Jordbærsorbet er noget af det allerbedste, og her er opskriften på en skøn sorbet med jordbær, som du kan lave uden en ismaskine.
Opskriften på jordbærsorbet er beregnet til fire personer.
Ingredienser til jordbærsorbet
0,5 deciliter vand
100 gram økologisk rørsukker
Saften fra en halv økologisk citron
500 gram friske jordbær (eller jordbær fra frost)
2 spiseskefulde glukosesirup
1,5 pasteuriseret æggehvide
Fremgangsmåde
- Det er meget nemt at lave sin egen jordbærsorbet! Start med at koge vand, rørsukker og citronsaft op i en lille kasserolle. Rør i den undervejs med en spiseske, og lad det småkoge fem minutter, så sukkeret er helt opløst. Stil gryden til side, og lad sukkervandet køle lidt ned.
- Rengør jordbærrene. Skær toppen af, og vask dem under koldt vand.
- Mas jordbærrene let sammen mellem fingrene i en skål, og find stavblenderen frem. Blend bærrene helt fint, men fortvivl ikke fordi der er enkelte stykker bær tilbage. Det gør kun din jordbærsorbet mere autentisk.
- Kom nu sukkervandet ned til de purerede jordbær, og rør det godt sammen med en ske. Tilsæt også glukosesirup, og rør sorbeten blank.
- Hæld din jordbærsorbet i en form eller skål, og stil den i fryseren.
- Nu skal du jævnligt røre din sorbet igennem mens den fryser ind. Så undgår du iskrystaller i den.
- Når jordbærsorbeten er ved at fryse ind til en mere fast masse, tilsætter du æggehvide.
- Pisk halvanden pasteuristeret æggehvide helt stift, og vend den i sorbeten. Rør igen massen helt jævn, og fortsæt nu indfrysningen.
- Du skal stadig røre nogle gange mere indtil sorbeten er blevet helt stiv.
Hvis du har en ismaskine, kan du selvfølgelig køre ismassen på den.
TIP: Inden din sorbet med jordbær fryser helt til, kan du komme et par spiseskefulde i et lille glas, og lade den fryse ind i glassene. Så har du færdige portioner klar i fryseren.
Tag din sorbet ud af fryseren fem minutter før servering, for så er den helt perfekt.
Det tager cirka 6-8 timer før en sorbet er frosset helt ind i fryseren.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Jordbærsorbet opskrift
Kan man bruge frosne bær i stedet for friske? 🙂
Hej Maja
Ja da - det kan du sagtens 🙂
Bedste hilsner
Holger
Hvor mange timer skal man ca røre rundt, før man tilsætter æggehviderne? 🙂