Jordbærsorbet er noget af det allerbedste, og her er opskriften på en skøn sorbet med jordbær, som du kan lave uden en ismaskine.
Hjemmelavet jordbærsorbet er en rigtig sommer-dessert, som vækker lykke, når du serverer den.
Sorbeten er beregnet til fire personer, men du kan sagtens gange op alt efter, hvor mange I er omkring spise- eller havebordet.
Husk at tage din sorbet ud af fryseren ca. fem minutter før servering, for så er den helt perfekt og lækker cremet.
Opskrift på jordbærsorbet
Ingredienser
- 0,5 deciliter vand
- 100 gram rørsukker - økologisk
- 0,5 stk citron - saften fra en halv økologisk
- 500 gram jordbær - friske eller jordbær fra frost
- 2 spiseskefulde glukosesirup
- 1,5 stk æggehvide - pasteuriseret
Sådan gør du
- Start med at koge vand, rørsukker og citronsaft op i en lille kasserolle. Rør i den undervejs med en spiseske, og lad det småkoge fem minutter, så sukkeret er helt opløst. Stil gryden til side, og lad sukkervandet køle lidt ned.
- Rengør jordbærrene. Skær toppen af, og vask dem under koldt vand.
- Mas jordbærrene let sammen mellem fingrene i en skål, og find stavblenderen frem. Blend bærrene helt fint, men fortvivl ikke fordi der er enkelte stykker bær tilbage. Det gør kun din jordbærsorbet mere autentisk.
- Kom nu sukkervandet ned til de purerede jordbær, og rør det godt sammen med en ske. Tilsæt også glukosesirup, og rør sorbeten blank.
- Hæld din jordbærsorbet i en form eller skål, og stil den i fryseren.
- Nu skal du jævnligt røre din sorbet igennem mens den fryser ind. Så undgår du iskrystaller i den.
- Når din jordbærsorbet er ved at fryse ind til en mere fast masse, tilsætter du æggehvide.
- Pisk halvanden pasteuristeret æggehvide helt stift, og vend den i sorbeten. Rør igen massen helt jævn, og fortsæt nu indfrysningen.
- Du skal stadig røre nogle gange mere, indtil sorbeten er blevet helt stiv.
Næringsindhold
Noter
Hvis du har en ismaskine, kan du selvfølgelig køre ismassen på den.
Inden din jordbærsorbet fryser helt til, kan du komme et par spiseskefulde i et lille glas og lade den fryse ind i glassene. Så har du færdige portioner klar i fryseren.
Det tager cirka 6-8 timer, før en sorbet er frosset helt ind i fryseren.
Se også vores opskrifter på:

Vibeke
Hej Holger
Kan man lave sorbeten dagen før?
Mange hilsner Vibeke
Maja
Hvor mange timer skal man ca røre rundt, før man tilsætter æggehviderne? 🙂
Maja
Kan man bruge frosne bær i stedet for friske? 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Maja
Ja da - det kan du sagtens 🙂
Bedste hilsner
Holger
Emma
Hej! Jeg vil gerne lave jordbærsorbeten på en ismaskine - hvornår ville du da tilføje æggehviderne? 🙂
Dbh Emma
Madensverden.dk
Hej Emma
Det lyder lækkert med en hjemmelavet jordbærsorbet 🙂
Lad lige din jordbærsirup (for det er faktisk sådan en du starter med) fryse lidt ind, hvorefter de piskede æggehvider kommes ved.
Så får du det bedste resultat.
God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Solvejg
Tusind tak.....
Skal prøves når vi er snart er hjemme igen. Desværre kan vi nok ikke få så solmodne vandmeloner i DK.
Solvejg
Ferie i Italien og en masse lækker italiensk is.
Vores barnebarn er hel vild med vandmelonis - sorbet!
Har du erfaring med at lave det og evt. en opskrift?
Madensverden.dk
Hej Solvejg
Det lyder sørme godt med ferie i Italien 🙂
Selvfølgelig - der er en god opskrift på vandmelon sorbet her: https://madensverden.dk/melonsorbet/
Rigtig god sommer.
Bedste hilsner
Holger
Camilla
Hvor mange personer er opskriften til?
Madensverden.dk
Hej Camilla
Denne opskrift på jordbær sorbet er til fire personer 🙂
God fornøjelse
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk