Opskrift på hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat, hvor kyllingen steges på hver side, og den bliver helt perfekt mør.
Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat er en af mine favoritter, og det hele laves fra bunden.
Du har dog stadig en lækker omgang hovedret på lidt over en times tid, og du får en ovnstegt kylling med masser af smag og helt mør.
Jeg har her valgt udelukkende at krydre den med salt og paprika, men du kan jo sagtens tilføje andre krydderier, hvis du synes det.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på hel kylling i ovn med brun sovs
Opskriften er til fire personer.
Hel kylling i ovn med brun sovs
Ingredienser
- 1 kylling - på cirka 1400 gram
- groft salt
- paprika
- 4 deciliter vand
- 1 hønsebouillonterning
Brun sovs laves af
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 deciliter sky - fra kyllingen
- 3 deciliter mælk
- 1 spiseskefuld æbleeddike - eller lignende
- salt og friskkværnet peber
- madkulør
- 1 portion agurkesalat - som anvist i linket
Sådan gør du
- Start med at 1 portion agurkesalat som anvist i linket længere oppe, da den skal trække cirka en time.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og stil et ildfast fad eller en stegeso derind. Lad den varme godt igennem.
- Imens gøres 1 kylling klar, og eventuel indmad fjernes. Krydr den godt med groft salt og paprika på alle sider.
- Tag fadet ud af ovnen, og kom lidt olivenolie i bunden af fadet, så kyllingen ikke brænder fast. Læg kyllingen på den ene side, altså på det ene lår, og steg den 15 minutter i ovnen.
- Tag kyllingen ud, vend den om på den anden side, og giv den nu 15 minutter mere. Hvis kyllingen har brændt sig lidt fast, anvendes en paletkniv til at løsne den.
- Tag så kyllingen ud igen, og læg den nu med brystsiden opad. Hæld 4 deciliter vand i fadet, og smuldr 1 hønsebouillonterning i. Tilbage i ovnen med kyllingen, der nu steges færdig i 30 minutter.
- Så skal kyllingen ud og hvile utildækket på et skærebræt, mens du laver den brune sovs.
- Smelt 2 spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk 2 spiseskefulde hvedemel i, Pisk derefter 2 deciliter sky fra kyllingen i, og derefter ca. 3 deciliter mælk indtil den rette konsistens nås.
- Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber og 1 spiseskefuld æbleeddike (eventuelt lidt gastrik), og justér farven med lidt madkulør. Lad den småkoge i fem minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hel kylling i ovn med brun sovs er nu klar til servering.
Klip eller skær kyllingen ud, og anret med kartofler, gulerødder, brun sovs og hjemmelavet agurkesalat. Se opskrifterne ved at søge dem frem i søgefeltet øverst på siden.
Del dine ideer og tanker med os andre her: