Her får du min opskrift på guldalderkage. En populær kage fra Guldbageren med bla. pære, creme og chokolade, og her er min version af den.
Guldalderkage er en rigtig bagerkage, der er udviklet af Guldbageren.
Personligt har jeg nydt den mange gange fra Guldbageren i Nørregade i Esbjerg, og her får du min version af den virkelig lækre kage.
Du kan selvfølgelig servere den til eftermiddagskaffen, men den er bestemt også god som dessertkage.
Kagen består blandt andet af pære, creme, makroner og lidt chokolade, og den bages i en springform med en diameter på 22 centimeter. God bagelyst.
Opskrift på Guldalderkage
Guldalderkage a la Guldbageren
Ingredienser
Smuldredej
- 40 gram smør
- 75 gram hvedemel
- 25 gram sukker
- 3 gram bagepulver - en lille teske
Dej
- 125 gram sukker
- 150 gram smør - blødt
- 3 æg
- 150 gram hvedemel
- 5 gram bagepulver - svarende til 1 tsk.
Remonce
- 50 gram smør - blødt
- 50 gram sukker
Creme
- 200 gram kagecreme
Desuden
- 200 gram syltede pærer - i mindre tern
- 50 gram Chokoladeknapper - mørk
- hasselnøddeflager
- sukker
Makron
- 6 makroner - knuste
Sådan gør du
- Til guldalderkage starter du med smuldredejen. Kom 40 gram smør (koldt) i en skål sammen med 75 gram hvedemel, 25 gram sukker og. 3 gram bagepulver. Smuldr det godt sammen.
- I en anden skål laves dejen. Pisk 125 gram sukker sammen med 150 gram smør (blødt), og pisk derefter 3 æg i, men gør det med et æg ad gangen. Bland 150 gram hvedemel med 5 gram bagepulver, og vend det forsigtigt i dejen.
- Remonce: Rør 50 gram smør (blødt) sammen med 50 gram sukker.
- Lav 200 gram kagecreme. Enten hjemmelavet fra bunden, eller en købecreme. Begge dele er fint.
- 200 gram syltede pærer skæres i mindre stykker.
- En springform med en diameter på 22 centimeter findes frem, og ovnen tændes på 210 grader over.- og undervarme. Sæt et stykke bagepapir fast i bunden af formen, og smør siderene, som derefter drysses med lidt sukker.
- Så skal du bygge din guldalderkage op. Start med at fordele smuldredejen i bunden af springformen. Derpå fordeles halvdelen af dejen. Knus så 6 makroner og fordel dem over dejen.
- Fordel så med forsigtighed de syltede pærestykker, remonce og creme. Fordel også 50 gram Chokoladeknapper på kagen.
- Øverst fordeles med forsigtighed resten af dejen, og drys så lidt hasselnøddeflager og sukker over.
- Bag guldalderkagen i ca. 40 minutter ved 210 grader over- og undervarme. Prik i kagen og tjek af den er gennembagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Fryseegnet?
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte guldalderkage køles af i springformen, hvorefter den tages ud.
Kan skæres i passende stykker og serveres som kage til kaffen eller som dessertkage sammen med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Se også mine opskrifter på:
Jolanda
Hej Holger.
Hvad er meningen med smuldredej i bunden af denne kage? Jeg er vandt til at komme den ovenpå som et sprødt lag. Kagen ser ellers rigtig dejlig ud.
Jolanda
Holger Rørby Madsen
Hej Jolanda
Sådan gør jeg også normalt, men her giver den faktisk en lækker bund i kagen, så det er helt bevidst 🙂
Alt det bedste
Holger
Birgit
Ser lækker ud vil prøve den
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Birgit - guldalderkage er bestemt en kage, der er værd at prøve. Den er virkelig god.
Alt det bedste
Holger