Thai fiskefrikadeller med krydderier er en let måde at forvandle en almindelig torskefars til eksotiske fiskefrikadeller fulde af smag.
Thai fiskefrikadeller er et hit i familien. Fiskefrikadeller med remoulade på god, gammeldags vis er også lækre, men har vi lyst til noget mere krydret, så bruger vi klassiske, thailandske krydderier og urter.
Det er let at forvandle en pakke fiskefars med torsk til krydret velsmag og servere frikadellerne sammen med en god nudelsalat.
Det eneste du skal gøre, er at købe en pakke blandet fiskefars og blande ingefær, chili, koriander og forårsløg i farsen. Du kan også bruge en teskefuld rød karrypasta, hvis I er til stærke smage.
Når farsen er blandet, stilles den på køl i en halv time, og så steges fiskefrikadellerne på normal vis. Imens farsen står på køl, kan du så lave nudelsalaten.
OBS: Du kan selvfølgelig lave torskefarsen selv ved at købe frisk torsk og blande det op med æg, mel og fintrevet løg.
Opskrift på thai fiskefrikadeller
Ingredienser
- 600 gram fiskefars torsk og sej
- 5 foråsløg grofthakket
- ½ Frisk chili hakket
- 2 spsk frisk ingefær fintrevet
- 1 håndfuld frisk koriander hakket
- 1 tsk rød karrypasta
- citronsaft efter smag
- salt
- olie el. smør til stegning
Sådan gør du
- Hak chili fint, hak forårsløg lidt grovere og riv ingefær.
- Skyl korianderbladene og pres vandet ud af bladene, så du har en fast klump grønt i hånden. Nu er de også lettere at hakke.
- Bland fiskefarsen med de forskellige urter og krydderurter. Sæt på køl i en halv time.
- Efter den halve time, smelter du smør på panden - eller varmer neutral spiseolie op - ved medium varme og former ca. 12 fiskefrikadeller i hånden, som kommes på panden.
- Tricket er, at de ikke skal have høj varme, for det giver for mørk en skorpe på fiskefrikadeller, så hellere længere stegetid. Steg dem ca. fem minutter på hver side, så er dine thai fiskefrikadeller klar til servering.
Tips og opskrifter
Jeg har altid friske ingefær i køleskabet, fordi de kan bruges til alt fra te til asiatisk mad.
Man kan købe hakket ingefær på glas, som har længere holdbarhed end de friske.
Hvis du vælger det til dine thai fiskefrikadeller, skal du bruge halv portion, da deres smag ofte er stærkere end de friske.
Her er andre opskrifter på spændende thaimad:
Verdens bedste thairet: Panang karry
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.