Her får du min bedste opskrift på pølsehorn, og den er både nem og hurtig. Pølsehornene får den helt rigtige smag, og så kan de fryses ned.
Rigtige pølsehorn skal naturligvis være lette og luftige, men også have en god skorpe og krumme, og det har disse vidunderlige brød med indbagte pølser.
Opskriften på denne pølsehornsdej er nem at gå til, og du får ikke pølsehornene bedre end disse.
Jeg har nemlig bagt dem med lidt fuldkorns mel, der giver en behagelig smag og krumme i brødet.
Opskriften giver 24 stk.
Ingredienser til pølsehorn
4 deciliter kogende vand
160 gram fuldkorns speltmel
4 deciliter vand fra hanen (lunkent, ca. 25 grader)
50 gram gær (en hel pakke)
2 spiseskefulde sukker
2 teskefulde fint salt
150 gram fuldkorns speltmel
700 gram manitoba hvedemel
60 gram solsikkeolie
12 wienerpølser
1 æg
3 spiseskefulde mælk
Lidt salt
Sesamfrø
Fremgangsmåde
- Kogende vand og fuldkorns speltmel røres sammen til en tyk grødmasse, hvorefter det køles af indtil det når cirka 30 grader.
- Find røremaskinen frem, og brug dejkrogen. Gæren røres ud i fire deciliter lunkent vand, hvorefter de to slags mel æltes ind i dejen lidt ad gangen sammen med de øvrige ingredienser. Herunder også "grøden".
- Tilfør om nødvendigt lidt mere mel eller vand, men mængden plejer af passe.
- Dejen æltes otte minutter ved lav hastighed og derefter seks minutter ved en højere hastighed på røremaskinen.
- Dejen ud på et køkkenbord med lidt mel på, hvorefter du folder sider og ender ind over midten, så du får strammet dejen op. Smør en skål med olie, og lad nu dejen hæve i 30 minutter. Skålen overdækkes med husholdningsfilm.
- Del dejen i to lige store klumper, som nu hver bliver til 12 pølsehorn. Rul først den ene klump ud til en firkant på 25 gange 25 centimeter.
- Skær lange strimler på cirka to centimeters bredde, og del wienerpølserne i halve. Vikl dejen rundt om pølserne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Du kan have 12 pølsehorn på hver plade, så du skal bruge to plader.
- Pisk æg, mælk og lidt salt sammen, og pensl pølsehornene grundigt med æggemassen, hvorefter pølsehornene drysses med sesamfrø.
- Pølsehornene hæver nu i 30 minutter, hvor de overdækkes med husholdningsfilm.
- Bag pølsehornene ved 230 grader over- og undervarme, men kun med en plade ad gangen. Bagetiden er cirka 15 minutter pr. plade.
Pølsehorn kan fryses
Pølsehornene er fine at fryse ned, så du kan sagtens lave en stor portion.
Pølsehorn er jo også altid gode til madpakken eller som den hurtige snack.
De bruges også til børnefødselsdage.
Se også mine opskrift på pølsehorn med kærnemælk.
De kan i øvrigt også laves med kyllingepølser.
Spørgsmål og svar
Det afhænger blandt andet pølserne, med forvent at et pølsehorn indeholder omkring 165 kalorier.
Det er meget nemt. Anvend kold vand i dejen sammen med blot 8 gram gær. Lad dejen hæve i otte timer eller eventuelt natten over.
Pølsehorn er en populær opskrift, hvor en pølse omvikles med dej, og derefter bages. Man har kendt til pølsehorn i flere hundrede år, men oprindelsen er ukendt.
Forsøgte at følger opskriften som den står, men røremaskinen var ved at dø (trods stor motor), så Mette ælte i hånden den sidste del. Der var 100-150g mel for meget. Og synes ærligt de smager lidt af hestestald - hvilken må være på grund af speltmelen. Men de har en super god konsistens...
400 g mel er alt for lidt til den mængde væske, jeg måtte bruge ca. 600 g
Hej Tina
Tak for det. Godt spørgsmål. Jeg ælter første del med røremaskinen, og anden del i hånden. Det sidste er lidt mere skånsomt, inden dejen deles ud i mindre stykker.
Du kan i øvrigt også undvære sukkeret i pølsehornene, hvis det bliver for sødt. Nogen kan lide det - andre vil gerne være fri.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Hej,
Bruger du røremaskine hele vejen, eller skiftet du til æltning med hænderne undervejs?