Her får du min opskrift på panerede koteletter, der serveres med stuvede kartofler og dampede ærter. Lækre koteletetter med panering.
Panerede koteletter med stuvede kartofler og ærter - det er god, dansk mad til aftensmad.
Retten er rimelig nem at lave og jeg plejer at brune koteletterne på panden, hvorefter de steges færdige i ovnen. Så undgår man at koteletterne bliver for brankede i paneringen. Og det er nemt at styre.
Koteletterne paneres i rasp, og jeg synes det bedste resultat fås med en god panko rasp, som kan købes i de fleste supermarkeder. Og ellers anvender du bare en almindelig rasp. Se også min opskrift på verdens bedste koteletter i fad.
Opskrift på panerede koteletter
Panerede koteletter med lækkert tilbehør
Ingredienser
- 4 koteletter
- hvedemel
- rasp - gerne panko rasp
- 2 teskefulde paprika
- 2 æg
- salt og friskkværnet peber
- smør - og olie til stegning
Stuvede kartofler
- 800 gram kartofler
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 deciliter kartoffelvand
- 2 deciliter mælk
- muskatnød - reven
- salt og friskkværnet peber
Dampede ærter
- 400 gram ærter - frosne
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Koteletterne duppes tørre, og du kan evt. skære fedtkanten fra. Så synes jeg panerede koteletter smager bedst.
- Kom hvedemel i en dyb tallerken, rasp og paprika i en anden tallerken, mens æggene piskes sammen i en tredje dyb tallerken. Kom gerne lidt salt og peber ved henholdsvis hvedemel og rasp.
- Vend nu hver kotelet i hvedemel, derefter i æg og til sidst i rasp. Tryk dem godt ned i raspen og læg til side.
- Kartoflerne skæres i skiver eller mundrette stykker, og koges næsten møre i saltet vand. Ca. kogetid er 10 minutter.
- Ved en god varme smeltes smør og olie på en pande, og koteletterne brunes på begge sider, hvorefter de lægges i en passende bradepande. Brun evt. de panerede koteletter to ad gangen. Krydr med salt og peber.
- I en gryde smeltes et par spiseskefulde smør og hvedemel piskes i. Pisk nu gradvist et par deciliter kogevand fra kartoflerne i, og derefter mælk indtil du har en passende konsistens på din stuvning. Smag til med lidt reven muskatnød, salt og peber. Der kan også smages til med lidt sukker og citronsaft.
- Lad den hvide sovs til de stuvede kartofler simre fem minutter, hvorefter kartoflerne vendes i og varmes igennem indtil servering.
- Imens stilles fadet med de panerede koteletter ind i ovnen, hvor de skal have 8-10 minutter.
- Ærter dampes et minut i lidt vand tilsat salt. Hæld så koldt vand ned til dem, lad trække et minut og hæld vandet fra ærterne. Så er de klar.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er du klar til at servere de panerede koteletter med stuvede kartofler og ærter til. Det er god aftensmad.
Se også mine opskrifter på:
Søren OLesen
jeg syntes godt om jer som bruger men hvergang jeg skal have en opskrift kommer der reklamer og det gider jeg ikke vh Søren
Viggo
Der er jo ikke noget her i verden der er gratis! Heller ikke opskrifter....