• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur

Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur

Daimlagkage
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
138
SHARES
FacebookMessenger138PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. marts 2023 - Udgivet: 1. september 2022

En Daim-lagkage er til os, der holder af en god lagkage med klassiske smage af chokolade, nødder og kaffe.

Den er fin både til fødselsdage og som dessert sammen med en god dessertvin eller en kop kaffe.

Og så er den dejlig enkel at lave. Bundene bages, køles ned og fyldes med flødeskum blandet med hakkede nødder og Daimstykker. På toppen smøres et lag af kaffeglasur.

Indhold
  • Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tip
  • Hjemmelavede lagkagebunde
  • Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel
  • Kaffemåne med chokolade
  • Citronmåne
  • Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær
  • Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær
  • FAQ
  • Kommentarer
Daimlagkage
Karen SenecaKaren Seneca

Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur

4.67 fra 3 stemmer
Daim-lagkage er den lækreste dessert med hakket Daim og nødder, hjemmebagte bunde og en kaffeglasur, der giver modspil til chokoladen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 551
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Lagkagebundene
  • 150 g sukker
  • 4 stk æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
Fyld og pynt
  • 112 g Daim - 4 barer, hakket groft
  • 1,5 dl mandler - og valnødder, hakket
  • 3,5 dl piskefløde
  • 200 g flormelis
  • 0,5 dl kaffe - stærk, evt. espresso
  • pynt - nødder, krymmel el. blomster

Fremgangsmåde
 

Lagkagebunde
  1. Pisk æg og sukker til en luftig creme. Brug elpiskeren og giv den fuld kraft i mindst fem minutter.
  2. Bland bagepulver og vaniljesukker med hvedemel og sigt det gennem en si ned i æggemassen.
  3. Vend melet rundt med en dejskraber. Undgå at piske, for så bliver dejen ikke luftig og let.
  4. Smør en springform med smør. Hæld dejen ned i formen og bag ved 180 grader over- og undervarme i 20 minutter.
  5. Brug en strikkepind eller lignende til at stikke ned på midten og se, om der klæber dej på pinden. I så fald skal du give kagen ekstra tid i ovnen. Lad kagen køle helt ned, før du deler den i to el. tre bunde.
Fyld og servering
  1. Hak Daim og hak derefter en håndfuld valnødder og mandler.
  2. Pisk flødeskummet og vend nødderne samt Daim-stykkerne rundt, så du får en bastant creme.
  3. Smør nu flødeskummet på den nederste bund i et tykt lag. Tilføj en bund og smør resten af flødeskummet på. Placer den øverste lagkagebund på toppen.
  4. Rør en glasur af stærk kaffe og flormelis, hæld den hen over kagen. Pynt med spiselige blomster, krymmel, hakket chokolade eller hele valnødder. Nu er din Daim-lagkage klar til at blive serveret.

Næringsindhold

Kalorier: 551kcalKulhydrater: 75gProtein: 8gFedt: 27gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.004gKolesterol: 52mgNatrium: 185mgKalium: 234mgKostfibre: 3gSukker: 55gVitamin A: 652IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 102mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du holder af bananer, kan du sagtens skære skiver og lægge dem på toppen af flødeskumsfyldet, før du lukker kagen med den øverste lagkagebund. Du kan også bruge brombær og blåbær.

Daim-lagkage smager skønt med hakkede mandler og nødder, men du kan også fordoble mængden af Daim og tilsætte hakket mørk chokolade i stedet.

Flere inspirerende opskrifter:

Hjemmelavede lagkagebunde

4.8 fra 10 stemmer
Hjemmelavede lagkagebunde er både hurtige og nemme at bage. Disse bunde er skønne i en lagkage, og de er meget lette, da de er bagt uden smør.
Gå til opskrift
Hjemmelavede lagkagebunde

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

5 fra 1 stemme
Få den populære opskrift på valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel. Lagkagen er rimelig nem at lave, og den pyntes med kaffeglasur og valnødder.
Gå til opskrift
Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Kaffemåne med chokolade

5 fra 1 stemme
Kaffemåne med chokolade er den lækreste chokoladekage med god smag af kaffe og chokolade. På toppen er der lækker ganache.
Gå til opskrift
Kaffemåne

Citronmåne

4.8 fra 290 stemmer
Opskrift på den bedste citronmåne, der også kaldes for politiets drømmekage. Kendt fra DanCake, men citronkagen er nem at bage selv.
Gå til opskrift
billede med citronmåne

Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær

4.7 fra 6 stemmer
Sukkerbrødskage er den letteste kage at lave. Den er lækker med flødeskum og bær, men du kan også bruge den som lagkagebunde.
Gå til opskrift
Sukkerbrødskage med jordbær

Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær

4.8 fra 35 stemmer
Den her Daimkage bliver du nødt til at prøve! Sprød mandelbund, hindbærflødeskum med Daim og masser af friske bær – det smager himmelsk!
Gå til opskrift
Sprød mandelbund med cremet hindbærflødeskum med Daim og friske bær og chokolade på toppen – sådan ser den lækreste Daimkage ud. Foto: Charlotte Mithril / madensverden.dk

FAQ

Hvor stor skal formen være til Daim lagkage?

Til lagkagebundene skal du bruge en form med en diameter på ca. 22-23 centimeter.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik

    december 29, 2022 at 6:54 am

    Hvor stor er springformen?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required