Opskrift på langtidsstegt flæsk i ovn, der smager himmelsk godt. Sprøde og lækre flæskeskiver, der samtidig er meget nemme at lave i ovnen.
Langtidsstegt flæsk i ovn er en virkelig god metode til tilberedning af den danske nationalspise.
Flæsket bliver båd mørt og sprødt, præcist som du kan se på billedet.
Samtidig får du altid et ensartet resultat, og det smager altså vanvittigt godt. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på langtidsstegt flæsk
Ingredienser
- 800 gram flæsk - i skiver
- 2 teskefulde salt
Sådan gør du
- Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem let med håndfladen. Det er vigtigt, at flæsket er tørt inden tilberedning.
- Læg flæsket på en rist, der kan ligge i en bradepande. Læg gerne et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, da det letter rengøringen efter stegningen. Bare et godt råd, som du bliver glad for.
- Hold afstand når du lægger kødet på, så flæskeskiverne ikke rører hinanden på risten. Så undgår du også bløde kanter på det færdigstegte flæsk.
- Drys dem med salt, og lad dem stå et kvarter på køkkenbordet.
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft, og steg nu flæsket i en time. Det passer helt sig selv.
- Derefter skruer du ovnen op på 230 grader varmluft, og steger flæsket færdigt i yderligere cirka 20 minutter. Pas på det ikke bliver for mørkt, men det plejer at passe med de 20 minutter til sidst. Stegetiden afhænger dog af din ovns varme, så vær lige over det.
- Tag den langtidsstegte flæsk af risten og anret den i et fad.
Næringsindhold
Tips
Sådan laver du langtidsstegt flæsk i i ovn. Og læg mærke til, at sværen på flæsket er sprødt og boblende, som du kender det fra en god flæskesteg. Det er virkelig lækkert.
Og du kommer sikkert ikke til at stege flæsk på andre måder fremover, når du først har prøvet denne opskrift.
Stegt flæsk skal selvfølgelig anrettes med kogte kartofler og en lækker persillesovs.
Se også mine opskrifter på:

Charlotte
Skal skiverne vendes undervejs for at de bliver sprøde på begge sider?
Holger Rørby Madsen
Hej Charlotte
Det kan du godt, men det er ikke nødvendigt 🙂
Alt det bedste
Holger
Jørn Albertus
Rigtig god opskrift. Det bliver ikke sidste gang, jeg steger flæsk på den måde!
Jan Lyngdam
Jeg plejer at stege flæsk på panden, men agter nu at afprøve din metode. Det ville være en god ide, at skrive hvor mange skiver man skal skære de 800 gram kød ud i, - altså ca. tykkelse og antal. Hvor mange skiver kan man f.eks. have plads til på risten over en bradepande? Hvis man skal have mange gæster, - kan man så evt have to bradepander i ovnen på en gang, når der bruges varmluft, - evt om man så skal justere temperaturerne. Eller kan man stille skiverne på højkant i mellem ristens riller?
Dennis Eliasen
Det er den bedste måde at på sprøde og saftigt flæsk på👌 mange tak for opskriften!
Marianne Steiner
Har sjældent fået så godt et stykke flæsk sprød svær og mørt jeg gav det 10min ved 230°varmluft tilsidst mvh M. Steiner
Holger Rørby Madsen
Hej Marianne
Det er super godt at høre - mange tak. Og ja, så bliver flæsk ikke meget bedre 🙂
Alt det bedste
Holger
Sanne
Kan man stege ad to omgange og så varme den første portion når anden portion er færdig?
Anni
Du får ug med krys og slange her fra 👍
Dorthe
Kan man "forstege" flæsket tidligere på dagen eller en dag i forvejen og så kun give dem de sidste 20 min inden de skal serveres?
Danni
Holger, du kan ikke give mig grå hår, da jeg er skaldet 😄 men du kan dæleme gi’ mig lange løg, først læser jeg om stegt flæsk på grillen og nu, langtidstegt flæsk i ovnen som værende det bedste, er du klar over hvor forvirret jeg bliver 🤪 😁
Tak til jer for nogle gode opskrifter.
Mvh. Danni
Kenny Nielsen
Bedste stegte flæsk længe!! Tak for det lille tip!
Holger Rørby Madsen
Hej Kenny
Tak og velbekomme - det lyder godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Kim
Muligvis et fjollet spørgsmål, men virker det ligesådan med røget bacon. Tak for de skønne opskrifter
Ole
Stort set, ja, dog skal man huske på, at som regel er røget bacon allerede saltet, så det skal man nok passe på med, og det gør jo så også at der er mindre væske i flæsket 🙂
Jannie
Super nem og ikke mindst lækker opskrift. Aldrig er det lykkedes at få samtlige flæskeskiver så perfekte sprøde. Og bedst af alt- det hele er klart samtidig, og uden man skal gøre andet end at skrue op for ovnen og holde øje.
