Her er den bedste opskrift på stegt flæsk med persillesovs, der er kåret som Danmarks nationalret. Nem og overskuelig opskrift med billeder.
Stegt flæsk med persillesovs er en af de mest populære retter i det danske køkken, og det er ikke uden grund.
Faktisk er den en af vores nationalretter, og den har været nydt gennem generationer.
Man kan næsten tale om, at stegeflæsket med persillesovs er en hjørnesten i det danske køkken, og retten er lige så populær i dag som tidligere.
Det sprødstegte flæsk er en nydelse sammen med kogte kartofler og persillesovs, og nederst kan du se opskriften i billeder.
Flæskeskiverne kan købes færdigudskårne hos slagteren eller i supermarkedet, men du kan også købe en god ribbensteg, og så selv skære skiverne ud.
Nemmest er det så, hvis du køber en ribbensteg uden ben.
Husk i øvrigt altid lige at banke flæskeskiverne lidt flade inden de steges.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på stegt flæsk med persillesovs
Stegt flæsk med persillesovs - opskrift på Danmarks nationalret
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Stegt flæsk
- 4-5 skiver flæsk pr. person
- salt
Sådan gør du
- Dup flæskeskiverne tørre, og bank dem let flade. Eventuelt med håndroden eller en kagerulle, men de skal altså ikke smadres helt flade.
- Drys dem med lidt salt på begge sider, og lad det trække 15 minutter. Så er du klar til en omgang stegt flæsk med persillesovs.
- Varm en pande op ved en god varme, og brun flæskeskiverne på begge sider. Er flæsket meget magert, kan der tilsættes lidt smør.
- Skru ned til middel varme, og steg nu flæsket færdig indtil det er sprødt. Det tager typisk 4-6 minutter på hver side.
- Hvis flæskeskiverne smider meget fedt undervejs hældes det væk. Så er det nemmere at få stege stegt flæsk sprødt.
- Fortsæt på samme måde indtil alle flæskeskiver stegt, og hold dem eventuelt varme i ovnen i et ildfast fad ved 60 grader.
- Persillesovs er nem at lave. Smelt smør i en gryde ved middel varme, og pisk melet i uden det bruner.
- Pisk så gradvist mælk i indtil du har den rette konsistens. De fem deciliter mælk er vejledende, så brug den mængde der passer. Men de fem deciliter plejer at passe meget godt - afhængig af hvor tyk eller tynd du ønsker persillesovsen.
- Smag sovsen til med salt, hvid peber og eventuelt lidt revet muskatnød.
- Hak persille fint, og vend den i til sidst.
Tips
Server stegt flæsk med persillesovs og hvide kartofler.
Danmarks nationalret
Netop stegt flæsk med persillesovs blev i 2014 kåret som Danmarks nationalret.
Det var daværende fødevareminister Dan Jørgensen, der udskrev konkurrencen, og mere ned 63.000 danskere deltog faktisk i den.
- Danskerne har valgt stegt flæsk som Danmarks nationalret. En ret, som jeg selv holder meget af. Nationalretten har været med til at begejstre og inspirere danskerne til at genopdage de mange gode danske retter, lød det fra Dan Jørgensen efter at afstemingen var slut.
Stegt flæsk med persillesovs fik langt flest stemmer af alle, som du kan se her.
- Stegt flæsk 27.893
- Smørrebrød 17.041
- Hakkebøf 7.625
- Karbonader 3.406
- Brændende kærlighed 2.423
- Æbleflæsk 2.276
- Stegte sild 2.113
- Svinekotelet 486
Se også hvordan du laver langtidsstegt flæsk i ovnen.
Næringsindhold
Indhold pr. 100 gram
Kalorier: 400
Fedt: 38 gram
Kulhydrat: <1 gram
Protein: 12 gram
Kære Keld
Tak for indsparket, som jeg er glad for.
Den stegte flæsk smager fantastisk, men det er muligt billedet kunne være bedre. Jeg gør mit bedste 🙂
Og hvis du kan bidrage med bedre billeder, opskrifter eller andre gode ting til sitet, er du meget velkommen til at skrive til mig på kontakt@guffeliguf.dk.
Med de bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Jeg er ikke imponeret af jeres billede af den stegte flæsk i øvrigt mangler der noget væsentligt - Rødbeder ..... Keld Gydum Pensioneret Kok og Fotograf