Her er min opskrift på kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad. En god hverdagsret med mad i fad, der kan serveres med ris - eller blot som retten er.
Kylling med blomkål er en skøn opskrift på mad i fad, der er ganske nem og simpel at lave.
Her tilberedes kyllingebryst krydret med paprika i fad, hvor bunden er blomkål, porrer og gulerødder.
Der skal ikke så mange ingredienser til denne ret, som kan serveres med eller uden ris til.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kylling med blomkål
Ingredienser
Grøntsager og sovs
- 1 lille blomkål - delt i mindre buketter
- 200 gram gulerødder - gerne små gulerødder, i tynde skiver
- 2-3 porrer - i skiver
- 3 deciliter vand
- 1 bouillonterning - gerne hønsebouillon
- 2 deciliter fløde
- majsstivelse - udrøres i lidt koldt vand
- 1 citron
- 1 håndfuld persille
Kylling
- 4 stk. kyllingebryst - skåret i aflange strimler
- paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
- Gør blomkål, gulerødder og porrer klar som beskrevet, og kom det i et ildfast fad.
- Kog vand op sammen med en bouillonterning og fløde, og jævn den med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt. Du skal bruge ca. to teskefulde majsstivelse (evt. Maizena).
- Smag sovsen til med citronsaft, salt og friskkværnet peber, og hæld den over grøntsagerne i fadet.
- Vend også lidt hakket persille i.
- Skær kyllingebrystfileterne i strimler på langs, hvor du deler hvert stykke kyllingebryst i fire strimler.
- Læg dem ovenpå grøntsagerne, og krydr med paprika, salt og friskkværnet peber. Pres også lidt ekstra citronsaft over kødet.
- Dit fad med kylling med blomkål, porrer og gulerødder skal nu have ca. 25 minutter midt i ovnen.
Næringsindhold
Note
Kylling med blomkål i fad serveres straks, og pyntes gerne med lidt hakket persille.
Det er en ret, som du egentlig kan nyde som den er - eller servere lidt kogte ris til.
Se også disse opskrifter:

Anni
Kan græsk yoghurt bruges i stedet for fløde?
Annette Jakobsen
Hej, Jeg lavede den i lørdags, til gæster, men svitsede alle grønsagerne først på panden, og der var de stadig bidefaste.og så tilsatte jeg også 3 fed hvidløg. En god ret 😋
Jens-Erik
Vi har med stor succes lavet denne ret flere gange. I vor ovn var 25 minutter tilpas både for grøntsager og kylling. De seneste gange har vi tilføjet masser af dill til sovsen, som bare gjorde retten endnu bedre.
Holger Rørby Madsen
Hej Jens-Erik
Mange tak for din tilbagemelding - det er godt at høre. Dild gør bestemt ikke retten dårligere.
Alt det bedste
Holger
Kirsten
Efter en halv time var grøntsagerne overhovedet ikke møre.
Retten fik ca. 55 min. Så var grøntsagerne sprødmøre MEN kyllingebryststykkerne var blevet hårde og tørre😣
Måske skal kører først lægges på efter en halv time!
Holger Rørby Madsen
Hej Kirsten
God pointe, men det afhænger af hvor meget bid man ønsker i grøntsager. Jeg har godt lide et godt bid, men ønsker man dem mere tilberedt kan man netop blot gøre som du foreslår. Tak for det.
Alt det bedste
Holger