GENIALT👍👍👍👍👍
Stefan Møller
Det er godt nok en forfærdelig dårlig opskrift. Sprødt ja, men også knastørre og uden smag. De er tørre som kiks. Det var absolut sidste gang jeg brugte ovnen til stegt flæsk, det bliver panden fremover.
Ole
Du har helt klart lavet en fejl... Mange ting spiller ind, kvaliteten af flæsket, din ovn, hvis alting er i orden, så fejler denne opskrift ikke noget 🙂
Michael
Er netop i gang igen, jeg synes dog at 800g Erik underkanten til 4?
Vi bruger ca. Et kilo til to det passer osse på risten.
Men ellers er dine opskrifter absolut perfekte, tak for det👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Ole
Man kan aldrig gå efter portion størrelser, da det jo afhænger af appetit 🙂 Jeg er meget en Keto / Paleo nørd, så mængde på fedt og protein tænker jeg ikke så meget på, så det lyder lækkert!!! 🙂
Klara
Denne opskrift dur desværre ikke til min ovn, øv. Kødet blev ikke nært så sprødt, som når jeg sætter det i ovnen ved høj temperatur fra start af (225 grader).
Pk
Jeg vil bare tilslutte mig flertallet og sige at denne her opskrift/ fremgangsmåde virkelig fungerer!!! Det blev rigtig godt!
- og jeg glemte endda at trykke flæsket og lade det ligge 15 min…
Tak for god opskrift
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, dejligt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Jan Jakobsen
Grill de sidste 10 minutter
Kristina
Vi er fans herhjemme. Dog skruede jeg oven op på max, da de ikke var færdige efter 1 time og 20 som i opskriften. Så lige 5 min mere på max 😊💪
Suro
Hej Holger, trät af at skulle acceptere cookies for at se/läse dine ellers gode opskrifter. Har fulgt dig i flere år og gemt de fleste af dine opskrifter, men nu må det efterhånden väre nok. Jeg er enlig, så jeg køber ikke et helt bladselleri, for at bruge een stängel af samme slags. Hjälp alle os enlige. Der er mange af os.
Vh Susanne Routledge
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
Mange tak for det. Det med cookies er standard, og noget loven simpelthen kræver. Det er ikke anderledes på Madens Verden end på andre sider på nettet.
Omkring mad til enlige, så er det en rigtig god ide. Der kommer en række nye tiltag i 2020, og en af dem er helt sikkert hvordan man kan undgå madspild - herunder med nemme opskrifter til enlige. Så her er der hjælp på vej. Og ellers skal jeg nok blive bedre til at skrive hvad man ellers kan bruge, hvis man ikke vil købe bladselleri for at bruge en enkelt stængel. For det kan jeg faktisk godt forstå.
Med de allerbedste hilsner og ønsket om en god jul
Holger
Ole
Ja som, Holger, sagde, det er ikke hans skyld, det er noget du vil se på alle hjemmesider som bruger cookies, da det har været et lov krav i godt 10 år efterhånden... Men ja, det er træls, men sådan er det
Malene
Når jeg læser din opskrift har jeg fået forståelsen af du kun salter den ene side af kødet med fint salt, er det korrekt? Tænkte bare normalt salter man kødet på begge sider 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Malene
Du kan vælge at salte den ene eller anden side. Min erfaring er, at det ikke betyder det vilde for smagen. Har prøvet begge dele af mange gange 🙂
Alt det bedste
Holger
Jesper
Hej Holger
hvad tykkelse flæsk bruger du til denne opskrift?
Erik
Superopskrift, jeg lavede samtidig råstegte kartofler med lidt salt og olivenoile, man kunne næsten høre engelene synge
Madensverden.dk
Hej Erik
Tak for det, og det lyder sørme lækkert. God ide med råstegte kartofler til flæsket 🙂
Alt det bedste
Holger
Helene Nilsson
Okay, nu har jeg prøvet dem og hold nu fast hvor er de gode! De er så sprøde at de minder om de flæskesvær man køber hos slagteren. Og det er uden at de er tørre. Aldrig mere stegt flæsk der er hårdt som sten 😄😛 Tusinde tak for en god opskrift! 🙏👍
Helene Nilsson
Det lyder godt nok lækkert! Sætter du flæsket ind i en kold ovn eller lader du den varme op til 100 grader først?
Madensverden.dk
Hej Helene
Tak for det - og det ER lækkert 🙂
Jeg varmer ovnen op først, det giver det bedste resultat.
