Få den bedste opskrift på hjemmelavet guf. Det er verdens bedste guf til is, isvafler og andre dessert, og den laves nemt med 3 ingredienser.
Så er der hjemmelavet guf, og den bliver ikke bedre end denne. Det tør jeg godt love dig.
Klassisk guf lavet med sukker, æggehvider og lidt smag, her i form af en jordbærmarmelade, men du kan også bruge lakridspulver, vanilje eller hvad du nu synes.
Denne hjemmelavede guf er speciel god, fordi du undgår sukkerkrystallerne mellem tænderne.
Hemmeligheden er at lave en nem sukkersirup først, og derefter vendes den sammen med de piskede æggehvider.
Nemt, lækkert og godt. Og verdens bedste guf, som du kan servere til is, på toppen af en isvaffel og andre desserter. Slip fantasien fri.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på hjemmelavet guf
Hjemmelavet guf
Ingredienser
- 100 gram vand - svarende til 1 deciliter
- 250 gram sukker
- 100 gram pasteuriserede æggehvider - svarende til ca. 3 æggehvider
- 5 spiseskefulde jordbærmarmelade
Sådan gør du
- Til hjemmelavet guf starter du med at veje 100 gram vand af i gryde sammen med 250 gram sukker. Brug gerne en tykbundet gryde.
- Lad det koge op og derefter koge et par minutter ved middel varme.
- Nu har du en sukkersirup, som du lader køle af indtil den er lillefingervarm. Det tager ca. 10 minutter.
- Imens piskes 100 gram pasteuriserede æggehvider luftigt indtil de er helt stive. Du kan teste det ved forsigtigt at vende skålen på hovedet, og her skal æggehvidemassen blive i skålen.
- Nu piskes den afkølede sukkersirup spå gradvist ind i æggehviderne indtil den er luftig og cremet. Det tager typisk 7-8 minutter, så have lidt tålmodighed.
- Blend 5 spiseskefulde jordbærmarmelade og vend den derefter i guffen, som nu er klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opbevaring holdbarhed
Hjemmelavet guf opbevares nu i køleskabet indtil den skal bruges.
Her kan den holde sig i op til 3 dage i en tæt beholder.
Du kan eventuelt vente med at tilsætte smag, da du så kan vende jordbær, vanilje eller andet i lige inden brug, og dermed variere hvordan guffen skal smage. Velbekomme.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på hjemmelavet guf, og skriv da gerne hvad du synes om den.