Min opskrift på paneret flæsk, der er bankede skiver af flæsk, som paneres i æg og rasp. Flæsket serveres med ovnkartofler og persillesovs.
Paneret flæsk er en lækker måde at tilberede stegeflæsk på, og du får stegt flæsk med en sprød panering. Og med en lækker persillesovs til.
Til gengæld er der selvfølgelig et højere fedtindhold, da paneringen naturligvis suger noget fedt til sig.
Men mon ikke det går en enkelt gang imellem.
Til gengæld kan du gøre dig selv en tjeneste ved at gå på jagt efter en relativ mager flæsk, og samtidig skære sværen fra.
Så er det også nemmere at spise den panerede flæsk ved bordet.
Opskriften på stegt flæsk er til fire personer, hvor jeg har beregnet tre skiver flæsk pr. person, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen på skiverne - og hvor sultne I er.
Opskrift på paneret flæsk
Paneret flæsk med ovnkartofler og persillesovs
Ingredienser
- 12 skiver flæsk
- 2 æg
- Lidt mælk
- 2 deciliter rasp
- salt og friskkværnet peber
- smør - til stegning
Sådan gør du
- Start med at skære sværen af flæskeskiverne. Bank derefter skiverne flade med håndroden eller en kagerulle. Evt. mellem to fryseposer.
- I en dyb tallerken piskes æggene sammen med lidt mælk, og i en anden skål hældes raspen i.
- Dyp nu hver flæskeskive i æg, og derefter godt i rasp.
- Læg den panerede flæsk til side, hvor den gerne må hvile i 10 minutter, så paneringen når at sætte sig.
- Varm en pande godt op, og kom en stor klat smør i. Læg flæskeskiverne på, og steg dem nu cirka 4-5 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen på flæsket.
- Paneret flæsk steges ved en middel varme, så den ikke branker, og det er også vigtigt at du eventuelt tilsætter mere smør, så kødet ikke steger tørt.
- Læg de færdigstegte flæskeskiver på et stykke køkkenrulle, så fedtet suges af. Krydr med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den panerede flæsk serveres straks sammen med disse ovnkartofler og den hjemmelavede persillesovs, og jeg synes at en spinatsalat passer godt til.
Hvis du skal lave en større portion flæsk, kan du med fordel holde de færdigstegte skiver lune i ovnen i et ildfast fad og en temperatur på 70 grader.
Se også disse opskrifter:
John Joha
Hej!
Jeg kan varmt anbefale at panere med Panko-rasp.
Det giver en fantastisk sprød panering.
Mvh. Jihb