Se hvordan du laver grillet kyllingelår så englene synger. Giv kyllingelårene citronsaft nogle gange under grillningen, og stegetiden er cirka 40 minutter.
Grillet kyllingelår er en skøn opskrift, der kan nydes med perlespelt. Du finder linket til perlespelt længere nede.
Du skal beregne en stegetid på kyllingelår på cirka 40 minutter, og så har altås fjerkræ med masser af smag.
Opskriften er til fire personer.
Til grillet kyllingelår anvendes
4 kyllingelår fra Løgismose (vejer cirka 200 gram stykket)
4 spiseskefulde god madolie
2 teskefuld groft salt
1 håndfuld frisk timian
Citronsaft
Fremgangsmåde
- Dup først kylingelårene helt tørre, og gnid dem så godt med olie og groft salt.
- Pres også friskhakket timian fast på kyllingelårene, og lad dem hvile i cirka 10 minutter.
- I den tid tænder du grillen. Jeg griller her de økologiske kyllingelår i min Weber Q3200 gasgrill, men du kan naturligvis bruge en anden gasgrill eller kuglegrill. Det vigtige er bare, at du griller kyllingelårene ved indirekte varme.
- Så varm grillen godt igennem, rengør risten med en børste og smør grillristen med lidt madolie.
- Læg så kyllingelårene på risten midt i grillen (i gasgrillen skal den inderste brænder være slukket!). Luk låget, og grill først kyllingelårene ved en god varme - lidt over halv styrke og 210-220 grader - i 15 minutter.
- Giv så kyllingelårene en god omgang citronsaft, men du skal ikke røre eller vende dem ellers.
- Luk låget, og skru ned for varmen, og nu skal de lækre og grillede kyllingelår have yderligere cirka 25 minutter ved omkring 175 grader.
- Nogle gange undervejs drypper du kødet med citronsaft.
- Efter de 25 minutter kan du måle kernetemperaturen i kyllingelåret med et stegetermometer, og lårene er færdigstegte når de har en temperatur på 75 grader.
- Men jeg vil dog sige, at det kan være svært at måle den nøjagtige kernetemperatur i et stykke grillet kyllingelår, og derfor anbefaler jeg bare, at du griller det som anvist - nemlig i samlet 40 minutter. Så er du på den sikre side.
Krydr med friskkværnet peber, og servér eventuelt de grillede kyllingelår med en salat med asparges og lidt perlespelt. Prøv også med en nem ærterisotto.
Din vurdering
-
Grillet kyllingelår
Stem her
( stemmer)
Hans Jørgen Holck Jørgensen
Jeg har fulgt opskriften, men jeg får ikke skindet sprødt, heller ikke når jeg griller en hel kylling.
Det er en nexgril gasgrill jeg har.
Mvh Hans Jørgen
Svend Solgaard
Prøvede opskriften men bare med andelår og ingen citron, tror at man skal korte 5 minutter af hver del, de var gennemstegte næsten tørre. Tak for de gode opskrifter her på siden. Svend