Ugens madplan uge 16 byder på syv lækre opskrifter på aftensmad og en skøn kage til næste uge. Så er der styr på, hvad I skal have at spise!
Trænger du til ny inspiration til din aftensmad? Og vil du bare gerne lave nogle andre retter, end dem du altid vender tilbage til, når aftensmaden hurtigt skal på bordet?
Så skal du prøve ugens madplan uge 16, hvor du kan blive inspireret til nye retter, du ikke normalt laver.
I ugens madplan uge 16 har jeg sammensat en lækker madplan, der giver dig varierede måltider med masser af årstidens grøntsager, ligesom der også er en kødfri dag og en fiskedag med i madplanen.
Du kan vælge at lave alle retterne i madplanen - eller plukke i den, som du har lyst.
Du kan også søge andre opskrifter frem her på Madensverden.dk i vores søgefelt, som du finder øverst på siden. Her kan du søge på alt fra ingredienser til navne på retter.
Du finder alle vores madplaner her - og nogle af de seneste her:
Her kommer ugens madplan uge 16:
Mandag: Oksekød med kål, karry og gulerødder
Mandag står den på hverdagsmad, der er sundt og nemt at lave. En dejlig måde at sparke ugen i gang på.
Menuen er oksekød med kål, karry og gulerødder, som er lavet med hakket oksekød og masser af grøntsager i form af hvidkål og gulerødder.
Tirsdag: Pasta i tomatfløde - nem one-pot ret
Tirsdag er kødfri dag og byder på en lækker opskrift på pasta i tomatflødesovs. Det er en både nem, hurtig og vegetarisk pastaret. Hele retten laves i samme gryde - dejlig nemt og smager skønt.
Onsdag: Grove fiskedunser med bulgursalat
Onsdag er fiskedag, og i denne uge skal I have lækre og grove fiskefrikadeller serveret med en skøn bulgursalat med tomater, agurk og persille.
Torsdag: Kylling i rød pebersauce med ris eller kartoffelmos
Torsdagens menu - kylling i rød pebersauce - er en rigtig familieret, som både børn og voksne elsker.
Her tilberedes kylling inderfilet i en ret, der blandt andet består af rød peberfrugt og lidt spinat. Du kan servere ris eller kartoffelmos til retten - alt efter, hvad I foretrækker.
Fredag: Panerede koteletter med stuvede kartofler og ærter
Weekenden starter med panerede koteletter med stuvede kartofler og ærter - det er god, dansk mad til aftensmad, som hele familien kan lide.
Lørdag: Mørbrad Royal med rosenkål og hvide asparges
Lørdag aften er der superlækker mad, som du også sagtens kan servere for gæster.
Det er Mørbrad Royal med smørstegte rosenkål, hvide asparges og en super lækker sauce med champignon.
Søndag: Kylling i karry
Ugen slutter af med kylling i karry med ris, der er en nem gryde- eller panderet, som du laver med mundrette stykker af kyllingebryst.
Du tilsætter hønsefond eller hønsebouillon og grønsager efter eget valg - en god måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen.
I opskriften er valgt æbler og forårsløg, men du kan også sagtens bruge peberfrugt, minimajs eller andet.
Retten serveres med ris.
Ugens kage: Kanelsnegle
Hvem elsker ikke nybagte kanelsnegle? Det er altid et sikkert hit. Derfor er denne uges kage lækre kanelsnegle.
Du kan også se her i video, hvordan du laver de lækre kanelsnegle:
Rigtig god uge 16 - og velbekomme!
Del dine ideer og tanker med os andre her: