Få en lækker opskrift på Mørbrad Royal med smørstegte rosenkål, hvide asparges og en super lækker sauce med champignon. God som gæstemad.
Mørbrad Royal er lækker aftensmad, hvor du bruger den bedste del af en svinemørbrad.
Mørbrad Royal er nemlig midterstykket af en mørbrad, hvor enderne er skåret fra. Også bimørbraden fjernes.
Helt konkret skærer du mørbraden over ca. 8-9 centimeter inde fra spidsen, og 7-8 centimeter fra mørbradhovedet.
Tilbage har du nu en Mørbrad Royal, som pudses helt af for sener og urenheder. Spidsen og hovedet kan med fordel anvendes i en mørbradgryde.
Fordi du skærer en del af mørbraden fra, skal du til fire personer beregne to svinemørbrad.
Opskrift på Mørbrad Royal
Mørbrad Royal
Ingredienser
Mørbrad Royal
- 2 svinemørbrad - klargjort som beskrevet længere oppe
- smør - til stegning
- salt og friskkværnet peber
Smørstegte rosenkål
- 300 gram rosenkål
- smør
- 1 citron
- 2 spiseskefulde honning
- salt og friskkværnet peber
Hvide asparges
- 1 bundt hvide asparges - skrælles, rodstykke brækkes af
- 1 spiseskefuld smør
Sovs
- 250 gram champignon - i halve eller kvarte
- 1 rødløg - i tynde både
- 2,5 deciliter fløde
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- 1 spiseskefuld kalvefond - flydende koncentrat
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Smørstegte rosenkål
- Skær bunden af rosenkålene, og del dem derefter i halve. Steges ca. 4-5 minutter på en lille pande i lidt smør. Efter et par minutter tilsættes lidt friskpresset citronsaft, honning, salt og peber. Hældes i en lille skål og sættes til side.
Hvide asparges
- De hvide asparges skrælles og roden knækkes af. Du kan læse mere om klargøring og kogning af hvide asparges her. Kog lidt vand op i en gryde, tilsæt lidt salt og en klat smør, og kog nu de hvide asparges i ca. tre minutter. Kom derefter koldt vand i gryden, lad det stå et halvt minut og anret de hvide asparges på et lille fad.
Sauce med champignon
- Klargør champignon og steg dem godt af i lidt smør på en pande. Tilsæt så rødløg og steg videre et lille minut mere. Hæld fløde ved, og lad det creme lidt ind. Smag til med engelsk sauce, lidt kalvefond, salt og friskkværnet peber.
Mørbrad Royal
- Klargør svinemørbrad som anvist, og skær i ca. 3-4 centimeter tykke bøffer. Steges i lidt smør i ca. 3 minutter på hver side. Start med en god varme, hvor mørbradbøfferne brunes af, hvorefter varmen sænkes lidt. Krydres med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Så er Mørbrad Royal klar til servering med den lækre sauce, smørstegte rosenkål og hvide asparges.
De hvide asparges kan sagtens udskiftes med grønne asparges, og retten kan også serveres med stegte kartofler.
Bemærk, at du skal bruge pande til flere af rettens dele, men du kan sagtens lave rosenkål først, og lade dem stå mens resten laves færdig.
Det er nemlig en rimelig hurtig middagsret at lave.
Se flere lækre madopskrifter her:
SOnja
Tak for alle de skønne opskrifter, hvilken honning bruger du i maden den flydende?