Du kan sagtens lave fiskefrikadeller i ovn, og de bliver faktisk bedre end på panden. Her er en opskrift med den rette stegetid i ovnen.
Til fiskefrikadeller i ovn til fire personer skal du bruge:
700 gram fiskefars af hakket torsk
Friskhakket purløg
Sådan laver du fiskefrikadeller i ovn:
Køb en god og færdigrørt fiskefars hos din fiskehandler. Gerne af hakket torsk, da jeg synes det giver de bedste fiskefrikadeller.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg fiskefrikadeller på pladen med en spiseske.
Portionen giver cirka 16 dejlige fiskedeller, og har du nogen i overskud, ja så er de gode til madpakken dagen derpå.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag nu fiskefrikadellerne i cirka 25 minutter.
De er færdige når de har fået en flot farve.
Tag fiskefrikadellerne ud af ovnen, læg dem i et fad og drys dem med friskhakket purløg.
Server dem med en god salat med spidskål, stuvet hvidkål eller hvad du nu synes.
Fiskefrikadellerne er også lækre på et stykke hjemmebagt rugbrød med remoulade.
Note: Det er mindst lige så godt at stege fiskefrikadeller i ovn som på panden. Så du skal ikke være bange for resultatet.
Samtidig sparer du altså en del stegeos og fiskelugt i køkkenet, så det er en win-win.
Se mere indhold:
De der på billedet, er vel ikke lavet i ovnen? Mine så slet ikke så stegte ud.