Her er 20 lækre opskrifter med blomkål, og der er noget for enhver smag. Få inspiration til både kolde og varme retter med den sunde kål.
Opskrifter med blomkål indeholder både varme og kolde retter, ovnretter og salater, mos og blomkålsris.
Der er nemlig utrolig mange måder, vi kan tilberede den fine blomkål på, og da den både er mættende og sund, er det bare om at gå i gang.
En lækker klassiker: gratin
Blomkålsgratin er en super delikat ret med porrer og blomkål i en æggemasse, som hæver i ovnen.
Det er virkelig en klassiker, som de fleste holder af.
Alt i et fad
Blomkålsmos er sundt og lækkert, og denne skønne ret på hakket oksekød med blomkål i fad indeholder både en skøn kødsovs og blomkålsmos på toppen.
Du behøver ikke at lave tilbehør til retten, så når den først er tilberedt, er den nem at servere med et drys persille på toppen.
Vegetarisk curry
Blomkålscurry er fuld af gode smage, som vi kender dem fra indisk mad. Retten er vegetarisk, og du kan spise den til naan eller kogte ris.
En hurtig og nem ret, som alle kan spise.
Ristet blomkål med karry og mandler
Du skal prøve denne lækre opskrift på ristet blomkål med karry og mandler, der smager super godt som tilbehør.
Til fire personer anvendes en hel blomkål, der bages i ovnen sammen med lidt karry og hakkede mandler. Det er både nemt, godt og sundt.
Bagte blomkål
Hvis du heller ikke er vild med skamkogt kål, er denne opskrift på krydret blomkål i ovn med paprika og hvidløg en smart måde at tilberede blomkål på.
Du skærer den blot i tykke skiver, pensler med olie og krydderier, hvorefter skiverne bager i ovnen i 20 minutter. Herligt tilbehør.
Hasselback blomkål
Endnu en smart måde at servere tilberedt blomkål på. Du kender sikkert Hasselback kartofler, her får du en version med kål, nemlig hasselback blomkål.
Den lækreste suppe
Her er en af de opskrifter med blomkål, som de fleste elsker.
Det er en cremet, delikat blomkålssuppe, som kan toppes med alt fra bacon til ristede solsikkekerner og croutoner.
Brug blomkål som ris
Blomkålsris er blomkål, der er revet i små bitte stykker, så de ligner ris. Det er en sundere måde at spise tilbehør på end de almindelige ris.
Her får du tre forskellige metoder til at lave blomkålsrisene på.
Skønne boller
Blomkål i boller, kan man virkelig det? Ja, det bliver endda virkelig fine og svampede blomkålsboller.
I det hele taget er der næsten ingen grænse for, hvad vi kan komme i vores dej, tænk blot på gulerodsboller og squashkage.
Tilbehør i ovnen
Blomkål og peberfrugter kan noget sammen. Den milde kål og de krydrede peberfrugter er et godt miks. Så her får du opskriften på ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad.
Her er nemt tilbehør til alle retter, fra hakkebøffer til kotelletter og vegetarretter.
Blomkålsmos
Du kan lave en blomkålsmos i stedet for en kartoffelmos, hvis du synes, at kartofler er for tunge.
Det er super nemt, og så smager det vildt godt. Brug mosen som tilbehør eller en sundere version af brændende kærlighed.
Vegetarret med krydderier
Aloo Gobi er en nem ret at lave. Den stammer fra Indien, men er blevet populær verden over.
Spis retten med fladbrød, raita eller blot yoghurt med hakket mynte, så har du en let ret, som smager godt.
Pizza med blomkålsbund
Hvis du prøver at undgå for mange kulhydrater i kosten, er denne pizza lige noget for dig.
Det er en blomkålspizza, hvor bunden er lavet af blomkål med revet ost. Fyldet består blandt andet af champignoner og oliven. Også egnet til en KETO-middag.
Kylling i fad
Her er en ret med smæk på smag og konsistens, nemlig spansk kylling i fad. Du får både det møre kyllingekød, den skarpe smag af chorizo og blomkålens fine konsistens og smag.
En rigtig favorit her på redaktionen.
Kalvemørbrad med blomkålsmos
Som tidligere beskrevet kan blomkålsmos sagtens erstatte en gammeldags kartoffelmos.
Her supplerer den lækre kalvemørbradsbøffer med en skysauce, som svøber sig om mosen.
En sund broccoli- og blomkålssalat
Broccoli og blomkål sammen er et godt match. Her er opskriften på en sprød og lækker broccoli- og blomkålssalat med æble og bacon.
Kål er virkelig sundt og smager skønt - og så smager det virkelig lækkert med æble og bacon.
Ovnret med kød og kål
Endnu en skøn ovnret, som er nem at tilberede. Svinemørbrad og blomkål i fad tilberedes i ovnen i en skøn sauce.
Og spiser I ikke op, kan den sagtens varmes næste dag - eller fryses ned.
Stegt blomkål
Lynstegt blomkål med feta og oliven passer super godt til græske frikadeller eller et farsbrød.
Du kan også servere stegte blomkålsbuketter sammen med fisk.
Blomkålsfrikadeller
Blomkålsfrikadeller bliver lidt blegere end mange andre vegetarfrikadeller, men smagen er fuldstændig forrygende.
Et sikkert hit til en kødfri dag. Server med en god og mættende salat og eventuelt bagte kartoffelbåde.
Pandekager med blomkål
Blomkålspandekager skal kun vende set par minutter på på panden, så er de klar til at blive spist med et drys purløg og en god salat.
Du kan også spise blomkålspandekagerne med grøntsagsstave og en syrlig dressing.
Del dine ideer og tanker med os andre her: