Opskrift på langtidsstegt flæsk i ovn, der giver dig meget mørt kød og særdeles sprød og knasende sprød svær. Rigtig stegt flæsk i ovn.
Langtidsstegt flæsk i ovn er en virkelig god metode til tilberedning af den danske nationalspise.
Flæsket bliver båd mørt og sprødt, præcist som du kan se på billedet.
Samtidig får du altid et ensartet resultat, og det smager altså vanvittigt godt.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på langtidsstegt flæsk
Ingredienser
- 800 gram flæsk i skiver
- 2 teskefulde salt
Sådan gør du
- Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem let med håndfladen. Det er vigtigt, at flæsket er tørt inden tilberedning.
- Læg flæsket på en rist, der kan ligge i en bradepande. Læg gerne et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, da det letter rengøringen efter stegningen. Bare et godt råd, som du bliver glad for.
- Hold afstand når du lægger kødet på, så flæskeskiverne ikke rører hinanden på risten. Så undgår du også bløde kanter på det færdigstegte flæsk.
- Drys dem med salt, og lad dem stå et kvarter på køkkenbordet.
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft, og steg nu flæsket i en time. Det passer helt sig selv.
- Derefter skruer du ovnen op på 230 grader varmluft, og steger flæsket færdigt i yderligere cirka 20 minutter. Pas på det ikke bliver for mørkt, men det plejer at passe med de 20 minutter til sidst. Stegetiden afhænger dog af din ovns varme, så vær lige over det.
- Tag den langtidsstegte flæsk af risten og anret den i et fad.
Næringsindhold
Info og tilbehør
Og læg mærke til, at sværen på flæsket er sprødt og boblende, som du kender det fra en god flæskesteg. Det er virkelig lækkert.
Og du kommer sikkert ikke til at stege flæsk på andre måder fremover, når du først har prøvet denne opskrift.
Stegt flæsk skal selvfølgelig anrettes med kogte kartofler og en lækker persillesovs.
Se også mine opskrifter på:
Har sjældent fået så godt et stykke flæsk sprød svær og mørt jeg gav det 10min ved 230°varmluft tilsidst mvh M. Steiner
Hej Marianne
Det er super godt at høre - mange tak. Og ja, så bliver flæsk ikke meget bedre 🙂
Alt det bedste
Holger