Her får du min opskrift på ovnbagte kyllingelår med ketchup marinade. Det er en nem og lækker måde at lave kyllingelår på, og de kan også grilles.
Ovnbagte kyllingelår med ketchup marinade er et sikkert børnehit, og samtidig er den rimelig billig ret.
Kyllingelår er nemlig til at købe for fornuftige penge, og du kan sagtens lave en rigtig god lækker aftensmad ud af dem.
Her har jeg marineret kyllingelårene med en god og nem ketchup marinade, som tilfører kyllingelårene en god smag.
Opskriften er beregnet til fire personer, og mængden lyder måske voldsomt, men det meste er jo ben. Du kan justere til som du synes, men min erfaring er, at omkring 1,5 kilo kyllingelår passer til fire personer.
Opskrift på ovnbagte kyllingelår
Ovnbagte kyllingelår med ketchup marinade
Ingredienser
Kyllingelår
- 1,6 kilo kyllingelår - svarende til ca. 16 stk.
Ketchup marinade
- 100 gram tomatketchup
- 20 gram soja
- 20 gram olivenolie
- 1 teskefulde stødt ingefær
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Fordel kyllingelår ud på bagepladen, men sørg for der en smule luft mellem dem.
- Rør ingredienserne til din ketchup marinade sammen.
- Smør marinaden ud på kyllingelårene. Krydr med lidt ekstra salt.
- Giv nu de ovnbagte kyllingelår ca. 40 minutter midt i ovnen ved 180 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
De færdigstegte og ovnbagte kyllingelår med ketchup marinade køles en smule af inden servering, da de er meget varme!
Servér de lækre kyllingelår med en lækker kartoffelsalat med spidskål.
Du kan også tilberede de ketchupmarinerede kyllingelår på grillen. Her er det ved indirekte varme og ca. 200 grader i grillen. Stegetiden er omkring 40-45 minutter. Vendes gerne undervejs.
Se mere indhold her:
Marianne Mortensen
Hej Holger. Jeg kan rigtig godt lide dine opskrifter, men jeg synes, det er noget bøvlet at angive ketchup, olivenolie og sojasauce i GRAM - hvorfor ikke spiseskefulde?
Holger Rørby Madsen
Hej Marianna
Mange tak for det, og jeg kan godt forstå din pointe 🙂
Jeg forsøger blot at være så præcis som muligt. Og her synes jeg det nemmeste er, at veje eks. ketchup af. Der er jo også forskel på størrelsen af spiseskeer - og hvor meget man kommer i.
Måske skal jeg fremover forsøge at få begge mål med. Det prøver jeg lige at arbejde videre med.
Tak for indspark 🙂
Alt det bedste
Holger