Verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Opskrift på pandekager med banan og havregryn, der nemt bages på få minutter.
Min bedste opskrift på lækre bananpandekager, som er en sikker vinder hos både store og små.
Bananpandekagerne laves med havregryn og bananer, og der er ikke tilsat sukker i opskriften. De smager i øvrigt fremragende med et lag Nutella på.
Opskriften give ca. 9 stk., hvilket er nok til fire personer. Se også fremgangsmåde i min video længere nede.
Opskrift på bananpandekager
Ingredienser
- 2 bananer - skal være modne
- 40 gram havregryn
- 3 æg
- 75 gram hvedemel
- 1 nip salt
- 2 spiseskefulde smør - til stegning
Sådan gør du
- Til bananpandekager starter du med, at mose bananerne, som derefter kommes i en skål. Du kan bare mose bananerne med en gaffel, men gør det grundigt. Brug modne bananer, så bliver bananpandekagerne bedst.
- Kom havregryn i skålen til de moste bananer sammen med æg, hvedemel og lidt salt. Rør dejen godt sammen. Du kan også køre det hele i en blender.
- Varm en pande op ved middel varme, du skal ikke bage pandekager med banan ved for kraftig varme, da de så hurtigt bliver for mørke. Kom en lille klat smør på panden, men ikke for meget.
- Brug to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage, og du kan bage tre bananpandekager ad gangen.
- Bages 1-2 minutter på hver side og vendes. Vend når de begynder at boble op på oversiden. Samme bagetid på den anden side.
- På samme måde bages resten af pandekagerne, og du skal regne med at få omkring 9 pandekager med banan af denne opskrift.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
De lækre pandekager med banan er meget nemme at lave.
Dejen er nem at arbejde med i forhold til at få den rigtige mængde og størrelse på pandekagerne, hvor du bruger to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage.
Samtidig går pandekagerne ikke i stykker på panden, de er nemme at vende og så har de altså bare den helt rigtige smag.
Ønsker du en endnu mere kraftig smag af banan i pandekagerne, kan du nemt tilsætte en moden banan mere i opskriften.
Bananpandekager er gode når de lige er bagte, men de er bestemt mindst lige så lækre når de er kolde.
Derfor kan du med fordel bage rigeligt, og komme dem med i ungernes madpakke. Pandekagerne indeholder altså en del havregryn, så der er masser af fibre i dem.
Bananpandekager til baby
Du kan også lave nemme pandekager med banan til baby.
Her kommes to æg i en blender sammen med to modne bananer og cirka 40 gram finvalsede havregryn.
Blendes grundigt, hvorefter der bages små pandekager. Du kan også her have tre ad gangen på panden. Bages i en smule smør.
Se også mine opskrifter på:
Tidligere opskrift
Denne opskrift er en opdateret version af min tidligere udgave af bananpandekagerne. Men da jeg ved, at mange også var glade for den, kan du se her hvordan du laver dem.
Du skal bruge
4 æg
125 gram havregryn
75 gram hvedemel
5 gram bagepulver
5 gram vaniljesukker
Lidt kardemomme
200 gram mælk
2 modne bananer
Fremgangsmåde
- Slå æg ud i en skål, og pisk dem let sammen.
- Vej havregryn af i en skål (jeg foretrækker grovvalsede havregryn til mine bananpandekager, men de finvalsede kan også bruges), sammen med hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og et drys kardemomme. Bland det sammen.
- Pisk det derefter sammen med æggene.
- Derefter piskes mælken gradvist i, og du skal piske indtil der ikke er klumper i pandekagedejen.
- Lad dejen stå på bordet i cirka 20 minutter.
- Mos de modne bananer grundigt med en gaffel og kom den i pandekagedejen. Vend dejen rundt så bananer bliver godt fordelt.
- Varm en pande op ved middel varme, du skal ikke bage pandekager med banan ved for kraftig varme, da de så hurtigt bliver for mørke. Kom en lille klat smør på panden, men ikke for meget.
- Brug to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage, og du kan bage tre bananpandekager ad gangen.
- Bages 1-2 minutter på hver side og vendes. Samme bagetid på den anden side. Vend når dejen bobler lidt op.

Anna Kaastrup Winther
Kan man mon fryse bananpandekagerne? Og hvis ja, hvor længe kan de så holde sig i fryseren og hvordan varmer man dem bedst fra frost?
Hanne
Hej. Du har lavet om på opskriften. Vil du ikke ligge den gamle opskrift op, så de begge er der, tak 😃
Mvh Hanne
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Tak for det, og jo - jeg prøver jo på at forbedre opskrifterne løbende 🙂
Jeg lagt den gamle opskrift ind på siden igen - lidt længere nede.
God fornøjelse
Alt det bedste
Holger
Dana
Disse bananpandekager er seriøst de bedste sunde pandekager, som hele familien nogensinde har prøvet. Endelig!!! Børnene og jeg er blevet enige at nedskrive den og hænge den på køleskabet, så den altid er klar og tilgængelig. Lidt ærgerligt, at jeg siden ikke vil lade mig give den 5 stjerner! Tak for den!
Maria Pedersen
Havregrynene gør jo at dejen ikke bliver helt homogen, men det er vel okay? Tak for inspirationen til sunde lækre pandekager!
Vibeke
Mon de kan tåle at komme en tur i fryseren?
Henriette
Tror der er en regnefejl. Jeg får hele portionen til ca 1500-1600 kcal og hvis du regner med 4 personer, så bliver det 400 kcal pr person, og ikke 200 som du skriver. Men lækker opskrift 👍
Mette
Jeg er vild med dine/jeres opskrifter - følger flittigt med via facebook!
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Mette - det er jeg glad for at høre.
Alt det bedste
Holger
pidj@vordingborg.dk
De er rigtig gode !!!
Brugte vaniljepulver i stedet for vaniljesukker, da jeg synes, at bananerne gav rigeligt sødme 😉
Holger Rørby Madsen
Dejligt at høre - og et godt fif med vaniljepulver 🙂
De bedste hilsner
Holger