Prøv en æbleflæsk opskrift inspireret af Fyn. Denne ret med æbler, løg og bacon er en populær dansk klassiker.
Æbleflæsk stammer vist nok oprindeligt fra Fyn, og er en ret med æbler, løg og bacon (eller flæsk).
Selvom retten er fynsk, er den alligevel i dag en ret, som nydes i hele Danmark, og æbleflæsk var faktisk med i opløbet om at blive dansk nationalret i 2014.
Som med så meget anden mad, så er der regionale forskelle i hvordan man laver æbleflæsket, men her er mit bud, og det smager altså super godt.
Denne opskrift på æbleflæsk er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op.
Du kan også se hvordan du laver æbleflæsk i ovn med flæskeskiver, som også smager virkelig godt.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på æbleflæsk
Æbleflæsk
Ingredienser
- 150 gram bacon - røget og tørsaltet
- 1 stort rødløg
- 2 store æbler - selvfølgelig helst danske æbler
- 1 teskefuld brun farin
- 1 dusk purløg
- salt og friskkværnet peber
- Lidt rapsolie - til stegning
Sådan gør du
- Skær den tørsaltede bacon ud i tynde skiver, og steg dem sprøde på en varm pande med lidt olie. Uden olie får du ikke fedtstof nok til stegning af løg og æbler, så der skal lidt til.
- Steg ikke baconen ved for hård varme, da den ikke skal brankes.
- Tag baconskiverne af, og læg dem på et stykke køkkenrulle.
- Skær rødløg i tynde skiver, og æblerne udkernes, inden de skæres i mindre både.
- Kom løg og æbler på panden med fedtstoffet fra baconen, og kom også lidt brun farin over.
- Ryst det lidt rundt på panden, og steg nu løg og æbler næsten møre i 4-5 minutter ved ikke for høj varme.
- Læg så baconskiverne tilbage i pande, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Hak lidt purløg groft, og drys det over æbleflæsket.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Servér panden på bordet sammen med et stykke hjemmebagt rugbrød med surdej.
Æbleflæsk i ovn
Du kan også laver en lækker omgang æbleflæsk i ovn. Selvfølgelig også med løg og bacon.
Til fire personer skal du bruge cirka 700 gram stegeflæsk i skiver, som let banker flade med hånden. Giv dem lidt salt og peber, og steg dem i lidt smør på en varm pande, hvor de skal have cirka tre minutter på hver side.
Tre almindelige zittauerløg pilles og snittes i tynde skiver, mens fire æbler skæres i tynde både. Det er ikke nødvendigt at skrælle æblerne først.
Fordel løg og æbler i en bradepande, og kom også en god håndfuld frisk timian ved.
Læg en rist over bradepanden, hvorefter du lægger flæskeskiverne på risten.
Stil bradepanden med rist og flæskeskiver i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.
Flæsket skal være sprødt, og du kan med fordel vende det efter 15 minutter i ovnen.
Æbleflæsk i ovn serveres straks.
Hanna
Super lækker efterårs spise, vi elsker det med masser af frisk timian drysset på
Jakob
Hvad serverer man som tilbehør til æbleflæsk? Jeg kan huske, at jeg havde en klassekammerat, hvis mor lavede det, da jeg var barn, og nu kunne jeg godt tænke mig at lave det til gæster, men er æblemos+flæsk nok som aftensmåltid?
Annette Jørgensen
Hej Jakob
I min familie spiser vi noget lækkert rugbrød til 😊
Der er sikkert mange forskellige ideer ... men jeg elsker stadig rugbrød 😉
Annette Jørgensen
Hov ... og ja, vi spiste det til aftensmad, men det smager også super lækkert koldt, på rugbrød til frokost 🤗