Skøn opskrift på Baileykage med lækker bund af Oreo. En rigtig god dessertkage, der pyntes med karamelsauce og masser af friske bær eller frugt.
Her får du opskriften på den populære Baileyskage, der blandt andet laves med bund af Oreo og en skøn karamelsauce.
Den lækre kage med Baileys er den perfekte dessertkage, og hvis du eks. mangler en kage til nytårsaften eller andre festlige lejligheder, ja så er kagen lige her.
Bemærk, at kagen skal laves dagen før.
Opskrift på Baileykage
Baileykage med bund af Oreo og lækker karamelsauce
Ingredienser
Bund
- 200 g Oreos
- 60 g smør - smeltet
Fyld
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 50 g rørsukker
- 300 g flødeost naturel
- 300 g mascarpone
- 1 spsk. instant kaffe
- 1 spsk. kogende vand
- ½ dl Bailey
- 4 dl piskefløde - pisket til skum
Karamelsauce
- 100 g muscavacosukker
- ½ spsk. smør
- ¾ dl piskefløde
- ½ tsk. Maldon salt
Desuden
- frisk frugt
Sådan gør du
- Kom Oreos i en foodprocessor/blender og kør til de er findelte. Smelt smørret og kom det i de blendede kager, rør det godt sammen, så smørret bliver fordelt.
- Smør en springform (ca. 24 cm. i diameter) og pres blandingen godt ud i bunden, stil den på køl, mens fyldet laves.
- Opløs kaffen i det kogende vand og lad det stå, til det er helt koldt. Hæld Bailey i og bland det sammen.
- Brug en el-mikser til at piske æggeblommer og sukker sammen til det bliver lyst og luftigt.
- Tilsæt flødeost og mascapone, pisk på laveste hastighed, til det hele er blandet godt sammen.
- Hæld Bailey-blandingen i og pisk igen på laveste hastighed, til det er blandet helt sammen.
- Pisk fløden til skum, rimelig fast skum og vend det i blandingen lige så forsigtigt, med en dejskraber.
- Fordel blandingen ovenpå kagebunden, dæk kagen til og stil på køl natten over. Ingredienserne til karamelsaucen kommes i en gryde (undtagen Maldonsalt) og bringes i kog, ved lav varme.
- Rør i det af og til. Lad det koge ved svag varme i ca. 5 minutter, til det tykner.
- Tilsæt Maldon salt og rør det i. Hæld det i en skål og lad det køle helt af, inden det hældes på den kolde kage.
- Pynt med frisk frugt og bær, og stil din Baileykage koldt indtil den skal serveres.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Baileykage kan bruges til dessert og festlige lejligheder.
Brug eventuelt som kage til nytårsaften.
Opskrifter på andre dessertkager:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Lene
Jeg bor i udlandet og kan ikke få fat i Maldon salt. Kan jeg bruge almindeligt salt eller hvad skal jeg så gøre? Hvis jeg kan bruge alm salt, er det så samme forhold 1/2 tsk ?
Mvh Lene
Nini F. Bjørnsson
Det hele ser så lækkert ud og det jeg laver smager dejligt så tak for opskrifterne også dem fra New Yorker By Heart
Venlig hilsen Nini