Her er min opskrift på kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad. En god hverdagsret med mad i fad, der kan serveres med ris - eller blot som retten er.
Kylling med blomkål er en skøn opskrift på mad i fad, der er ganske nem og simpel at lave.
Her tilberedes kyllingebryst krydret med paprika i fad, hvor bunden er blomkål, porrer og gulerødder.
Der skal ikke så mange ingredienser til denne ret, som kan serveres med eller uden ris til.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kylling med blomkål
Ingredienser
Grøntsager og sovs
- 1 lille blomkål delt i mindre buketter
- 200 gram gulerødder gerne små gulerødder, i tynde skiver
- 2-3 porrer i skiver
- 3 deciliter vand
- 1 bouillonterning gerne hønsebouillon
- 2 deciliter fløde
- majsstivelse udrøres i lidt koldt vand
- 1 citron
- 1 potte persille
Kylling
- 4 stk. kyllingebryst skåret i aflange strimler
- paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
- Gør blomkål, gulerødder og porrer klar som beskrevet, og kom det i et ildfast fad.
- Kog vand op sammen med en bouillonterning og fløde, og jævn den med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt. Du skal bruge ca. to teskefulde majsstivelse (evt. Maizena).
- Smag sovsen til med citronsaft, salt og friskkværnet peber, og hæld den over grøntsagerne i fadet.
- Vend også lidt hakket persille i.
- Skær kyllingebrystfileterne i strimler på langs, hvor du deler hvert stykke kyllingebryst i fire strimler.
- Læg dem ovenpå grøntsagerne, og krydr med paprika, salt og friskkværnet peber. Pres også lidt ekstra citronsaft over kødet.
- Dit fad med kylling med blomkål, porrer og gulerødder skal nu have ca. 25 minutter midt i ovnen.
Næringsindhold
Note
Kylling med blomkål i fad serveres straks, og pyntes gerne med lidt hakket persille.
Det er en ret, som du egentlig kan nyde som den er - eller servere lidt kogte ris til.
Se også disse opskrifter:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk på grillen
Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
Sådan bager du en lækker marmorkage
Sådan laver du millionbøf
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Efter en halv time var grøntsagerne overhovedet ikke møre.
Retten fik ca. 55 min. Så var grøntsagerne sprødmøre MEN kyllingebryststykkerne var blevet hårde og tørre😣
Måske skal kører først lægges på efter en halv time!
Hej Kirsten
God pointe, men det afhænger af hvor meget bid man ønsker i grøntsager. Jeg har godt lide et godt bid, men ønsker man dem mere tilberedt kan man netop blot gøre som du foreslår. Tak for det.
Alt det bedste
Holger