Lemon curd er frisk og syrlig med en cremet konsistens. Du kan smøre det på morgenbrødet eller bruge det som creme til is eller i desserter.
Lemon curd er en dejlig creme, som er overset herhjemme. I modsætning til nøddecreme som for eksempel Nutella er smagen frisk og syrlig.
Konsistensen er cremet, men ikke lige så tyk som kagecreme. Så lemon curd er altså både mere frisk og mindre tyk end så mange andre cremer, vi bruger.
Englænderne kan lide den på deres scones og boller, men cremen er også perfekt som tilbehør til desserter og kager. Eller smurt ud over lagene i en lagkage.
Der skal kun fire ingredienser i en curd: Citron, smør, sukker og æggeblommer. Intet andet. Det tager heller ikke mere end 10 minutter at røre sammen i en gryde.
Alt i alt et super produkt at have stående i køleskabet eller i fryseren.
Opskrift på britisk lemon curd
Lemon curd - bedste citroncreme til dessert og brød
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTSådan gør du
- Pisk æggeblommer og sukker sammen til en æggesnaps i en lille gryde.
- Riv citronskal og pres en citron. Pisk det i æggemassen.
- Sæt gryden over mediumhøj varme. Når der begynder at komme varme i gryden, kommer du smørret ned i og pisker.
- Bliv ved med at piske, til smørret er smeltet, og curden er tyk nok til at dække bagsiden af en teske.
- Tag curden af varmen og hæld den i et patentglas eller syltetøjsglas. Kan opbevares i køleskabet i to uger.
Prøv at smøre citroncremen på pandekager
Lemon curd er supergodt til pandekager. Her kan du kombinere den syrligt-søde creme med kokosmel, som du drysser ud over. Rul pandekagen sammen og nyd smagene.
Hvis du vil være sikker på at bage de bedste pandekager, kan du bruge denne opskrift:
Er du mere til søde smage, kan du også kaste dig ud i at skabe din egen saltkaramel. Også dette er temmelig nemt og hurtigt at lave:
Kom med din kommentar her