Opskrift på langtidsstegt flæsk i ovn, der giver dig meget mørt kød og særdeles sprød og knasende sprød svær. Rigtig stegt flæsk i ovn.
Langtidsstegt flæsk i ovn er en virkelig god metode til tilberedning af den danske nationalspise.
Flæsket bliver båd mørt og sprødt, præcist som du kan se på billedet.
Samtidig får du altid et ensartet resultat, og det smager altså vanvittigt godt.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på langtidsstegt flæsk
Langtidsstegt flæsk i ovn: Mørt flæsk med sprød svær
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 800 gram flæsk i skiver
- 2 teskefulde salt
Sådan gør du
- Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem let med håndfladen. Det er vigtigt, at flæsket er tørt inden tilberedning.
- Læg flæsket på en rist, der kan ligge i en bradepande. Læg gerne et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, da det letter rengøringen efter stegningen. Bare et godt råd, som du bliver glad for.
- Hold afstand når du lægger kødet på, så flæskeskiverne ikke rører hinanden på risten. Så undgår du også bløde kanter på det færdigstegte flæsk.
- Drys dem med salt, og lad dem stå et kvarter på køkkenbordet.
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft, og steg nu flæsket i en time. Det passer helt sig selv.
- Derefter skruer du ovnen op på 230 grader, og steger flæsket færdigt i yderligere cirka 20 minutter. Pas på det ikke bliver for mørkt, men det plejer at passe med de 20 minutter til sidst. Stegetiden afhænger dog af din ovns varme, så vær lige over det.
- Tag den langtidsstegte flæsk af risten og anret den i et fad.
Info og tilbehør
Og læg mærke til, at sværen på flæsket er sprødt og boblende, som du kender det fra en god flæskesteg. Det er virkelig lækkert.
Og du kommer sikkert ikke til at stege flæsk på andre måder fremover, når du først har prøvet denne opskrift.
Stegt flæsk skal selvfølgelig anrettes med kogte kartofler og en lækker persillesovs.
Se også mine opskrifter på:
Hej Susanne
Mange tak for det. Det med cookies er standard, og noget loven simpelthen kræver. Det er ikke anderledes på Madens Verden end på andre sider på nettet.
Omkring mad til enlige, så er det en rigtig god ide. Der kommer en række nye tiltag i 2020, og en af dem er helt sikkert hvordan man kan undgå madspild - herunder med nemme opskrifter til enlige. Så her er der hjælp på vej. Og ellers skal jeg nok blive bedre til at skrive hvad man ellers kan bruge, hvis man ikke vil købe bladselleri for at bruge en enkelt stængel. For det kan jeg faktisk godt forstå.
Med de allerbedste hilsner og ønsket om en god jul
Holger
Hej Holger, trät af at skulle acceptere cookies for at se/läse dine ellers gode opskrifter. Har fulgt dig i flere år og gemt de fleste af dine opskrifter, men nu må det efterhånden väre nok. Jeg er enlig, så jeg køber ikke et helt bladselleri, for at bruge een stängel af samme slags. Hjälp alle os enlige. Der er mange af os.
Vh Susanne Routledge
Hej Malene
Du kan vælge at salte den ene eller anden side. Min erfaring er, at det ikke betyder det vilde for smagen. Har prøvet begge dele af mange gange 🙂
Alt det bedste
Holger
Når jeg læser din opskrift har jeg fået forståelsen af du kun salter den ene side af kødet med fint salt, er det korrekt? Tænkte bare normalt salter man kødet på begge sider 🙂
Hej Holger
hvad tykkelse flæsk bruger du til denne opskrift?
Hej Erik
Tak for det, og det lyder sørme lækkert. God ide med råstegte kartofler til flæsket 🙂
Alt det bedste
Holger
Superopskrift, jeg lavede samtidig råstegte kartofler med lidt salt og olivenoile, man kunne næsten høre engelene synge
Okay, nu har jeg prøvet dem og hold nu fast hvor er de gode! De er så sprøde at de minder om de flæskesvær man køber hos slagteren. Og det er uden at de er tørre. Aldrig mere stegt flæsk der er hårdt som sten 😄😛 Tusinde tak for en god opskrift! 🙏👍
Hej Helene
Tak for det - og det ER lækkert 🙂
Jeg varmer ovnen op først, det giver det bedste resultat.