Bedste hilsner
Holger
Anders
Jeg stikker en tynd stålpind, som dem man bruger til grillspyd, gennem et antal skiver, og lader dem hænge ned mellem ribberne i risten. Det giver mulighed for at tilberede et meget stort antal skiver på én gang. Og resultatet bliver fantastisk hver gang;)
Madensverden.dk
Hej Anders
Mange tak - det var da et super godt trick, som jeg skal have prøvet af. Det er nemlig et problem at få plads nok til mange skiver flæsk ad gangen 🙂
De bedste hilsner
Holger
Mads Johansen
Ej hold nu... Du er lidt for god til at rose din egen opskrift... Mørt og sprødt.. JA, men det er chips også, så hold k..... det bliver noget tørt flæsk.... Jeg var dum nok til at prøve, men går tilbage til min egen opskrift med at panere flæsk, så får man da i det mindste saft, smag og sprødhed...
Madensverden.dk
Hej Mads
Tak for tilbagemeldingen, men sådan er flæsket nu aldrig blevet her. Jeg ved ikke om det skyldes tykkelsen på flæskeskiverne eller andet, men tør er de aldrig blevet. Tværtimod.
Paneret flæsk smager i øvrift også godt 🙂
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Ole
Og du er åbenbart ikke egnet til at være i et køkken!? Hård kritik, du må jo have lavet ét eller andet galt, når det fint lykkedes for andre?
Anne Marie
Man skal ikke vende flæsket undervejs?
Madensverden.dk
Hej Anne Marie
Det kan du sagtens gøre, men det er ikke nødvendigt 🙂
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk.
Krestina Hansen
Hejsa..
Kan man lave flæskene på grillen og få samme succes som hvis det var i ovnen??
Madensverden.dk
Hej Krestina
Det kan du sagtens - og det bliver godt. Jeg har skrevet lidt om det her: https://madensverden.dk/grillet-flaesk-opskrift-stegt-flaesk-grill/
God fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Vivi
Er det mindre gr i en industri ovn eller de samme grader?
Madensverden.dk
Hej Vivi
Jeg tror temperaturen er den samme. Det vil jeg i hvert fald gå ud fra 🙂
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Jose
De smagte FANTASTISK! Det skal snart laves igen. TAK for en skøn opskrift!
Madensverden.dk
Tak for det, Jose - det glæder mig. Og det er også min favoritmåde at lave stegt flæsk på 🙂
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Jose
Kan man have flere riste i ovnen på samme tid? Hvis man f.eks. skal lave det til mange mennesker? 🙂 Har én rist inde nu og er meget spændt! Tak for opskriften
Madensverden.dk
Hej Jose
Det kan du sagtens - når blot du steger flæsket ved varmluft 🙂
God fornøjelse - og glæd dig.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Lilly Buhl
Hvor mange grader ved varmluft
Holger Rørby Madsen
Hej Lilly
Det er 230 grader varmluft - har lige præciseret opskriften 🙂
Bedste hilsner
Holger
Rene
Many thanks from a Dane in Australia.....Nothing in the world is as good as Danish food
Guffeliguf.dk
Thanks, Rene - I'm glad to hear that.
Best wishes to you downunder.
Holger
Guffeliguf.dk
Frank Hartvig
Det er simpelt den bedste gang stegt flæsk jeg nogensinde har serveret,mørt og lækkert og med den sprødeste sværd,herefter bliver det aldrig lavet anderledes.
Guffeliguf.dk
Hej Frank
Tusind tak for de rosende ord, dem er jeg meget glad for at hære.
Jeg synes også det giver en fantastisk god, stegt flæsk.
Med de bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Freja
1000 tak for hjælpen Holger.
Freja
Hvis ens ovn ikke har varmluft, hvad gør man så?
Guffeliguf.dk
Hej Freja
Fortvivl ikke. Stil ovnen 10-15 grader varmere, og du vil få denne samme og lækre flæsk. Så det kan du sagtens lave uden varmluft.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Ulla
Lækker opskrift ! Man kan med fordel sætte flæskeskiverne op i risten, så de står op og får samme luft og temp. på begge sider ❤
Guffeliguf.dk
Hej Ulla
Tak for tippet - det er hermed givet videre. Og langtidsstegt flæsk er virkelig godt 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Annelise Glud
Rigtig gode opskrifter og mange gode tips og tricks men hold dog op, hvor er det irriterende med alle de reklamer. Man skal virkelig passe på hvor man sætter fingeren ellers ryger du direkte ind i en eller anden helt irrelevant og dum reklame.
Guffeliguf.dk
Tak Annelise - og det er vi ved at regulere på. Det er nemlig vigtigt, at det er en god oplevelse at se opskrifter på siden. Det skal ikke være irriterende.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk