Sådan laver du lækre tunfrikadeller a la Nynne. Tunfrikadellerne laves med tun på dåse, og derfor er de meget nemme at røre sammen og stege på panden.
Tunfrikadeller er en genial måde at lave lækre fiskefrikadeller på.
Farsen laves simpelthen med dåsetun på vand, og derfor tager det meget kort tid at røre farsen sammen.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Her kan du i øvrigt læse mere om dåsetun.
Opskrift på tunfrikadeller
Ingredienser
- 2 dåser tun i vand - godt afdryppet
- 1 løg - revet
- 2 bundt dild - hakket
- 1 bundt persille - hakket
- saft af ½ citron - gerne mere eller lime
- 2 æg
- 2 spsk. creme fraiche - 18%
- salt og friskkværnet peber
- 4 spsk. rasp
- olie - eller flydende margarine til stegning
- 1 lime - i både til servering
Sådan gør du
- Tunen deles rigtig fint med en gaffel.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele sammen til en "fars".
- Varm lidt olie eller flydende margarine op på en pande, form som helt almindelige frikadeller og steg ca. 5 -6 minutter på hver side, de skal være brune og gerne med lidt stegeskorpe.
- Server med limebåde.
Næringsindhold
De færdigstegte tunfrikadeller serveres straks.
Kan blandt andet nydes med en lækker kartoffelsalat.

Eva Nynne
Gud - det er min opskrift. Hvor hyggeligt at gense den 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Eva
Ja, det har du gjort godt - skøn opskrift 🙂
Og den var jeg bare nødt til at have med over fra Newyorker By Heart.
Alt det bedste
Holger