Opskrift på kylling i cola, der kan laves i ovn med fad eller stegeso, eller i din Weber grill. Det giver en nem og lækker barbecuesovs.
Kylling i cola er en af mine favoritter, når vi taler om kylling i ovn eller grill. Også kendt som colakylling.
Hvis ikke du har prøvet denne kombination før, så lyder kylling og cola måske som en lidt sær blanding.
Måske tænker du endda: Det lyder ulækkert og tør jeg prøve det?
Men det gør du, og det skal du. For blandingen af cola og ketchup giver i virkeligheden en super lækker barbecuesovs, der passer perfekt til den stegte kylling.
Du kan tilføje mere paprika hvis du synes det, og der kan også kommes lidt chili eller tabascosovs ved.
Brun farin behøver du ikke, og jeg har her anvendt en Heinz tomatketchup.
Det er såmænd ikke for at gøre reklame for Heinz, men den indeholder en del eddike, som passer godt til colamarinaden. Colaen er jo sød.
Bruger du andre slags ketchup, kan du med fordel lige komme en teskefulde eddike eller to i.
Endelig kan du også rive lidt frisk ingefær i, men dette er heller ikke nødvendigt.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på nem kylling i cola
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Kylling i cola
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst
- 1 dåse cola - 3,3 deciliter cola
- 3 deciliter tomatketchup - Heinz eller anden ketchup
- 3 fed hvidløg
- 2 teskefulde paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Soignér kyllingebrystfileterne, hvor du skærer eventuelle stykker af fedt og ben fra. Del dem derefter i halve på langs, så du nu har otte aflange stykker kyllingekød. Det er den perfekte størrelse til kylling i cola.
- Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg kyllingestykkerne i fadet i ét lag. Krydr dem med salt og friskkværnet peber.
- Cola hældes i en skål, hvor den røres sammen med ketchup, pressede hvidløgsfed og paprika.
- Hæld colamarinaden over og vend eventuelt kyllingestykkerne lidt rundt i marinaden.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 40 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering og tilbehør
Tag fadet med din kylling i cola ud af ovnen, og servér med den lækre barbecuesovs til.
Men vær opmærksom på, at sovsen er MEGET varm!!!
Tilbehør kan være en lækker salat med bulgur, kogte ris eller hjemmelavede pommes frites.
Kylling i cola i stegeso
I denne opskrift har jeg blot lavet colakyllingen i et ildfast fad, men du kan også nemt lave retten i en stegeso.
Her er fremgangsmåden den samme, og tilberedningstiden er ligeledes cirka 40 minutter.
Kylling i cola i grill
Colakylling er også en klassisk ret til grillen, herunder en Weber gasgrill.
Du kan med fordel komme kylling og colamarinade i en stor alubakke, som derefter sættes i grillen.
Her skal du grille ved en indirekte varme, og tilberedningstiden plejer også her at være cirka 40 minutter, hvis du holder omkring 200 grader i grillen.
Er grillen varmere end det, kan du nøjes med 30-35 minutter til colakyllingen.
Har du en rest cola tilbage, kan den i øvrigt bruges til at gøre din grillrist ren med. Jo, den er skam god nok.
Henrik J.
Smagen af marinaden er rigtig god, men 40 minutter v. 200° varmluft var alt, alt for lang tid. Det blev meget tørt og gummi-agtigt.
Emil Hede
Det er bare genialt 😎