Bedste hilsner
Holger
Det lyder godt nok lækkert! Sætter du flæsket ind i en kold ovn eller lader du den varme op til 100 grader først?
Hej Anders
Mange tak - det var da et super godt trick, som jeg skal have prøvet af. Det er nemlig et problem at få plads nok til mange skiver flæsk ad gangen 🙂
De bedste hilsner
Holger
Jeg stikker en tynd stålpind, som dem man bruger til grillspyd, gennem et antal skiver, og lader dem hænge ned mellem ribberne i risten. Det giver mulighed for at tilberede et meget stort antal skiver på én gang. Og resultatet bliver fantastisk hver gang;)
Hej Mads
Tak for tilbagemeldingen, men sådan er flæsket nu aldrig blevet her. Jeg ved ikke om det skyldes tykkelsen på flæskeskiverne eller andet, men tør er de aldrig blevet. Tværtimod.
Paneret flæsk smager i øvrift også godt 🙂
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Ej hold nu... Du er lidt for god til at rose din egen opskrift... Mørt og sprødt.. JA, men det er chips også, så hold k..... det bliver noget tørt flæsk.... Jeg var dum nok til at prøve, men går tilbage til min egen opskrift med at panere flæsk, så får man da i det mindste saft, smag og sprødhed...
Hej Anne Marie
Det kan du sagtens gøre, men det er ikke nødvendigt 🙂
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk.
Man skal ikke vende flæsket undervejs?
Hej Krestina
Det kan du sagtens - og det bliver godt. Jeg har skrevet lidt om det her: https://madensverden.dk/stegt-flaesk-paa-gasgrill-med-den-bedste-persillesovs/
God fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Hejsa..
Kan man lave flæskene på grillen og få samme succes som hvis det var i ovnen??
Hej Vivi
Jeg tror temperaturen er den samme. Det vil jeg i hvert fald gå ud fra 🙂
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Er det mindre gr i en industri ovn eller de samme grader?
Tak for det, Jose - det glæder mig. Og det er også min favoritmåde at lave stegt flæsk på 🙂
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
De smagte FANTASTISK! Det skal snart laves igen. TAK for en skøn opskrift!
Hej Jose
Det kan du sagtens - når blot du steger flæsket ved varmluft 🙂
God fornøjelse - og glæd dig.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Kan man have flere riste i ovnen på samme tid? Hvis man f.eks. skal lave det til mange mennesker? 🙂 Har én rist inde nu og er meget spændt! Tak for opskriften
Thanks, Rene - I'm glad to hear that.
Best wishes to you downunder.
Holger
Guffeliguf.dk
Many thanks from a Dane in Australia.....Nothing in the world is as good as Danish food
Hej Frank
Tusind tak for de rosende ord, dem er jeg meget glad for at hære.
Jeg synes også det giver en fantastisk god, stegt flæsk.
Med de bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Det er simpelt den bedste gang stegt flæsk jeg nogensinde har serveret,mørt og lækkert og med den sprødeste sværd,herefter bliver det aldrig lavet anderledes.
1000 tak for hjælpen Holger.
Hej Freja
Fortvivl ikke. Stil ovnen 10-15 grader varmere, og du vil få denne samme og lækre flæsk. Så det kan du sagtens lave uden varmluft.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Hvis ens ovn ikke har varmluft, hvad gør man så?
Hej Ulla
Tak for tippet - det er hermed givet videre. Og langtidsstegt flæsk er virkelig godt 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Lækker opskrift ! Man kan med fordel sætte flæskeskiverne op i risten, så de står op og får samme luft og temp. på begge sider ❤
Tak Annelise - og det er vi ved at regulere på. Det er nemlig vigtigt, at det er en god oplevelse at se opskrifter på siden. Det skal ikke være irriterende.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Rigtig gode opskrifter og mange gode tips og tricks men hold dog op, hvor er det irriterende med alle de reklamer. Man skal virkelig passe på hvor man sætter fingeren ellers ryger du direkte ind i en eller anden helt irrelevant og dum reklame.