Se hvordan du laver grillet kylling med hjemmelavet grillsauce, der er kyllingebryst, der steges lækre og smagfulde på en gasgrill.
Opskriften på grillet kylling med hjemmelavet grillsauce er beregnet til fire personer.
Ingredienser
4 stykker kyllingebryst
Hjemmelavet grillmarinade
1 deciliter olivenolie
2 teskefulde brun farin
2 spiseskefulde tomatketchup
1 teskefuld paprika
1 teskefuld Colman's sennepspulver
En halv teskefuld chilipulver
1 teskefuld løgpulver
1 teskefuld salt
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne til grillsaucen sammen i en skål, og rør den blank.
- Skær fedt og andre urenheden fra kyllingebrysterne, og del dem i halve på langs. Så er det nemmere at stege kyllingebryst ensartet møre på grillen. Det er godt tip 🙂
- Læg så kyllingestykkerne op i din grillmarinade, og vend det godt rundt. Lad de halve stykker kyllingebryst trække en halv time i marinaden.
- Tænd gasgrillen (jeg bruger en Weber Q3200, men du kan selvfølgelig også grille kødet på en kuglegrill eller en pande) op og varm den godt igennem ved max varme. Du skal stege ved direkte varme, så begge brændere skal være tændt!
- Skru så ned på halv varme, og smør risten med lidt olivenolie på et stykke køkkenrulle.
- Læg kyllingestykkerne på, og og luk låget. Lad dem grille i to minutter, vend dem og luk låget igen.
- Vend dem en gang til, og giv dem nu et minuts tid på hver side, så den samlede grilltid er cirka seks minutter - tre minutter på hver side. Husk altid at fjerkræ skal være gennemstegt, og det bør kyllingestykkerne også være nu.
- Tag kødet af, og lad det hvile et par minutter inden servering.
Nu kan du servere dem sammen lidt lækkert tilbehør, eksempelvis min lækre perlespeltsalat.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: