Her er en børnevenlig opskrift på grove fiskedunser. Nemme og lækre fiskefrikadeller, som børn kan lave selv. Med gode råvarer og en simpel opskrift.
Fiskedunser - eller fiskefrikadeller - er en populær ret hos børn, og med denne opskrift kan de selv nemt lave dem.
Fiskedunserne laves med frisk torsk, som ungerne selv skal skære ud, men det er ikke så svært.
Opskriften giver ca. 10 fiskedunser, der er nok til fire personer.
Opskrift på fiskedunser
Ingredienser
- 500 gram torskefilet
- 1 teskefuld salt - med lidt top på
- 1 teskefuld løgpulver
- 1 æg
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 1 deciliter mælk
- 2 spiseskefulde smør
- 3 spiseskefulde olie
Sådan gør du
- Start med at tjekke, at der ikke sidder ben i torskekødet. Fjern eventuelle fiskeben med en pincet.
- Skær nu torskekødet ud i mindre stykker, som derefter hakkes så fint som muligt. Det nemmeste er, at skære fisken i tynde strimler den ene vej, og derefter den anden vej. Så har du en god fiskefars.
- Kom fiskekødet op i en skål og rør den godt sammen med en teskefuld salt.
- Kom derefter løgpulver (igen gerne en stor teskefuld med top på), æg, to spiseskefulde hvedemel og lidt mælk ved. Start med en lille sjat mælk, og rør det derefter gradvist i indtil du har en god fiskefars, der hverken er for tynd eller tyk.
- Stil farsen til dine fiskedunser i køleskabet en halv time. Dette kan dog undlades hvis du har travlt.
- Varm en pande op - og komfuret må gerne stå på 7 på en skala fra 1-9. Men panden skal være godt varm før du kommer smør og olie på. Lad det lige smelte/bruse af.
- Tag nu en stor spiseskefuld fiskefars, og form den til en fiskefrikadelle i hånden. Lægges på panden og der øses en smule fedtstof op på den. Fortsat på samme med resten af fiskefrikadellerne, så du får cirka 10 fiskedunser.
- Lad dem stege et par minutter så de får en stegeskorpe, hvorefter du vender dem forsigtigt.
- Stege nu et par minutter mere på den anden side, skru lidt ned for varmen og steg fiskefrikadellerne færdige ved cirka 5 på en skala fra 1-9. Den samlede stegetid er ca. 6-7 minutter på hver side.
Næringsindhold
Tips
De færdige fiskefrikadeller serveres gerne med en børnevenlig råkostsalat og hjemmelavet remoulade, som ungerne også nemt selv kan lave.
Se også mine opskrifter på:
Fiskehandlerens fiskefrikadeller
Fiskefrikadeller med stuvet hvidkål
Læs mere om børn og fisk her:
Sådan får du børn til at spise fisk

Comments
No Comments