Her er min opskrift på kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt. En nem og hurtig ret med kyllingebryst, kartofler, gulerødder og asparges.
Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt er en let og hurtig ret, hvor du koger kyllingebryst sammen med grøntsagerne.
Kogetiden er meget kort, og her får du et mørt stykke kylling, mens suppen laves om til en lækker stuvning, inden de grønne asparges tilsættes.
Det er en rigtig forårsret, der dog er lækker året rundt. Da retten ikke tager mere end omkring 30 minutter at lave, er den også en god ret at tilberede på de travle dage.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min opskrift på grydestegt kyllingebryst med sovs og tilbehør.
Opskrift på kogt kyllingebryst
Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst
- 600 gram kartofler - i mundrette stykker
- 200 gram gulerødder - i mundrette stykker
- 5 deciliter vand - gerne kogende
- 1 terning hønsebouillon
- 1 bundt grønne asparges - i mindre stykker
- 2 deciliter madlavningsfløde
- 2 spiseskefulde majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille - hakket
Sådan gør du
- Til kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt starter du med at lægge4 stk. kyllingebryst i en stor gryde.
- Kom også 600 gram kartofler og 200 gram gulerødder ved, og de skal være skåret i mundrette stykker, så de kan nå at koge møre sammen med kyllingen.
- Tilsæt 5 deciliter vand og 1 terning hønsebouillon og kog det op. Når det koger skrues varmen lidt, og der lægges låg på gryden. Lad det nu småkoge i ca. 10 minutter.
- Tag så de kogte stykker kyllingebryst op og læg dem side.
- Knæk roden af 1 bundt grønne asparges, skær aspargesene i mindre stykker og kom dem i gryden sammen med 2 deciliter madlavningsfløde.
- Kog det op og jævn med 2 spiseskefulde majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Hak 1 håndfuld persille og vend det i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt serveres straks, hvor kyllingekødet skæres i skiver inden servering sammen med grøntsagerne. Velbekomme.
Se også mine opskrifter på:
Forårsgryde (gryderet med kylling, gulerødder og ærter)
Susanne L.
Hvor er retten dog utrolig nem at lave, og så smager den fremragende. Tak.