Her får du min opskrift på bradepandepizza. En lækker og sprød pizza, der fylder en hel bradepande, og som er meget nem at bage i ovnen.
Bradepandepizza var blandt andet et stort hit tilbage i 1990erne, hvor man typisk dengang lavede den med en god kødsovs som fyld.
Det kan man stadig gøre, men du kan også lave den i lidt mere let udgave, hvor pizzaen forbages med pizzasauce, og efterfølgende toppes med eks. mozzarella, skinke eller andet, inden den bages færdig i ovnen.
Fyldet på en bradepandepizza kan jo varieres i det uendelige, men her er min grundopskrift - og så kan du selv toppe den med lige hvad du vil.
Opskrift på bradepandepizza
Bradepandepizza - opskrift på nem familiepizza
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 275 gram vand gerne lunkent
- 20 gram gær
- 425 gram pizzamel italiensk hvedemel tipo 00
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 1 teskefuld salt
- pizzasauce gerne en hjemmelavet pizzasauce
- mozzarella brækket i mindre stykker
- oregano til drys
Sådan gør du
- Lunkent vand og gær røres sammen. Dejen til bradepandepizza er nemmest at ælte i røremaskine, men kan naturligvis også klares i hånden.
- Kom så hvedemel i sammen med olivenolie og salt, og ælt dejen ved middel hastighed i ca. 10 minutter, så dejen slipper kanten på skålen.
- Pizzadejen virkes op og lægges til hævning i skål med husholdningsfilm og et viskestykke over. Hævetiden er en time.
- Forvarm ovnen til 230 grader varmluft, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Virk dejen op og rul den derefter ud til en størrelse svarende til bagepladen.
- Smør et lag pizzasauce på og drys lidt tørret tørret oregano over.
- Bag din bradepandepizza midt i ovnen, og den skal have cirka have 15 minutter i første omgang.
- Tag pizzaen ud og fordel mozzarella i grove stykker over pizzaen. Du skal ikke skære mozzarellaen ud - men brække den i stykker.
- Kom også andet fyld på, og det kan være toppe af hakket oksekød, pepperoni, tomater, peberfrugt, ananas, champignon eller andet.
- Stil pizzaen tilbage i ovnen, og bag den nu i yderligere ca. 7-8 minutter. Hold øje med den.
Tips
Den færdigbagte bradepandepizza kan evt. lige pyntes med lidt rucola eller spinat inden servering.
Friske skiver parmaskinke er også god på pizzaen.
Se også disse opskrifter:
Kom med din kommentar her