• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Thai fiskefrikadeller med chili og koriander

Thai fiskefrikadeller med chili og koriander

Thai fiskefrikadeller
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. september 2022 - Udgivet: 6. april 2021

Thai fiskefrikadeller med krydderier er en let måde at forvandle en almindelig torskefars til eksotiske fiskefrikadeller fulde af smag.

Thai fiskefrikadeller er et hit i familien. Fiskefrikadeller med remoulade på god, gammeldags vis er også lækre, men har vi lyst til noget mere krydret, så bruger vi klassiske, thailandske krydderier og urter.

Det er let at forvandle en pakke fiskefars med torsk til krydret velsmag og servere frikadellerne sammen med en god nudelsalat.

Det eneste du skal gøre, er at købe en pakke blandet fiskefars og blande ingefær, chili, koriander og forårsløg i farsen. Du kan også bruge en teskefuld rød karrypasta, hvis I er til stærke smage.

Når farsen er blandet, stilles den på køl i en halv time, og så steges fiskefrikadellerne på normal vis. Imens farsen står på køl, kan du så lave nudelsalaten. Se også opskriften på traditionelle fiskefrikadeller.

Opskrift på thai fiskefrikadeller

Thai fiskefrikadeller
Karen SenecaKaren Seneca

Thai fiskefrikadeller med chili, ingefær og koriander

5 fra 4 stemmer
Thai fiskefrikadeller med krydderier er en let måde at forvandle en almindelig torskefars til eksotiske fiskefrikadeller fulde af smag.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Køletid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Thailandsk
Kalorier: 133
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g fiskefars - torsk og sej
  • 5 foråsløg - grofthakket
  • ½ Frisk chili - hakket
  • 2 spsk frisk ingefær - fintrevet
  • 1 håndfuld frisk koriander - hakket
  • 1 tsk rød karrypasta
  • citronsaft - efter smag
  • salt
  • olie el. smør - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Hak chili fint, hak forårsløg lidt grovere og riv ingefær.
  2. Skyl korianderbladene og pres vandet ud af bladene, så du har en fast klump grønt i hånden. Nu er de også lettere at hakke.
  3. Bland fiskefarsen med de forskellige urter og krydderurter. Sæt på køl i en halv time.
  4. Efter den halve time, smelter du smør på panden - eller varmer neutral spiseolie op - ved medium varme og former ca. 12 fiskefrikadeller i hånden, som kommes på panden.
  5. Tricket er, at de ikke skal have høj varme, for det giver for mørk en skorpe på fiskefrikadeller, så hellere længere stegetid. Steg dem ca. fem minutter på hver side, så er dine thai fiskefrikadeller klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 133kcalKulhydrater: 2gProtein: 27gFedt: 1gMættet fedt: 0.3gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 0.2gKolesterol: 65mgNatrium: 85mgKalium: 691mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 511IUVitamin C: 6mgCalcium: 40mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og opskrifter

Du kan selvfølgelig lave torskefarsen selv ved at købe frisk torsk og blande det op med æg, mel og fintrevet løg.

Jeg har altid friske ingefær i køleskabet, fordi de kan bruges til alt fra te til asiatisk mad.

Man kan købe hakket ingefær på glas, som har længere holdbarhed end de friske.

Hvis du vælger det til dine thai fiskefrikadeller, skal du bruge halv portion, da deres smag ofte er stærkere end de friske.

Her er andre opskrifter på spændende thaimad:

Verdens bedste thairet: Panang karry

Pad thai med tofu - vegetarisk street food fra Thailand

Nem thaisuppe med kylling

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required