• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt

Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt

kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 7. maj 2024

Her er min opskrift på kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt. En nem og hurtig ret med kyllingebryst, kartofler, gulerødder og asparges.

Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt er en let og hurtig ret, hvor du koger kyllingebryst sammen med grøntsagerne.

Kogetiden er meget kort, og her får du et mørt stykke kylling, mens suppen laves om til en lækker stuvning, inden de grønne asparges tilsættes.

Det er en rigtig forårsret, der dog er lækker året rundt. Da retten ikke tager mere end omkring 30 minutter at lave, er den også en god ret at tilberede på de travle dage.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min opskrift på grydestegt kyllingebryst med sovs og tilbehør.

Opskrift på kogt kyllingebryst

kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt

5 fra 1 stemme
Her er min opskrift på kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt. En nem og hurtig ret med kyllingebryst, kartofler, gulerødder og asparges.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 363
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 stk. kyllingebryst
  • 600 g kartofler - i mundrette stykker
  • 200 g gulerødder - i mundrette stykker
  • 5 dl vand - gerne kogende
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 bundt grønne asparges - i mindre stykker
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Til kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt starter du med at lægge4 stk. kyllingebryst i en stor gryde.
  2. Kom også 600 g kartofler og 200 g gulerødder ved, og de skal være skåret i mundrette stykker, så de kan nå at koge møre sammen med kyllingen.
  3. Tilsæt 5 dl vand og 1 terning hønsebouillon og kog det op. Når det koger skrues varmen lidt, og der lægges låg på gryden. Lad det nu småkoge i ca. 10 minutter.
  4. Tag så de kogte stykker kyllingebryst op og læg dem side.
  5. Knæk roden af 1 bundt grønne asparges, skær aspargesene i mindre stykker og kom dem i gryden sammen med 2 dl madlavningsfløde.
  6. Kog det op og jævn med 2 spsk majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  7. Hak 1 håndfuld persille og vend det i.

Næringsindhold

Kalorier: 363kcalKulhydrater: 39gProtein: 38gFedt: 6gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.02gKolesterol: 102mgNatrium: 414mgKalium: 1496mgKostfibre: 5gSukker: 7gVitamin A: 8808IUVitamin C: 39mgCalcium: 117mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt serveres straks, hvor kyllingekødet skæres i skiver inden servering sammen med grøntsagerne. Velbekomme.

Se også mine opskrifter på:

Forårsgryde (gryderet med kylling, gulerødder og ærter)

Sommergryde med kylling, nye kartofler og asparges

Kyllingefrikasse - lækker frikasse med kylling og grønt

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne L.

    maj 07, 2024 at 11:11 am

    Hvor er retten dog utrolig nem at lave, og så smager den fremragende. Tak.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required