• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Upside down kage med blåbær

Upside down kage med blåbær

billede til upside down kage med blåbær
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
56
SHARES
FacebookMessenger56PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. november 2023 - Udgivet: 14. januar 2023

Her er min opskrift på en lækker upside down kage med blåbær. Kagen er nem at bage i springform, og til sidst vendes kagen om og pyntes.

Upside down kage med blåbær er en virkelig lækker kage, der samtidig er nem at bage.

Her er det med friske blåbær, men kagen kan sagtens også bages med andre bær.

Det særlige ved en upside down kage er, at man kommer bærrene i bunden af formen, dejen ovenpå, og derefter bages kagen i ovnen.

Efter bagning vendes kagen om, og så har du de lækre bær øverst.

Upside down kagen passer til ca. 8 personer.

Opskrift på upside down kage med blåbær

billede til upside down kage med blåbær
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Upside down kage med blåbær

4.80 fra 5 stemmer
Her er min opskrift på en lækker upside down kage med blåbær. Kagen er nem at bage i springform, og til sidst vendes kagen om og pyntes.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 489
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g sukker
  • 125 g smør - meget blødt
  • 3 æg
  • 250 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 10 g vaniljesukker
  • 2 dl mælk - ca. mængde
  • 300 g blåbær
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk flormelis - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm din ovn til 200 °C.
  2. Beklæd en springform med en diameter på ca. 21 centimeter med et stykke bagepapir.
  3. Pisk sukker og det bløde smør godt sammen, og pisk derefter gradvist æggene i et ad gangen, så du får en luftig masse.
  4. I en anden skål vendes hvedemel med bagepulver og vaniljesukker.
  5. Kom melblandingen ned til den luftige æggemasse, og kom også lidt mælk ved. Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber, så der ikke er klumper af mel tilbage i dejen. Du skal bruge ca. 2 deciliter mælk, men tilsæt mælken lidt efter lidt indtil du har en luftig dej.
  6. Fordel de 300 gram friske blåbær i bunden af springformen, og drys et par spiseskefulde sukker over.
  7. Fordel derefter dejen over blåbærrene, og glat dejen forsigtigt ud.
  8. Stil din upside down kage med blåbær ind i ovnen, og her skal den nu bages i ca. 60 minutter. Afhængig af hvor meget din ovn varmer, så stik i kagen for, at mærke om den er bagt.

Næringsindhold

Kalorier: 489kcalKulhydrater: 82gProtein: 6gFedt: 15gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 98mgNatrium: 488mgKalium: 127mgKostfibre: 1gSukker: 51gVitamin A: 520IUVitamin C: 3mgCalcium: 56mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte upside down kage med blåbær tages ud af ovnen og køles lidt af.

Derefter kan du fjerne ringen på springformen, og med et snuptag vende kagen over på en tallerken eller lignende. Nu vender blåbær og bund opad.

Sigt lidt flormelis over og nyd en fantastisk kage.

Se flere kageopskrifter

  • billede med blåbærcrumble kage
    Blåbærcrumble - lækker crumblekage med blåbær
  • billederesultat for blåbærkage med frosne blåbær
    Blåbærkage med friske eller frosne blåbær
  • billederesultat for æble- og blåbærkage
    Æble- og blåbærkage med crumble og kanel
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina

    maj 25, 2025 at 7:37 pm

    Min dreng er stor fan af jordbær, så vil bytte bærene ud.
    Men kan jeg bage kagen dagen før? 😁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 25, 2025 at 7:45 pm

      Hej Tina
      Ja, det bør I sagtens kunne. Og også bage kagen dagen før. Det ville jeg ikke være nervøs for at prøve.
      God bagelyst - og hils din søm.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Annette

    oktober 18, 2022 at 9:42 am

    Kan man bruge frosne blåbær??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 18, 2022 at 10:56 am

      Hej Annette
      Ja, det tror jeg sagtens du kan. Frosne bær giver ofte lidt mere væde, men det bør kunne gå. Lad mig gerne høre hvordan resultat blev 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required