Min opskrift på dampet laks i dampovn. Se hvordan du nemt damper din laks helt perfekt med den korrekte temperatur, mængde af damp og tid.
Dampet laks i dampovn er en skøn omgang fisk, som de fleste vil kunne lide.
Og er du den heldige ejer af en dampovn, ja så er laksen super nem og hurtig at tilberede i ovnen.
Jeg bruger gerne en hel side laks, som jeg tjekker for ben, og derefter skærer ud i fire lige store stykker.
Har du ikke en dampovn, gør du følgende: Hæld lidt vand i bunden af fadet sammen med laksen, dæk til med sølvpapir og bag laksen i 12 minutter ved 180 grader varmluft.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også mine populære opskrifter på ovnbagt laks og laks med porrer og spidskål.
Opskrift på dampet laks i dampovn
Dampet laks i dampovn med tid og temperatur
Ingredienser
- 600 gram laks - delt i 4 lige store stykker
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til dampet laks i dampovn skal du bruge 600 gram laks, der skæres ud i 4 lige store stykker. Tjek at laksen er fri for ben, men du behøver ikke at fjerne skindet.
- Tænd din dampovn på fuld damp og indstil den på 130 grader.
- Læg laksen i et ildfast fad, og dryp den med citronsaft. Krydr også med salt og friskkværnet peber.
- Damp laksen i ca. 12 minutter hvis du ønsker den gennemstegt. Eller 10 minutter hvis du foretrækker den lidt mindre gennemstegt. Uden den dog er rå.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den dampede laks serveres straks sammen tilbehør, som kan være kartofler og en sund spidskålssalat. Eller prøv min opskrift på kartofler med kikærter i fad, som kan laves før du tilbereder laksen. Velbekomme.
Del dine ideer og tanker med os andre her: