Se hvordan du bedst skræller og koger hvide asparges, så du undgår en dårlig oplevelse i munden. Kogetiden er cirka tre minutter i letsaltet vand.
Hvide asparges opfattes desværre af mange som besværlige, fordi de skal skrælles - og hvordan gør man det?
Her i denne artikel får du hjælp til hvordan du klarer de lækre asparges.
Skrælle hvide asparges
Det er faktisk meget nemt. Tag en almindelig kartoffelskræller, og skræl de hvide asparges fra hovedet og ned mod roden.
Du skal ikke skrælle hovedet - men start lige under det.
Og skræl så hele vejen ned. Husk at gøre det hele vejen rundt, og der skal lidt mere af end man lige tror, så du undgår trælse trevler i munden under spisningen.
Se mere indhold:
- Grillede hvide asparges med olie og timian
- TV: Sådan skræller du en avocado
- Sådan ser du om en avocado er moden (og sådan modner du den hurtigt)
- Gryderet med spinat, ingefær og svinekød
- Øvelse: Træn dine sanser og få større madoplevelser
Knæk bunden af
Når du er færdig med at skrælle de fine asparges, knækker du forsigtigt det nederste af bunden af.
Her kan du eventuelt koge lidt vand op sammen med de afknækkede bunde, tilsætte en lille smule salt, og koge en hurtig aspargesfond, som er god som bund til en hvid sovs med mælk eller fløde.
Video
Kogning af asparges
- De skrællede, hvide asparges kommer du op i en gryde med letsaltet og småkogende vand, og her skal de blot koges i tre minutter. Ikke længere for så bliver de udkogte!
- Straks når de tre minutter er gået, kommer du en halv liter koldt vand i gryden, tager den af blusset, og lader de hvide asparges stå og trække i et minuts tid.
Tag dem så op af vandet, og servér dem straks til eksempelvis dampet torsk med sauce hollandaise.
Fakta om hvide asparges
De er en af de mest elskede sommergrøntsager, når de hen i maj er klar på markerne.
De dyrkes under jorden, modsat de grønne asparges, der vokser over jorden. Men begge typer asparges er særdeles delikate.
Hvide asparges indholder både B- og C-vitaminer, og de holder sig fint i et par uger i køleskabet.
Og så kan de i øvrigt spises rå, dampede eller eventuelt i tarteletter som stuvede asparges.
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Hjemmelavet tærte med spidskål og bacon
Tærtedej - lav den perfekte mørdej til tærter
Hjemmelavet cheeseburger a la McDonalds
Lækre drumsticks - BBQ marinerede kyllingelår
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Jeg damper mine hvide asparges i en aspargesgryde. I det kogende let saltede vand kommer jeg lidt sukker.
Kogetid er ca. 5-8 min alt efter hvor størrelsen af de hvide asparges.