt fif med vaniljepulver 🙂
De bedste hilsner
Holger