• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling i cola

Kylling i cola

billede med kylling i cola
4.7 fra 58 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
310
SHARES
FacebookMessenger310PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. maj 2024 - Udgivet: 14. maj 2023

Opskrift på kylling i cola, der kan laves i ovn med fad eller stegeso, eller i din Weber grill. Det giver en nem og lækker barbecuesovs.

Kylling i cola er en af mine favoritter, når vi taler om kylling i ovn eller grill. Også kendt som colakylling.

Hvis ikke du har prøvet denne kombination før, så lyder kylling og cola måske som en lidt sær blanding.

Måske tænker du endda: Det lyder ulækkert og tør jeg prøve det?

Men det gør du, og det skal du. For blandingen af cola og ketchup giver i virkeligheden en super lækker barbecuesovs, der passer perfekt til den stegte kylling.

Du kan tilføje mere paprika hvis du synes det, og der kan også kommes lidt chili eller tabascosovs ved.

Brun farin behøver du ikke, og jeg har her anvendt en Heinz tomatketchup.

Det er såmænd ikke for at gøre reklame for Heinz, men den indeholder en del eddike, som passer godt til colamarinaden. Colaen er jo sød.

Bruger du andre slags ketchup, kan du med fordel lige komme en teskefulde eddike eller to i.

Endelig kan du også rive lidt frisk ingefær i, men dette er heller ikke nødvendigt.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Kylling på dåse
  • Halv grillkylling
  • Kogt kyllingebryst
  • Kylling i ovn

Opskrift på nem kylling i cola

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

billede med kylling i cola
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling i cola

4.69 fra 58 stemmer
Opskrift på kylling i cola, der kan laves i ovn med fad eller stegeso, eller i din Weber grill. Det giver en nem og lækker barbecuesovs.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 256
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 stk. kyllingebryst
  • 1 dåse cola - 3,3 deciliter cola
  • 3 dl tomatketchup - Heinz eller anden ketchup
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Soignér kyllingebrystfileterne, hvor du skærer eventuelle stykker af fedt og ben fra. Del dem derefter i halve på langs, så du nu har otte aflange stykker kyllingekød. Det er den perfekte størrelse til kylling i cola.
  2. Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg kyllingestykkerne i fadet i ét lag. Krydr dem med salt og friskkværnet peber.
  3. Cola hældes i en skål, hvor den røres sammen med ketchup, pressede hvidløgsfed og paprika.
  4. Hæld colamarinaden over og vend eventuelt kyllingestykkerne lidt rundt i marinaden.
  5. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 40 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 256kcalKulhydrater: 30gProtein: 28gFedt: 3gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 80mgNatrium: 1411mgKalium: 689mgKostfibre: 0.3gSukker: 24gVitamin A: 500IUVitamin C: 8mgCalcium: 24mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering og tilbehør

Tag fadet med din kylling i cola ud af ovnen, og servér med den lækre barbecuesovs til.

Men vær opmærksom på, at sovsen er MEGET varm!!!

Tilbehør kan være en lækker salat med bulgur, kogte ris eller hjemmelavede pommes frites.

Kylling i cola i stegeso

I denne opskrift har jeg blot lavet colakyllingen i et ildfast fad, men du kan også nemt lave retten i en stegeso.

Her er fremgangsmåden den samme, og tilberedningstiden er ligeledes cirka 40 minutter.

Kylling i cola i grill

Colakylling er også en klassisk ret til grillen, herunder en Weber gasgrill.

Du kan med fordel komme kylling og colamarinade i en stor alubakke, som derefter sættes i grillen.

Her skal du grille ved en indirekte varme, og tilberedningstiden plejer også her at være cirka 40 minutter, hvis du holder omkring 200 grader i grillen.

Er grillen varmere end det, kan du nøjes med 30-35 minutter til colakyllingen.

Har du en rest cola tilbage, kan den i øvrigt bruges til at gøre din grillrist ren med. Jo, den er skam god nok.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Henrik J.

    august 25, 2024 at 7:49 pm

    Smagen af marinaden er rigtig god, men 40 minutter v. 200° varmluft var alt, alt for lang tid. Det blev meget tørt og gummi-agtigt.

    Svar
  2. Emil Hede

    juli 29, 2024 at 5:47 pm

    Det er bare genialt 😎

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required